Kuva: Shutterstock
Näin tunnistat hyvän hotelliaamiaisen

Miten tunnistat hyvän hotelliaamiaisen? 6 vinkkiä ennen lomaa

Mitä asioita pitää ottaa huomioon hyvää hotelliaamiaista etsiessä?

1. Hinta on kohdallaan

Moni matkailija pähkäilee hotellivarausta tehdessään aamiaisvaihtoehdon kohdalla. Jos perushintaan ei kuulu aamiaista, pitäisikö se tilata lisämaksusta jo etukäteen? Vai teetkö mieluummin itse oman aamiaisen huoneistohotellissa?

Hotelliaamiaisten hintahaitari on todella laaja. Verkkotarjouksissa keskihintaisen hotellin aamiaisen voi saada lisättyä huoneen hintaan parhaimmillaan vain muutamalla eurolla vuorokautta kohden. Jos aamiaistarjonta vaikuttaa hyvältä, kannattaa tarjoukseen tarttua.

Luksushotelleissa aamiainen maksetaan yleensä erikseen paikan päällä, ja siihen voi helposti hujahtaa vaikka 50 euroa henkilöltä. Tasokkaiden buffet-aamiaisten hinnat alkavat yleensä noin 20 eurosta. Jokainen voi itse arvioida, kuinka paljon on valmis panostamaan aamiaiskuluihin.

Varausta tehdessä kannattaa ottaa huomioon kohde, jossa lomailet. Onko lähellä houkuttelevia aamiaisravintoloita, joita haluaisit kokeilla? Vai majoitutko syrjäisemmässä resort-hotellissa, josta on pitkä matka keskustaan?

2. Lue arvosteluja verkosta

Jos haluat valita hotellin osittain aamiaisen perusteella tai selvittää kannattaako majoitukseen ostaa aamiaispaketti, tutki verkkoon jätettyjä arvosteluja. Tarpeeksi monta arviota ja kuvaa selaamalla on yleensä helppo muodostaa käsitys siitä, vastaako aamiainen omaa makua.

Esimerkiksi TripAdvisorin arvioista voi hakea tuloksia avainsanoilla. Tutki, ovatko hotellivieraat julkaisseet kuvia aamiaiselta arvostelusivustoille tai sosiaaliseen mediaan. Helpointa kuvia on etsiä Instagramin paikkatietojen avulla.

Jos hotelli on panostanut aamiaiseen, se todennäköisesti haluaa myös itse nostaa sitä esiin verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa.

3. Tasokas valikoima

Euroopan kaupunkikohteiden mannermaiset aamiaiset vastaavat harvoin suomalaisten makua. Kahvin kanssa nautitut makeat leivonnaiset ja croissantit eivät välttämättä maistu heti aamulla.

Isojen hotellien buffet-pöydät ovat usein niin kattavia, että reilun aamiaisen jälkee nälkä iskee seuraavan kerran vasta illansuussa. Tarjolla on lähes kaikkialla ainakin erilaisia leipiä, muroja, myslejä, hedelmiä ja leikkeleitä. Lämpimien ruokien klassikkoja ovat kananmunat, pekoni, makkarat ja puurot.

Kuva: ShutterstockMiten tunnistaa hyvä hotelliaamiainen?
Lomalla voi hemmotella itseään sänkyyn tilatulla aamiaisella.

Hotellille paras tapa jäädä asiakkaan mieleen on tarjota jotain erityistä – mieluiten paikallista herkkua. Se voi olla esimerkiksi ahvenanmaalaista pannukakkua Ahvenanmaalla, jamón serranoa Espanjassa ja trooppisia hedelmiä eksoottisissa rantakohteissa.

4. Riittävän pitkä tarjoiluaika

Kiinnitä huomiota aikoihin, jolloin aamiainen on tarjolla. Aamu-uninen ilahtuu mahdollisuudesta nukkua pitkään ja nauttia aamupala rauhassa. Ruokailua ei kannata jättää viimeisille minuuteille, sillä kaikkia tuotteita ei enää välttämättä täydennetä. Monissa hotelleissa aamiaista tarjoillaan pidempään viikonloppuisin.

Jos olet maksanut hotelliaamiaisesta, mutta lähdet aikaisin aamulla esimerkiksi päiväretkelle tai kotimatkalle, voit pyytää vastaanotosta mukaan otettavaa aamiaispakettia.

5. Rauhallinen tila ja järkevät jonot

Onko aamiaissali houkuttelevan näköinen? Vai vallitseeko siellä kaaos hotellivieraiden kärkkyessä vapaita pöytiä ja seisoessa jonossa? Loppuvatko tuotteet jatkuvasti buffetista?

Jos olet jo paikan päällä hotellissa, voit hyvin kysyä vastaanotosta mitä aamiaiseen kuuluu tai käydä itse katsomassa aamiaisravintolaa. Isoissa hotelleissa aamiaistilat saattavat olla kiireisiä ja meluisia.

6. Ne pienet erot

Monille matkailijoille on olemassa kaksi tärkeää kriteeriä aamiaisen arvioinnissa. Laadukas kahvi ja tuorepuristettu appelsiinimehu nostavat aamiaisen hetkessä hyvästä erinomaiseksi. Mikään ei latista herkullista aamiaistarjoilua yhtä nopeasti kuin teollisen makuinen mehu tai huono kahvi.

Parhaimmillaan hotellissa on monia erilaisia tuorepuristettuja mehuja ja kahvi tarjoillaan tilauksesta suoraan pöytään.

Lue myös: Tätä sinäkin olet joskus miettinyt hotellin aamiaisella – voiko buffetista napata mukaan evästä?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 30.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia