Hyppää sisältöön

Luksushotellien kiehtova menneisyys – olisitko arvannut, mitä näissä rakennuksissa on ennen tehty?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.09.2019
Ylellinen ja kiinnostava hotelli voi sijaita rakennuksessa, joka on aiemmin ollut tyystin toisenlaisessa käytössä. Tässä kolme esimerkkiä majapaikoista, joista niiden historia tekee persoonallisen.

1. Paper Factory Hotel, New York

New Yorkissa sijaitseva hyvin tyylikäs design-hotelli on ollut aikaisemmin tehdaskäytössä. Tarkkaan sisustetussa luksusmajapaikassa on aikaisemmin muun muassa koottu radioita ja hotellin nimen mukaisesti tehty paperia.

Teollisuustausta on otettu huomioon hotellin sisustuksessa, ja monet hauskat yksityiskohdat kertovat 123-huoneisen majapaikan historiasta. Hotelliksi rakennus muutettiin vasta 2010-luvulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Hotel Amigo, Bryssel

Belgian pääkaupungin Brysselin keskustassa muinoin toiminut vankila on muutettu näyttäväksi laatuhotelliksi. Siinä missä vankilan selleissä majoituttiin kovissa punkissa, voi samassa rakennuksessa yöpyä nyt unelmanpehmeissä pedeissä.

Rakennuksessa on toiminut hotelli jo vuodesta 1957 lähtien. Ulkopuolelta vankilahotelli näyttää varsin tunnelmalliselta, ja sisätilatkin ovat viihtyisät. Aulassa voi ihastella vanhan rakennuksen alkuperäistä kivilattiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Çırağan Palace Kempinski, Istanbul

Nimi sen jo kertoo: tässä on entinen palatsi. Istanbulissa sijaitsevan Bosporinsalmen rannalta löytyvä rakennus oli aiemmin ottomaani-imperiumin hallitsijoiden käytössä, mutta nykyisin siellä voi majoittua kuka tahansa, jonka budjetti on riittävän suuri.

Tulipalo on valitettavasti tuhonnut suuren osan alkuperäisistä sisätiloista, mutta ulkoseinät ovat yhä 1800-luvun kuosissa.

Lähde: Architectural Digest
Kuva: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Imatran Valtionhotelli

Uskoisitko tämän linnahotellin löytyvän Suomesta? Imatran klassikko on kuin suoraan sadusta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja