Hyppää sisältöön

Vaihda vuotta vauhdikkaasti – 5 parasta bilekaupunkia

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.12.2013
Missä vuosi vaihtuu vauhdikkaimmin? Missä ovat maailman huikeimmat juhlat ja miksi? Katso Rantapallon vinkit viiteen kaupunkiin!

1. New York City, Yhdysvallat

Lähes miljoona ihmistä kokoontuu New Yorkin, koko maailman pääkaupungin, sydämeen Times Squarelle nauttimaan ilotulituksesta ja ihailemaan yli sata vuotta vanhaa perinnettä: värikkään, massiivisen kristallipallon laskemista korkean rakennuksen katolta vaijereiden varassa.

Ilma on täynnä konfetteja ja musiikki soi. Tapahtumaa seuraa televisiosta arviolta yli miljardi ihmistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen päivän kohokohtaa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja ympäri kaupunkia. Uuden vuoden haaveet voi käydä kirjoittamassa jättimäiselle toiveseinälle. Pienet paperinpalat kerätään lopulta yhteen ja kootaan hulmuavaksi konfettisateeksi Times Squaren ylle.

Kun kello lyö puoltayötä, on aika nauttia samppanjaa ja antaa suukko vieruskaverille. Sitten johonkin tupaten täynnä olevaan ravintolaan tai baariin bailaamaan julkkisten kanssa. Seuraavan päivän ohjelmaan kuuluu ehdottomasti kiireetön brunssi.

2. Berliini, Saksa

Saksan pääkaupungin ytimessä järjestetään kenties vuoden suurin ulkoilmajuhla. Historiallisen Brandenburgin portin läheisyyteen odotetaan sulloutuvan yli miljoona ihmistä. Ihmispaljouden keskellä kylmyyttä ei edes huomaa.

Portin takaa alkaa pari kilometriä pitkä juhlakatu, joka on pullollaan tanssi- ja esiintymislavoja, ravintoloita ja baareja. Virallinen ohjelma alkaa jo iltapäivällä, mutta omat juhlajuomat pitää nauttia ennen alueelle menemistä. Kun vuosi vaihtuu Berliinissä, ilta on vasta alussa.

3. Lontoo, Iso-Britannia

Mikä olisikaan romanttisempi tapa vaihtaa vuotta kuin siemailla samppanjaa käsi kädessä jokiveneajelulla Thamesissa ja katsella lumoavaa London Eyen ilotulitusta kaukana ihmismassoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun Big Benin kellot lyövät keskiyön merkiksi, antautuu Lontoon kaupunki viimeistään estottomaan katujuhlaan. Kuten kaikissa suurkaupungeissa, hinnat ovat tavallista korkeammalla ja istumapaikan etsiminen normaalia tuskaisempaa.

Uuden vuoden juhlintaa maailmalla

Uudenvuodenpäivänä järjestetään paraati, joka koostuu ainakin marssivista bändeistä, pelleistä, akrobatiasta, cheerleadereista ja ilmapalloista. Katsojia odotetaan paikalle puolisen miljoonaa.

4. Edinburgh, Iso-Britannia

Yhdet maailman kuuluisimmista uudenvuodenjuhlista pidetään Edinburghissa Skotlannissa. Kolme päivää kestävä Hogmanay-festivaali täyttää kaupungin juhlahumulla tammikuun ensimmäiseen päivään saakka.

Hogmanay sopii perheille paraatien, konserttien ja räiskyvien ilotulitusten ansiosta. Koko kaupungin valaisevat ilotulitteet ammutaan keskustassa sijaitsevan vanhan linnan luota.

Kotiin palatessaan voi jatkaa perinteistä saarivaltion tapaa antamalla hiilen tai murokeksin uuden vuoden ensimmäiselle vieraalle.

5. Madrid, Espanja

Espanjan Madridissa uusi vuosi vaihtuu keskusaukio Puerta del Solilla. Mukaan kannattaa ottaa viinirypäleitä. Perinteenä on popsia keskiyöllä jokaista kellon kumahdusta kohden yksi viinirypäle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkä perinne alkoi kuninkaan kansalle lahjoittamasta ennätyksellisen suuresta rypälesadosta. Rypäleet maistuvat makealta paikallisen cavan kanssa.

Madridilaisten maine kovina ja väsymättöminä juhlijoina pitää kutinsa. Vilkas yöelämä tarjoaa jokaiselle jotakin.

Riku Roslund

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piparkakkutalo

Teitkö sinäkin piparkakkutalon? Kun tuttu herkku keksittiin, se ei liittynyt mitenkään juhlapyhiin – lue yllättävät taustat

Uusi vuosi

Varo mitä syöt uutenavuotena – 7 ruokaa, joiden uskotaan tuovan onnea tulevalle vuodelle

Happy Dogs Clarionissa

Lentokenttähotellin erikoiset vieraat: uudenvuoden kunniaksi sadoille koirille järjestettiin oma juhla

Uusivuosi Italiassa

Vuosi vaihtuu pian – tunnetko nämä uuden vuoden taiat maailmalta?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja