Hyppää sisältöön

Esittelyssä viisi erikoista hostellia

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.04.2013
Yöksi vankilaan, lentokoneeseen tai vanhaan linnaan – erikoiset hostellit ympäri maailman tuovat mielikuvitusta matkailuun ja vaihtelua perusmajoitukseen.

1. Jumbo Hostel, Tukholma

Voiko lentokoneessa nukkua mukavasti? Tukholman Arlandassa sijaitsevassa Jumbo Hostellissa ei tarvitse pelätä ilmakuoppia, sillä tämä kone ei nouse lentoon. Hostelli on rakennettu konkurssiin menneen lentoyhtiön vanhaan jumbojettiin ja sen erikoisuus on ohjaamoon rakennettu sviitti, jonka ikkunoista on maisema Arlandan lentokentälle. Jumbossa on myös kahvila, jossa voi piipahtaa kupposella erikoista majapaikkaa ihmettelemässä, vaikkei siellä itse yöpyisikään.

www.jumbohostel.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Hostel Celica, Ljubljana

Vanhaan vankilarakennukseen perustettu Hostel Celica on lähestulkoon nähtävyys jo itsessään – Slovakian Ljubljanassa turistit maksavat päästäkseen sellien taakse. Entiset sellit on kunnostettu hostellihuoneiksi, jotka ovat yllättävän viihtyisiä aiempaan käyttötarkoitukseensa nähden. Jykevät seinät ja ikkunoiden kalterit kielivät silti edelleen huoneiden aiemmista asukkaista.

www.souhostel.com

3. Fortuna, Budapest

Tonavan varteen ankkuroitu kaksikerroksinen risteilylaiva Fortuna tarjoaa erikoisen majoitusvaihtoehdon Budapestiin matkaavalle. Osa laivan huoneista on hostellikäytössä, osa kolmen tähden hotellitasoa. Laivan sijainti jokirannassa on keskeinen ja liikkuminen täältä käsin helppoa. Tunnelma kauniilla laivalla on leppoisa, kun ilta hämärtyy ja kaupungin valot vähitellen syttyvät.

www.fortunahajo.hu

4. Ostel, Berliini

Berliinin Ostbahnhofin lähellä sijaitseva Ostel, “Das DDR-Design-Hostel” on nimensä mukaisesti täysin DDR-teeman mukaan sisustettu hostelli. Kaikki huoneet on varustettu aitoon itäblokin tyyliin alkuperäisin DDR-kalustein. Teemaan sopii mainiosti myös sijainti betonilähiön kerrostalossa. Vain palvelu Ostellissa on epäitäblokkimaista, nimittäin erittäin ystävällistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.ostel.eu

5. Sangaste Loss Hostel, Viro

Virossa Lossikülän kylässä sijaitseva komea Sangasten linna tarjoaa kirjaimellisen persoonallisen majapaikan etelänaapurissa matkailevalle. Sangasten linnan 99 huoneesta kymmenen on hostellikäytössä. Linna on vanha ja huoneiden kunto osin sen mukainen – mutta puitteet ovat ainakin komeat.

www.sangasteloss.ee

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Francisco J. Gonzalez

>> Vertaile edulliset hotellihinnat Rantapallon hotellihaun avulla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat hostellit

Suomen parhaat hostellit – viisi paikkaa, joissa yövyt pikkurahalla

Yleiset harhaluulot hostelleista

Kahdeksan yleisintä harhaluuloa hostelleista – ajattelitko sinäkin näin?

Cirkus Hostel Holken

Kotimaan ihana sirkushostelli takaa unohtumattoman majoituksen – yöpyisitkö vanhassa sirkusvaunussa?

Hostellin makuusali

Nuku mukavasti hostellissa – viisi vinkkiä, joiden avulla selviät dormimajoituksesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja