Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko kuulit tästä? Spotifyn musiikkikartta vie paikallistunnelmaan, vaikka vasta haaveilisit matkasta

Shutterstock artikkelin kuva
Varusteet
Spotifyn karttapalvelun avulla voi kuunnella ei maiden hittikappaleita ja virittäytyä kansainväliseen tunnelmaan, vaikka matkaa ei olisikaan tiedossa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.05.2020
facebook   whatsapp

Tee musiikkimatka ja nauti eri kulttuureista

Eri maiden musiikki vie mukanaan matkakohteeseen aivan uudella tavalla, ja musiikista voi nauttia myös, vaikka matkaa ei olisikaan tiedossa – parhaimmillaan eri kulttuurien musiikki tarjoaa jo itsessään matkan uuteen maailmaan!

Musiikkipalvelu Spotifyn musiikkikartta tekee eri maiden musiikkikulttuureihin uppoutumisesta helppoa. Haaveilit sitten musiikkimatkasta Chileen, Italiaan tai vaikkapa Indonesiaan, onnistuu se Spotify Maps -palvelun avulla. Karttapalvelu paljastaa ajankohtaisimmat hittikappaleet.

Maailmankartan avulla voi nähdä millaista musiikkia ihmiset ympäri maailmaa kuuntelevat. Kartta sisältää yli tuhat kaupukikohtaista soittolistaa, joiden voidaan todeta edustavan kunkin maantieteellisen alueen uniikkia musiikkimakua.

Spotify kehitti maailmankartan selvittääkseen juuri maantieteellisiä erityispiirteitä musiikin kuuntelussa. Kyse on toisin sanoen kappaleista, joita kuunnellaan erittäin paljon tietyssä paikassa, mutta ei yhtä paljon muualla.

Kartta päivittyy automaattisesti joka toinen viikko, minkä myötä kuuntelijat pääsevät helposti matkalle maailman metropoleihin ja samalla pääsevät osaksi eri kaupunkien rytmejä. Jokaisen päivityksen yhteydessä kartta analysoi noin 20 miljardia kuuntelukertaa.

Karttapalvelu ei ole toistaiseksi käytössä Spotifyn omassa sovelluksessa, vaan sen käyttö onnistuu selaimen avulla.

>> Tutustu Spotifyn musiikkikarttaan!

Lähde: Spotify
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.