Vilna, Liettua

Herkuttele halvalla – viisi ravintolavinkkiä Vilnaan

Liettuan pääkaupunki Vilna on edullinen kaupunkilomakohde, missä voi herkutella huippuravintoloissa pikkurahalla. Katso tästä viisi ravintolavinkkiä eri budjeteille ja lähde ruokaisalle lomalle!

Balzac

Vilnan historiallisen vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Balzac on ranskalainen ravintola, joka tarjoilee maan keittiön klassikkoannoksia. Mutkaton tunnelma, hyvä palvelu ja erinomainen ruoka ovat pääsyitä ranskalaisravintolan suosioon.

Ranskalaista ruokaa rakastavat saavat Balzacissa todellisen ranskalaisen herkutteluelämyksen, joka hemmottelee kaikkia aisteja: musiikki, sisustus ja ruoka ovat kaikki tarkkaan harkittuja.

Ruokalistalla on perinteisiä ranskalaisia klassikkoannoksia, minkä lisäksi ravintolalla on laaja ranskalaisten viinien valikoima.

Balzac
Savičiaus 7

The Kitchen

Rentotunnelmainen ja hyvätasoinen The Kitchen on mainio lounaspaikka, mutta ravintola käy loistavasti myös mutkattomaan illalliseen. Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola on hieman piilossa, mutta kolmannen kerroksen ravintola on jo maisemien puolesta vierailun arvoinen kohde.

Edullisen hintatason The Kitchen on suosittu ruokapaikka, mistä syystä ravintolaan voi olla viisasta tehdä pöytävaraus, erityisesti illallista varten.

The Kitchen
Didžioji g. 11

Vegcafe

Vilnan parhaisiin kasvisravintoloihin lukeutuva Vegcafe hemmottelee kasvisruoan ystäviä aivan vanhankaupungin tuntumassa. Kasvisravintolalla on kaupungissa kaksi toimipistettä, jotka molemmat sijaitsevat kaupungin keskeisissä osissa.

Edullisen kasvisravintolan ruokalistalla on niin perinteisiä liettualaisia täytettyjä piiraita, salaatteja, keittoja, pääruokia sekä monipuolinen jälkiruokavalikoima. Ruoat valmistetaan tuoreista raaka-aineista, joista valtaosa on peräisin suoraan tuottajilta.

Vegcafe
Totorių g. 3

Bistro 18

Vanhassakaupungissa sijaitseva Bistro 18 -viiniravintola hemmottelee kävijöitä monipuolisella viinilistalla ja herkullisella ruokalistalla.

Tarjolla on niin keittoja, salaatteja, pastaa, risottoa ja esimerkiksi kalaruokia. Myös ravintolan jälkiruokavalikoima on monipuolinen.

Bistro 18
Stiklių gatvė 18

Gaspar’s

Vilnassa vierailevan matkailijan kannattaa ehdottomasti lisätä Gaspar’s kokeiltavien ravintoloiden joukkoon. Valoisa ravintola on arvostetun ruotsalaisen White guide -ravintolaoppaan mukaan erittäin korkean tason ravintola, mikä on tae paitsi korkealaatuisesta ruoasta myös erityisen hyvästä ravintolakokemuksesta.

Tyylikäs ja pelkistetty ravintola on hyvin edullinen korkeaan laatuun nähden: kolmen ruokalajin lounaan voi saada alle 15 eurolla. Ravintola sijaitsee vanhankaupungin tuntumassa.

Gaspar’s
Pylimo g. 23-3

>> Aloitko jo haaveilla ruokamatkasta Vilnaan? Löydä edulliset lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 25.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia