Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe Amsterdam koneenvaihdon aikana – näissä kohteissa ehdit vierailla yhdessä päivässä

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Saitko halvat lennot pitkällä välilaskulla Amsterdamiin? Näiden viiden kohdan avulla ehdit tutustua kiehtovaan kaupunkiin yhden päivän aikana.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 10.08.2022
facebook   whatsapp

Amsterdam tutuksi päivässä

Osuuko matkallesi pitkä vaihto Alankomaiden pääkaupungissa Amsterdamissa?

Se ei ole yllätys, sillä Amsterdamissa sijaitseva Schipholin lentokenttä on yksi maailman parhaista vaihtolentokentistä. Lentoliikennettä tilastoivan OAG:n mukaan Amsterdamin Schipholin kentältä oli vuonna 2018 neljänneksi parhaat yhteydet maailmalle.

Vaihtoyhteyksien määrä tarkoittaa myös kymmeniä tuhansia matkustajia, jotka vaihtavat lentoa Amsterdamissa. Joillekin matkan varrelle osuu stopover eli pitkä koneenvaihto, joka kestää useamman tunnin.

Parhaimmillaan päivän mittainen koneenvaihto on mainio tilaisuus tutustua Amsterdamiin lyhyessä ajassa. Matka junalla lentokentältä Amsterdamin keskusrautatieasemalle kestää vain 15 minuuttia ja vie matkailijan hetkessä nähtävyyksien äärelle.

>> Lue myös: Amsterdamin tunnetuimmat kohteet – viisi paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Lue, miten näet kaupungin olennaisimmat nähtävyydet yhdessä päivässä!

1. Aloita päivä kanaaliristeilyllä

Paras tapa tutustua Amsterdamin kaupunkiin on hypätä vesille. Amsterdamissa risteilee kanaaleja, joita pitkin kaupungin saa helposti haltuun. Etsi siis lähin jokiristeilyn aloituspaikka ja aloita aamu ihastellen aamuisen Amsterdamin elämää.

ShutterstockAmsterdam, Alankomaat
Amsterdamin kanaaleihin voi tutustua esimerkiksi kanaaliristeilyllä.

Jos aikaa on vähän, kanaaliristeilylle voi ottaa myös eväät. Ruokaa risteilyillä ei ole tarjolla päiväaikaan, mutta jos risteilyn varaa illaksi, sen voi tilata päivällisristeilynä.

2. Valitse museo

Amsterdam on täynnä kiehtovia museoita, mutta yhden päivän matkalla niitä ei kannata yrittää kahlata liian montaa. Valitse siis yksi museo tai näyttely, jossa käyt aamupäivästä, ja vältyt museoähkyltä.

ShutterstockAmsterdam, Alankomaat
Näyttävän Rijksmuseumin ehtii nähdä päivän mittaisen välilaskun aikana.

Amsterdamin tunnetuimpia museoita ovat juutalaisvainon uhrin Anne Frankin talo, Alankomaiden kuuluisimman taiteilijan Vincent Van Goghin museo ja näyttävä Rijksmuseum, jossa Alankomaiden historiaan voi tutustua taiteen avulla.

3. Käy kelluvalla kukkatorilla

Amsterdam on tunnettu tulppaaneistaan, ja tulppaanien kukinta-ajan ulkopuolellakin kaupungista löytää kukkaloistoa. Singelin kanaalin varrella sijaitseva kelluva kukkatori Bloemenmarkt on vierailun arvoinen kohde mihin tahansa vuodenaikaan.

Kukkatoria mainostetaan maailman ainoana kelluvana kukkatorina, sillä se on rakennettu proomujen päälle.

Tori on avoinna maanantaista lauantaihin, ja se on auki myös talvella, jolloin siellä myydään joulukuusia. Jos koneenvaihton aikana ei halua ostaa kukkakimppua tai joulukuusta, torilta voi helposti ostaa myös tuliaiset matkaan. Kukkien lisäksi torilla on monia kojuja ja liikkeitä, jotka myyvät kaupungin perinteisiä tuliaisia, kuten avaimenperiä ja magneetteja.

4. Koe kolme nähtävyyttä yhdellä kertaa

Amsterdamin päärautatieasemalle johtava Damrak-katu on paikka, josta monet postikorteista tutut paikat ovat peräisin, ja sitä pitkin kannattaa kävellä myös päiväretkellä Amsterdamissa.

ShutterstockAmsterdam, Alankomaat
Damin aukion laidalla sijaitseva kuninkaallinen palatsi on avoinna kävijöille.

Kävele katua pitkin ja ihaile kadun varteen jäävää kuninkaallista palatsia, jota Alankomaiden kuningas Willem-Alexander käyttää valtiovierailuihin. Muina aikoina palatsi on avoinna vierailijoille maksua vastaan.

Kuninkaallisen palatsin edustalla levittäytyvä Damin aukio on hyvä paikka ostoksille, sillä sen ympärillä on paljon kauppoja ja ravintoloita. Varaudu kuitenkin siihen, että monet ravintolat ja kahvilat ovat täysiä, koska aukio ja palatsi ovat suosittuja nähtävyyksiä.

5. Punaisten lyhtyjen alue

Punaisten lyhtyjen alue on Amsterdamin kenties tunnetuin nähtävyys niin hyvässä kuin pahassa. Alue syntyi alun perin kohtaan, jossa merimiehet purkivat lastinsa maihin. Koska prostituutio ja kannabiksen myynti ovat nykyisin laillisia Amsterdamissa, punaisten lyhtyjen alue tunnetaan paikkana, josta coffee shopit eli kannabiskahvilat ja kaupallinen seksi löytyvät.

ShutterstockAmsterdam, Alankomaat
Punaisten lyhtyjen alue on Amsterdamin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Maineestaan huolimatta punaisten lyhtyjen alue on turvallinen vierailupaikka, kunhan pitää ruuhka-aikoina tarkasti huolta omaisuudestaan eikä kulje alueella päihtyneenä.

Ohikulkeville päiväretkeilijöille punaisten lyhtyjen alueella on useita kiinnostavia ravintoloita, museoita ja liikkeitä.

Vierailun arvoinen kohde on esimerkiksi maailman ensimmäinen kondomien erikoisliike. Nykypäivänä humoristinen liike on hauska kohde, mutta sen alkuperäinen perustamistarina on vakavampi: liike peräisin 1980-luvulta, jolloin aidsin leviämistä pyrittiin estämään kondomikampanjoin.

>> Lue lisää vinkkejä Amsterdamiin!

Lähteet: I Amsterdam, CNN, Holland.com
Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.