Sakot ulkomailla

Saitko sakot ulkomaanmatkalla? Maksamatta jätetty sakko voidaan periä myös kotimaassa

Ulkomailla rapsahtaneita liikennesakkoja ei kannata jättää maksamatta, sillä ne voivat tulla vastaan myöhemmin kotimaassa.

Ikävä muistutus matkan jälkeen

Lomamatkan aikana autolla ajaminen uudessa kohteessa tai ulkomaiden erikoisten parkkeeraussääntöjen noudattaminen voi tuoda päänvaivaa matkailijalle. Paikallisiin liikennesääntöihin tutustuminen jo ennen matkaa on viisasta, sillä matkan aikana saatu sakko voi ahmaista lomabudjetista yllättävän suuren osan.

Ulkomailla saaduista sakoista on helppo ajatella, ettei niitä tulla perimään enää kotimaassa. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, ja sakot kannattaakin maksaa mahdollisimman nopeasti, mikäli niiden aitoudesta ei ole epäilystä.

EU-jäsenmaissa saadut sakot voidaan periä kotimaassa, mikäli sakon ja siihen liittyvien hallinnollisten kulujen yhteissumma on vähintään 70 euroa. Käytännössä sakon antaneen EU-maan edustaja lähettää sakon maan viranomaisille, jotka lähettävät perintävaatimuksen eteenpäin ulkomailla törttöilleelle matkailijalle. Käytäntö koskee kaikkia muita EU-maita paitsi Italiaa ja Kreikkaa.

Sakoilta ei voi myöskään välttyä EU-maiden ulkopuolella, sillä jos käytössä on vuokra-auto, onnistuu viranomaisten selvittää vuokraajan henkilöllisyys autovuokraamon kautta. Lomahuumassa tehdystä rikkomuksesta voi tulla kallis muistutus vielä kuukausienkin kuluttua kodin postiluukusta.

>> Lue myös: Autonvuokrauksen sudenkuopat – huomioi nämä lisämaksut ja vältä mokat

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 3.4.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia