Kuva: Inka Khanji
Lontoo, Iso-Britannia

Buckinghamin palatsin salaisuudet – tiesitkö näitä faktoja Lontoon suosikkikohteesta?

Lontoon suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva Buckinghamin palatsi on monien mielestä pakollinen kohde, mutta harva tietää palatsiin liittyviä yksityiskohtia.

Kuningasperheen virallinen asunto

Moni Lontooseen matkustava haluaa ehdottomasti nähdä Buckhinghamin palatsin. Näyttävän rakennuksen lisäksi vierailijoita kiehtoo se fakta, että kuuluisa nähtävyys toimii yhä myös kuningasperheen virallisena asuntona.

Palatsissa vierailee vuosittain lähes 600 000 matkailijaa. Kuninkaallinen tunnelma on vahvasti läsnä myös linnan ulkopuolella, sillä mikäli kuningatar on kotona, tietävät siitä myös linnan edustalla parveilevat vierailijat.

Se ilmenee linnan yläpuolella olevasta lipusta: mikäli salossa heiluu Ison-Britannian lippu, ei kuningatar ole kotona. Jos taas salkoon on nostettu kolmivärinen The Royal Standard -lippu, on kuningatar asunnossa.

Vuonna 1703 rakennettuun palatsiin liittyykin paljon historiaa, kiinnostavia tarinoita ja hauskoja yksityiskohtia.

Lue mielenkiintoiset faktat suositusta nähtävyydestä!

1. Oma postinumero sekä säkkipillinsoittaja

Buckinghamin palatsi on Britannian ainoa yksittäinen rakennus, jolla on oma postinumeronsa. Rakennuksen postinumero on SW1A 1AA.

Kuningasperheelle palatsissa työskentelee yli 400 henkeä. Heidän toimenkuvansa vaihtelevat kuninkaallisesta säkkipillinsoittajasta some-manageriin.

2. Valtava rakennuskompleksi

Kun kuningas Yrjö III osti nykyisen palatsin, oli se vielä suhteellisen vaatimaton rakennus. Mittavien laajennus- ja rakennustöiden jälkeen palatsi on paisunut massiivisiin mittoihinsa.

Nykyisin palatsissa on kaikkiaan 1 514 ovea ja 760 ikkunaa. Huoneita on yhteensä 775, joista 78 on kylpyhuoneita.

3. Virtuaalivierailuja palatsiin

Buckinghamin palatsi on auki yleisölle kesäisin, kun kuningatar on lomalla. Muina aikoina palatsiin voi tehdä virtuaalivierailuja vaikkapa omalta kotisohvalta käsin.

Verkon kautta pääsee tutkimaan esimerkiksi valtaistuinsalia, kuningas Yrjö IV:n maalauskokoelmaa sekä juhlavaa portaikkoa.

Lähde: Yahoo Travel Inspiration
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 24.3.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia