Kuva: Shutterstock
Luksushotelli

Luksushotellien kiehtova menneisyys – olisitko arvannut, mitä näissä rakennuksissa on ennen tehty?

Ylellinen ja kiinnostava hotelli voi sijaita rakennuksessa, joka on aiemmin ollut tyystin toisenlaisessa käytössä. Tässä kolme esimerkkiä majapaikoista, joista niiden historia tekee persoonallisen.

1. Paper Factory Hotel, New York

New Yorkissa sijaitseva hyvin tyylikäs design-hotelli on ollut aikaisemmin tehdaskäytössä. Tarkkaan sisustetussa luksusmajapaikassa on aikaisemmin muun muassa koottu radioita ja hotellin nimen mukaisesti tehty paperia.

Teollisuustausta on otettu huomioon hotellin sisustuksessa, ja monet hauskat yksityiskohdat kertovat 123-huoneisen majapaikan historiasta. Hotelliksi rakennus muutettiin vasta 2010-luvulla.

2. Hotel Amigo, Bryssel

Belgian pääkaupungin Brysselin keskustassa muinoin toiminut vankila on muutettu näyttäväksi laatuhotelliksi. Siinä missä vankilan selleissä majoituttiin kovissa punkissa, voi samassa rakennuksessa yöpyä nyt unelmanpehmeissä pedeissä.

Rakennuksessa on toiminut hotelli jo vuodesta 1957 lähtien. Ulkopuolelta vankilahotelli näyttää varsin tunnelmalliselta, ja sisätilatkin ovat viihtyisät. Aulassa voi ihastella vanhan rakennuksen alkuperäistä kivilattiaa.

3. Çırağan Palace Kempinski, Istanbul

Nimi sen jo kertoo: tässä on entinen palatsi. Istanbulissa sijaitsevan Bosporinsalmen rannalta löytyvä rakennus oli aiemmin ottomaani-imperiumin hallitsijoiden käytössä, mutta nykyisin siellä voi majoittua kuka tahansa, jonka budjetti on riittävän suuri.

Tulipalo on valitettavasti tuhonnut suuren osan alkuperäisistä sisätiloista, mutta ulkoseinät ovat yhä 1800-luvun kuosissa.

Lähde: Architectural Digest
Kuva: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 27.9.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia