Kuva: iStockphoto
Machu Picchun naapurivuorelle johtavat kuoleman portaat

”Kuoleman portaat” löytyvät suositun nähtävyyden kupeesta – tämän takia moni haluaa kiivetä ne

Huippusuositusta nähtävyydestä saa upean valokuvan nousemalla vaarallisen näköisiä portaita pitkin.

Machu Picchu näköalapaikalta – uskaltaisitko?

Machu Picchu on monelle matkailijalle haaveiden kohde, joka on koettava kerran elämässä. Mutta oletko kuullut Perun suosituimman nähtävyyden kupeessa sijaitsevasta Huayna Picchusta?

Mahdollisimman upeiden lomakuvien eteen ollaan usein valmiita ottamaan jopa riskejä. Huayna Picchu on Machu Picchua korkeampi vuori, josta käsin komea näköala inkakaupunkiin on taattu. Ensin on kuitenkin uskallettava nousta ”kuoleman portaiksikin” kutsutut portaat, jotka johtavat tähystyspaikalle.

Pelottavalta kuulostavan nimen takana on jyrkkä, lähes pystysuora nousu, jonka aikana virheliike voi koitua kohtalokkaaksi. Raportoituja kuolemantapauksia Huayna Picchulta ei löydy montaakaan, mutta huhuja siihen liittyy sitäkin enemmän. Reittiä katsottaessa on selvää, että sillä tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta.

Huayna Picchu on 2693 metriä korkea, ja huipulle nousemalla kävijät pääsevät 360 metriä inkakaupunkia korkeammalle. Komeimmat Machu Picchusta otetut kuvat onkin mitä todennäköisimmin napattu juuri Huayna Picchun huipulta.

Huayna Picchulle kiipeämistä varten tarvitaan etukäteen haettu lupa. Vuorelle päästetään päivässä 400 vaeltajaa. Kannattaa huomioida, että vuoren nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Wayna Picchu.

Katso video päätä huimaavasta noususta Huayna Picchulle täältä!

Lähde: Années de Pèlerinage
Kuva: iStockphoto

Päivitetty: 28.2.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia