Montréalin sydänmailla

Montréal on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta, urbaania maisemaa ja luonnon ihmeitä. Ranskankielinen Montréal sijaitsee upeiden, luontorikkaiden maisemien keskellä ja on samalla Kanadan toiseksi suurin kaupunki. Montréal sijaitsee Montréalin saarella Quebecin eteläosassa ja kaupungissa on paljon nähtävää ja tehtävää. Luonnon- sekä kulttuurinystävät ihastuvat kaupunkiin varmasti. Montréalissa voi vierailla esimerkiksi Mount Royalin vehreissä maisemissa tai Vanhan Montréalin idyllisillä kaduilla. Bienvenue!

Kaupungin maanmerkki: Mount Royal

Keskellä Montréalin maisemia kohoaa upea kolmihuippuinen vuori, joka on samalla kaupungin maanmerkki. Jokainen tietää vuoren nähdessään, ettei Montréalin kaupunki ole enää kaukana. Vuori on jo sinänsä kiinnostava käyntikohde, että se tuntuu olevan suurella vaivalla säästetty vihreä keidas keskellä urbaania ympäristöä. Mount Royal sijaitsee keskellä 200 hehtaarin suuruista Mount Royal Parkia, ja puistosta on upeat näkymät esimerkiksi ympäröivään kaupunkiin.

Montrealilaiset tuntuvat itse arvostavan puistoa ja sen vuorta yli kaiken, ja puistosta aktiviteetteineen halutaan pitää huolta. Siksi myös matkailijalla on oiva tilaisuus nauttia puuhasta ja tekemisestä keskellä luontoa, ei kaukana kaupungin hälystä. Mount Royal Park -puistossa on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Talvisin alueella on esimerkiksi mahdollisuus hiihtää, lumikenkäillä tai kelkkailla sekä luistella luistelukehässä. Kesäisin maasto tarjoaa ihanat ja kauniit maisemat patikkaretkelle. Puiston alueelta löytyy neuvontapisteitä ja kauppapuoteja, joista voi hankkia esitteitä, karttoja, postikortteja, tuliaisia ja matkamuistoja.

Vanhaa ja vanhempaa

Kanadan toiseksi suurimmassa kaupungissa riittää myös nykyajan värikästä kaupunkikuvaa, mutta ehkä viehkein osuus kaupungista on sen vanhin osa. Vanha Montréal sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä keskustasta ja tämä historiallinen alue on kaupungin kulttuurielämän sydän. Paikka on sama, jolle ensimmäinen asutus perustettiin 1600-luvulla. Montréalin vanha osa pursuaa historiallisia rakennuksia ja kuuluisien historiallisten ihmisten koteja. Opastettu kiertokäynti ei ole pahitteeksi, mikäli mielii tutustua Old Montréalin tarjontaan ja sen kuuluisimpiin nähtävyyksiin.

Vanhan Montréalin keskus on vanha markkina-aukio Place Jacques Cartier, joka on taiteilijoiden, esiintyjien ja ruokapaikkojen keidas. Kaupungin vanha pääkatu on Rue St. Paul, jonka varrelta löytyy gallerioita, kauppoja, ja pieniä kuppiloita. Historialliskulttuurista nähtävääkin kaupungissa riittää, sillä matkan aikana voi vierailla esimerkiksi kryptassa maan alla tai koskettaa alkuperäisiä perustuksia 1600-luvulta. Vanhasta kaupunginosasta löytyy myös viehkeitä pikku hotelleja, ja vaikkei asuisikaan niissä matkansa aikana, kannattaa Vanhassakaupungissa poiketa myös illalla. Iltaisin kaupunki on upea ilmestys valaistuine aukioineen, katuineen ja kulttuurirakennuksineen.

Monia matkailijoita kiinnostaa kaikki vanha, joten Vanhasta Montréalista matkaa kannattaakin jatkaa Vanhaan Satamaan. Vanhankaupungin tiet vievät veden äärelle eikä satamakaan ole kaukana. Promenade du Vieux Port on joen viertä seuraava jalankulku- ja pyöräilytie, jota seuraamalla voi tutustua sataman viehkeisiin näkymiin. Aikoinaan Old Port eli vanha Satama oli monen tulokkaan ensimmäinen silmäys Montréaliin ja uusiin kotiseutuihin. Nykyisinkin kivitalot ja puistot, sekä veneitä, huvijahteja ja risteilijöitä täynnä olevat laiturit ovat näkemisen arvoiset.

matkanjärjestäjältä, turistineuvonnasta tai suoraan satamasta kannattaa myös kysellä erilaisista retkimahdollisuuksista. Monilta sataman laitureilta lähtee pikaveneitä, lauttoja ja risteilijöitä hauskoille ja mielenkiintoisille jokiretkille.

Lisätietoa

MontrealTurism&Travel
LeMountRoyal.com

Päivitetty: 12.10.2009

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia