Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ohititko sinäkin tietämättäsi Suomen vanhimman hotellin? Sijaitsee suositussa kesäkohteessa

Fiskars Wärdshus artikkelin kuva
Suomen matkailu
Suomen vanhin hotelli sijaitsee matkailijoiden rakastamissa Fiskarsin ruukkimaisemissa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.07.2017
facebook   whatsapp

Arvovieraita historiallisessa miljöössä

Raaseporissa sijaitseva Fiskarsin ruukki on suosittu kotimainen kesäkohde, joka on erityisen tunnettu historiallisesta ruukkimiljööstään, mutta alueella sijaitsee myös koko Suomen vanhin hotelli. Fiskars Wärdshus on avattu jo vuonna 1836, ja on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti palvellut majatalo.

Fiskars Wärdshus on pieni majatalo, ja majoituskapasiteetti on hyvin rajattu: hotellissa on vain neljä kahden hengen huonetta, mikä takaa intiimin tunnelman. Historiallinen ilmapiiri on vahvasti läsnä Fiskarsin ruukkimiljöössä.

Fiskars WärdshusFiskars Wärdshus
Hotellissa on neljä kahden hengen huonetta, joissa kaikissa on nykyaikaiset palvelut.

Alun perin Fiskars Wärdshusin ensimmäiset vieraat olivat hevosmiehiä, jotka saapuivat pitkän matkan jälkeen yöksi Fiskarsin majataloon. Vuosien varrella Wärdshusissa on vieraillut monia nimekkäitä asiakkaita, muun muassa presidentti Mannerheim. Nykyisin Wärdshusissa majoittuu kaikenlaisia matkailijoita, ja se sopii erityisesti historiallisen tunnelmansa vuoksi romanttisen loman kohteeksi.

Hotelli tarjoaa pitkästä iästä huolimatta nykyaikaiset palvelut ja sisustuksen. Paikallinen käsityöläisyys näkyy Wärdshusissa merkittävästi: hotellin huonekalut ovat syntyneet alueen puuseppien käsistä, ja materiaalina on käytetty Fiskarsin metsien puita.

Fiskars Wärdshus on avoinna vuoden ympäri, ja majatalon yhteydessä toimii lisäksi ravintola Wärssy.

Lähde ja kuvat: Fiskars Wärdshus

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.