Hyppää sisältöön

Laatuhostellissa yövyt kuin hotellissa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.04.2013
Hostellimajoituksen ei tarvitse tarkoittaa viihtyvyydestä tinkimistä. Rantapallo esittelee viisi tasokasta hostellia maailmalta.

Travellers House, Lissabon, Portugal

Lissabonin Travellers House voitti jo toista kertaa peräkkäin Hostelworld.comin maailman parhaan hostellin tittelin. Erityisesti sen siisteys, ystävällisyys vaikuttivat valintaan. Sijainti aivan Lissabonin historiallisessa keskustassa Baixassa on niin ikään suuri plussa, kaikki tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelyetäisyyden päässä. Travellers Housen hintaan sisältyvät monet palvelut, joista hostellit tyypillisesti pyrkivät laskuttamaan ekstraa: pyyhkeet ja lakanat, langaton internet, aamupala ja ilmainen kahvi ja tee koko päivän ajan.

Travellers House Hostel
Rua Augusta 89, 1100-048, Lissabon
http://www.travellershouse.com/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rooms Deluxe Hostel, Valencia, Espanja

Kuinka sanat deluxe ja hostel sopivat yhteen? Espanjan Valenciassa erinomaisesti, sillä kyseisellä konseptilla toimii hostelli, joka voisi yhtä hyvin kutsua itseään hotelliksi. Sen 28 huoneesta jokainen on oman persoonallisen teemansa mukaan sisustettu, valinnanvaraa löytyy Buddha-teemasta Välimeren henkeen ja moderneihin seinämaalauksiin.

Rooms Deluxe Hostel
Av. Instituto Obrero nº 20, 46013 Valencia
http://www.roomsdeluxe.com

Base Backpackers Melbourne hostel, Melbourne, Australia

Melbournen trendialueella St Kildassa sijaitseva Base Backpackers Melbourne Hostel kuuluu Lonely Planetin 10 Hippest Hostels -listalle. Keskeinen sijainti, siistit tilat ja design-henkinen sisustus tekevät siitä suositun yöpymispaikan Australian-matkalaisille. Erikoisuutena tarjontaan kuuluu “for girls only” -kerros, jonne miespuolisilla asiakkailla ei ole asiaa.

Basel Backpackers Melbourne Hostel
17 Carlisle St, St Kilda, Melbourne
http://www.stayatbase.com

Hostel Inn Iguazu Falls, Puerto Iguazu, Argentiina

Iguazun putoukset kuuluvat Argentiinan ja koko Etelä-Amerikan komeimpiin nähtävyyksiin ja Hostel Inn Iguazu Fallsia on kutsuttu niin ikään yhdeksi koko maanosan parhaista hostelleista. Uima-allas aurinkotuoleineen ja baareineen vievät todelliseen lomafiilikseen. Hostellin alueelta löytyvät monipuoliset liikuntamahdollisuudet pöytätenniksestä lentopalloon. Paikan erikoisuus, näkökannasta riippuen plussa tai miinus, on että asiakkaiksi hyväksytään vain aikuisia. Perheen kanssa matkustavan täytyy siis etsiä majoitus toisaalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hostel Inn Iguazu Falls
Ruta 12 -km 5, 3370, Puerto Iguazu, Argentiina
http://www.hostel-inn.com

Oops! Hostel, Pariisi, Ranska

Raikasta retrotyyliä edustava Oops! -hostelli yhdistää designin ja käytännöllisyyden. Vuonna 2007 perustettu hostelli on noussut nopeasti trenditietoisten reissaajien suosioon. Sijainti Pariisin opiskelijakaupunginosien kulmauksessa tekee myös ympäristöstä lukuisine kuppiloineen inspiroivan. Oops! -hostellin sijainti vaatii metrolla liikkumista, mutta sitä vaatii käytännössä mikä tahansa muukin sijainti Pariisissa.

Oops! Hostel
50 Avenue des Gobelins, 75013 Paris
http://www.oops-paris.com

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Paul Bica

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hostellin makuusali

Nuku mukavasti hostellissa – viisi vinkkiä, joiden avulla selviät dormimajoituksesta

Terassi Santorinilla

Kreikan parhaat hostellit

Lennot, majoitus ja liikkuminen Unkarissa

Esittelyssä viisi erikoista hostellia

Barcelonan parhaat hostellit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja