hero taustakuva

Perinteikäs hotelli sai uuden tyylikkään ilmeen – katso, miltä Helsingin Crowne Plaza näyttää uudistuksen jälkeen

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Crowne Plaza Helsinki - Hesperia -hotelli sai uudistuksessa tyylikkään ilmeen, jonka inspiraationa on ollut hotellin historia ja sen ympäristö.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 23.10.2020
facebook   whatsapp

Sisustuksessa ripaus 70-luvun glamouria

Mannerheimintiellä sijaitseva Crowne Plaza Helsinki – Hesperia -hotelli avasi ovensa uudelleen lokakuun alussa laajan uudistuksen jälkeen. Remontin aikana hotellin huoneet, vastaanottoaula sekä ravintolatilat saivat uuden ilmeen, jonka suunnittelusta vastasi sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Perinteikäs, lähes 50 vuotta toiminut hotelli koostuu 1970-luvun alussa rakennetusta osasta sekä 80-luvulla tehdystä laajennuksesta. Hotellin uuteen tyylikkääseen sisustukseen on otettu vaikutteita 70-luvun glamourista käyttäen esimerkiksi ajan suosittuja värimaailmoja ja materiaaleja.

Sisustuksessa ja sen yksityiskohdissa ovat toimineet inspiraationa myös Töölönlahden luonto ja eläimet. Hotellin käytävillä voi nähdä kuvia ja kiinnostavia tarinoita alueen luonnosta ja sen eläinasukkaista.

Monipuolinen huonevalikoima eri tarpeisiin

Crowne Plaza Helsinki – Hesperia -hotellissa on yhteensä 349 huonetta ja erilaisista huonetyypeistä löytyy jokaiselle matkailijalle sopiva vaihtoehto. Osa huoneista on myös yhdistettävissä väliovella suuremmiksi huoneiksi. Hotellissa on reilut 200 hyvin varusteltua standard-huonetta, joista löytyy esimerkiksi suuri televisio, tallelokero, silitysrauta ja kylpytakki.

Hotellin WorkLife-huoneet on suunniteltu erityisesti työmatkailijoiden tai työ- ja vapaa-ajan matkojan yhdistävien tarpeisiin. Huoneissa on esimerkiksi pöytä, jonka korkeutta voi säädellä eli halutessa pystyy tehdä töitä seisten. Huoneissa on maksuton wifi, jota voi käyttää yhtäaikaisesti usealla laitteella, ja pistorasioita ja USB-liittimiä on myös monelle laitteelle.

Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellin WorkLife-huoneissa on huomioitu työmatkustajien tarpeet.

Crowne Plazan huonevalikoimaan kuuluu myös useita sviittejä. Noin 40 neliömetrin kokoisia Junior-sviittiä on jopa 42. Junior-sviiteissä on king size -kokoinen vuode ja erillinen oleskelutila. Luksusta ja hemmottelua kaipaaville on hotellissa pari sviittiä, joista kaikista on upeat näköalat Helsingin ylle.

Hotelli palvelee myös paikallisia

Crowne Plaza -hotelli tarjoaa monipuolisesti palveluita ja elämyksiä myös muille kuin hotellivieraille. Hotellin aula on suunniteltu yhdeksi avoimeksi kokonaisuudeksi ja alakerrasta löytyy baari ja ravintola, jotka ovat avoinna kaikille. Hotelliin on mahdollista tulla myös tekemään töitä ja tätä varten aulassa on oma alueensa.

Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellin ravintolassa on monipuolinen menu, josta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Hesperia Restaurant & Bar -ravintolan listalta löytyy klassikkoannoksia ja ruokatrendejä seuraavia annoksia, jotka kaikki valmistetaan sesongin laadukkaista raaka-aineista. Niin ravintolan kuin baarin listalla on hotellin historian varrelta tuttuja suosikkeja, kuten 70-luvun cocktaileja.

Hotellissa on tarjolla runsas aamiainen joka päivä, arkisin klo 10 asti ja viikonloppuisin klo 11 saakka. Aamiaisella pääsee herkuttelemaan esimerkiksi hotellin keittiössä leivotulla pullalla tai piirakalla, asiakkaiden toiveiden mukaan valmistetuilla munakkailla ja vohveleilla sekä tuorepuristetulla appelsiinimehulla.

Katso kuvia hotellista!

Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellin sisustukseen on otettu vaikutteita 70-luvun glamourista.
Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Aulan baarista voi tilata 70-luvun suosittuja cocktaileja.
Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellissa on 349 huonetta aina standard-huoneista sviitteihin.
Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellissa on panostettu laadukkaisiin sänkyihin ja vuodevaatteisiin.
Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Säädeltävä pöytä mahdollistaa koneella työskentelyn seisten.
Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellin huoneista aukeaa huikeat näkymät eri puolille Helsinkiä.
Inka KhanjiCrowne Plaza Helsinki
Hotellilla on myös runsaasti eri kokoisia kokoustiloja, joissa onnistuu niin työtilaisuuksien kuin juhlien järjestäminen.

Lue myös: Tällainen on uusi Scandic Pasila – kätevä sijainti lähellä asemaa ja tapahtumapaikkoja

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Niin kaunista ja yksilöllistä.Kiitos hyvistä vinkeistä! 


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.