Albania on Välimeren salainen helmi

Albania on odottamattoman ihana kohde niin ranta- kuin kaupunkilomallekin. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Kuva: Istockphoto
Albania

Haastaako tämä kohde Kroatian? Albanian upeat rannat ja halpa hintataso kannattaa kokea ennen turistimassoja

Adrianmeren rannalla sijaitseva Albania on kaunis rantakohde, josta voi vielä löytää aitoja elämyksiä ja alkuperäistä tunnelmaa. Edullinen hintataso, tunnelmalliset kaupungit sekä näyttävä luonto kiinnostavat matkailijoita, mutta toistaiseksi Albania on säilynyt rauhallisena matkakohteena.

Albania on edullinen vaihtoehto Kreikalle ja Kroatialle

Montenegron ja Kreikan välissä sijaitseva Albania on jäänyt vielä toistaiseksi useimmilta lomailijoilta näkemättä. Siitä syystä maassa kannattaa vierailla nyt, kun hintataso on hyvin edullinen ja lomakohteissa on rauhallista kiireisimpinäkin matkailukuukausina.

Yleisesti Albanian matkailupalvelut eivät ole vielä kehittyneet palvelemaan kaikkia matkailijoita. Maan eteläosissa sijaitsevissa rantakaupungeissa on lomakyliä ja -keskuksia, joissa on hyvätasoisia hotelleja ja ravintoloita, mutta muualla maassa tilanne on vielä toinen. Siitä syystä Albaniaa voi suositella erityisesti seikkailunhaluisten reppureissaajien ja omatoimilomailijoiden kohteeksi.

Maa tarjoaa kävijöille aitoja elämyksiä, vaatimattomia mutta autenttisia matkakohteita sekä kauniin ja koskemattoman luonnon. Tätä yhdistelmää on hankala löytää klassikkokaupungeista tai suosituimmista matkailumaista, mistä syystä Albanian-matkaa kannattaa alkaa suunnitella pian, jos tavoitteena on kokea maa aidoimmillaan.

Albaniasta ennustetaankin Kroatian ja Montenegron myötä räjähdysmäisesti kasvavaa matkailijoiden suosimaa kohdetta.

Alkukesä on omatoimilomailijan parasta aikaa

Albania on vielä toistaiseksi rauhallinen matkakohde. Adrianmeren rannikkokaupungeissa on lukuisia näyttäviä rantoja, mutta maassa on myös muun muassa tunnelmallisia kaupunkeja ja alkeellisia vuoristokyliä. Suosituimmat kohteet sijaitsevat pääkaupunki Tiranan lisäksi maan eteläosissa Albanian Rivieralla.

Paras aika matkustaa Albaniaan on touko–kesäkuussa. Heinä–elokuu on suosituinta matkailuaikaa, mikä tarkoittaa monien muiden kohteiden tavoin ruuhkaa niin hotelleissa kuin rannoillakin. Se taas tuntuu suoraan matkailijan lompakossa nousseen hintatason myötä.

Suomesta ei ole suoria lentoja Albaniaan, mistä syystä monet matkailijat saattavat vierastaa kohdetta. Maahan on kuitenkin suhteellisen helppo matkustaa omatoimisesti, jos on valmis näkemään hieman vaivaa. Helpoin tapa matkustaa on lentää Helsingistä yhden koneenvaihdon kautta Tiranaan, mutta jos suunnitelmissa on matkustaa maan eteläosiin, edullisin tapa päästä kohteeseen on lentää Kreikalle kuuluvalle Korfun lomasaarelle ja matkustaa laivalla vaikkapa Sarandën rantakaupunkiin.

>> Lue myös: Albanian parhaat rantakohteet – näitä paikkoja muut matkailijat eivät ole vielä löytäneet

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 22.9.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,43 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

Albanian mafia tunnetaan maailman ympäri raakuudestaan. Mahtaa olla kiva lomamaa, en itse lähtisi kuin aseella uhattuna.

Heinäkuun lopulla 2017 Finnairin siivillä Korfulle, josta reilun tunnin laivamatka Sarandeen, hinta 20€ suunta. Perillä kaksi viikkoa Sarandessa. Pieni perhehotelli (Visad) keskustasta muutama kilometri etelään. Erittäin rauhallista. Ainoastaan Ksamilin rannoilla, noin 10 km Sarandesta etelään, oli ruuhkaa. Kreikkalaistyylinen keittiö Albanian hinnoin, eli ei paljon mitään. Butrint ja Blue eye, kannatti käydä tutustumassa.

Käytiin tuolla päiväretkellä Kreikan Pargasta; Butrintin raunioalue oli hienohko. Saranden rantakaupunki; heinäkuun lopussa ei ollut tungosta. Ok rannat, ei mitään ostettavaa (turistikrääsää) , tyylilaji oli ”turkkilainen mauttomuus”, kokoelma korkeita rakennuksia.
Kohokohta tais olla ne kymmenet bunkkerit (ja oppaan jutut)