Hyppää sisältöön

Karmivat tapahtumat saivat matkailijat hylkäämään lomakylän Pohjois-Koreassa – lomailijan kuolema oli liikaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.04.2017
Koreoiden rajan tuntumassa sijaitseva suosittu lomakeskus tyhjeni nopeasti sen jälkeen, kun sotilaat ampuivat eteläkorealaisen matkailijan.

Lomakylä tyhjeni matkailijan kuolemantapauksen jälkeen

Pohjois-Koreassa sijaitseva Kumgang-vuoren lomakylä oli vielä kymmenen vuotta sitten eteläkorealaisten suosima kohde, mutta nykyisin matkailijat ovat kaikonneet hotelleista ja golfkentiltä. Entisestä loistosta muistuttavat enää vain autioituneet rakennukset ja tyhjät uima-altaat.

Lomakylä on Pohjois-Korean puolelta lähimpänä Etelä-Korean rajaa sijaitseva asutuskeskus. Parhaimmillaan se oli miljoonien lomailijoiden suosima kohde, mutta vuonna 2008 verisesti murhatun matkailijan tapaus sai eteläkorealaiset jättämään lomakeskuksen oman onnensa nojaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomakeskus hylättiin noin kymmenen vuotta sitten matkailijan verisen tapon vuoksi. Eteläkorealaisen 53-vuotiaan kotiäidin loma Diamond Mountain -lomakeskuksessa päättyi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun hän päätti lähteä katsomaan auringonnousua. Nainen nousi kello 4.30 mennäkseen rannalle katsomaan nousevaa aurinkoa, mutta tietämättömäksi jääneestä syystä hän päätyi lopulta Pohjois-Korean armeijan hallinnoimalle alueelle.

Koreoiden välinen raja on hyvin vartioitu, ja tiivis hallinta ulottuu myös lomakeskuksen alueelle. Armeijan edustajien mukaan nainen juoksi pakoon pohjoiskorealaisen sotilaan käskettyä hänen pysähtyä armeijan hallinnoiman alueen sisäpuolella. Nainen juoksi yhä karkuun, minkä seurauksena sotilas jahtasi häntä laukaisten yhden varoituslaukauksen. Lopulta nainen löydettiin kuolleena noin viideltä aamulla.

Koko asutuskeskus tyhjennettiin nopeasti tapauksen jälkeen, ja kaikki toiminta lopetettiin Kumgang-vuoren lomakylässä. Nyt alueen historiasta muistuttavat enää hylätyt rakennukset.

>> Katso kuvat hylätystä lomakeskuksesta!

Lähde: News.com.au
Kuva: Flickr / Pricey

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pohjois-Korean kansallinen lentoyhtiö Air Koryo

Arvaatko, mitä maailman surkein lentoyhtiö tarjoaa matkustajille? Haukutulla “mysteeriaterialla” on kulttimaine

Pohjois-Korea

Lentoemojen helmat lyhenivät – Pohjois-Korea houkuttelee turisteja seksikkäämmällä imagolla

Ryugyong-hotelli Pohjois-Korean Pjongjangissa

Pohjois-Korean 105-kerroksinen “tuhon hotelli” on maailman korkein hylätty rakennus

Pyongyang, Pohjois-Korea

Pohjois-Korean “kuuden tähden luksushotelli” saa asiakkailta täystyrmäyksen: “Kuin vankila”

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja