hero taustakuva

Tässä loistava budjettikohde – lähde Montenegroon halvalla näiden vinkkien avulla

Istockphoto artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Eteläisessä Euroopassa sijaitseva Montenegro on tunnettu edullisesta hintatasostaan, ja maassa onkin helppo lomailla myös pienellä budjetilla. Lue vinkit ja lähde halvalle matkalle! 
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.07.2017
facebook   whatsapp

Matkusta Montenegroon Kroatian kautta

Suomesta ei ole suoria lentoja Montenegroon, ja paras tapa matkustaa maahan on lentää Kroatiassa sijaitsevaan eteläiseen rantakaupunki Dubrovnikiin. Suomesta on hyvät yhteydet Dubrovnikiin, sillä sekä Finnair että Norwegian liikennöivät kaupunkiin suorilla lennoilla Helsingistä. Edullisimmat lennot Helsingistä Dubrovnikiin maksavat noin 150 euroa. Lentoaika on noin kolme tuntia.

Halvimmat Dubrovnikin-lennot saat varaamalla matkan vähintään muutamaa kuukautta etukäteen ja välttämällä matkustamista kesä–elokuussa. Esimerkiksi toukokuu ja syyskuu ovat hyvin lämpimiä Montenegrossa, mutta hinnat ovat huomattavasti sesonkikuukausia edullisemmat.

Dubrovnik sijaitsee noin 50 kilometrin ajomatkan päässä Montenegrosta, ja paras tapa taittaa loppumatka on maitse joko vuokra-autolla tai bussilla. Bussi on edullisin vaihtoehto, mutta vuokra-auton tuoma vapaus saa monen matkailijan taipumaan omaan autoon. Myös vuokra-autot ovat edullisia, ja mikäli matkustat sesonkiaikojen ulkopuolella voi auton saada vuokrattua viikoksi noin 60 eurolla.

>> Löydä halvat lennot Dubrovnikiin Rantapallon lentohaun avulla!

Majoittuminen on Montenegrossa edullista

Montenegron hintataso on suomalaisittain halpa, mikä näkyy tuntuvasti myös majoituksessa. Kohteesta riippuen maassa on mahdollista majoittua hyvin edullisesti, ja esimerkiksi kahden hengen huone keskitasoisessa hotellissa maksaa keskimäärin 40 euroa, mikäli matkustusaika sijoittuu lomakauden ulkopuolelle. Myös lomakauden aikana on kuitenkin mahdollista löytää edullisia keskitason majapaikkoja noin 50 euron hintaan.

Alueelle tyypillisesti Montenegrossa on tarjolla runsaasti kotimajoitusmahdollisuuksia, ja pieniä asuntoja on saatavilla ympäri maata. Mikäli tavoitteena on matkustaa mahdollisimman halvalla, on vaatimaton kotimajoitus oiva valinta. Asuntoihin sisältyy usein paitsi perusmukavuudet myös pieni keittiö, jonka avulla budjetti on mahdollista pitää kurissa myös ruokailujen osalta.

Edullisten majapaikkojen taso on Montenegrossa hyvä. Matkailijat suuntaavat maahan kasvavissa määrin, mistä syystä myös majoitusta tarjoavien yritysten ja yksityisten toimijoiden on tarjottava matkailijoille entistä parempaa tai ainakin keskitasoista palvelua. Siitä syystä myös vaatimattomissa majapaikoissa on usein kaikki matkailijan tarvitsemat peruspalvelut.

>> Löydä edullinen hotelli Montenegrosta Rantapallon hotellihaun avulla!

Runsaasti halpoja tai jopa ilmaisia nähtävyyksiä

Montenegron kiinnostavimmat kohteet ovat vuoret, vanhatkaupungit sekä rannat. Luontokohteista suosituin paikka on Bosnia-Hertsegovinan rajan lähellä sijaitseva Durmitorin kansallispuisto, mutta myös Etelä-Montenegrossa on lukuisia näyttäviä luontokohteita.

Muun muassa Kotorinlahti ja sen ympäristö on maisemineen hyvin suosittu matkakohde. Luontokohteissa vierailu on Montenegrossa pääosin ilmaista, mutta joillekin alueille päästäkseen on maksettava sisäänpääsymaksu.

Montenegron historiallisten rantakaupunkien Kotorin, Budvan ja Barin parhaat nähtävyydet ovat ilmaisia. Matkailijoita kohteissa kiinnostavat eniten vanhatkaupungit ja rannat, joille ei ole pääsymaksua. Matkan aikana voikin viettää runsaasti aikaa tunnelmallisten vanhojen rakennusten keskellä seikkaillen, sekä näyttävillä rannoilla lämpimästä säästä nauttien.

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.