Hyppää sisältöön

Onko lentomatkustamisen tulevaisuus jo täällä? Koneeseen pelkällä sormenjäljellä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.07.2015
Sormenjälkitunnistus tekee tuloaan myös lentomatkustukseen. Yhdysvalloissa on nyt käynnissä kokeilu, jossa matkustajat eivät tarvitse lainkaan matkalippua tai henkilöpapereita.

Hyvästit matkalipuille ja henkilöpapereille

Onko tapanasi kadottaa matkalippu juuri ennen koneeseen nousua? Matkalipun hukkaaminen – tai sen pelko – juuri kriittisellä hetkellä on monen matkailijan vaiva, mutta Yhdysvaltalaisella lentokentällä kokeillaan nyt tapaa, joka mahdollistaa matkustamisen ilman fyysistä matkalippua, matkapuhelinta tai edes henkilöpapereita.

Lentoyhtiö Alaska Airlines tarjoaa San Josén kansainväliseltä lentoasemalta liikennöiville kanta-asiakkailleen mahdollisuutta kokeilla uudenlaista tapaa lähteä matkalle. Lentokentän lähtöselvityspisteeseen, turvatarkastukseen sekä lähtöportille pystytetyt automaatit tunnistavat matkustajan pelkän sormenjäljen perusteella, eivätkä vaadi fyysistä matkalippua tai henkilötodistusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhtikuussa 2015 alkanut kokeilujakso koskee lentoyhtiön kahtasataa valikoitua matkustajaa, jotka lentävät aktiivisesti Piilaakson lähistöllä sijaitsevalta San Josén lentokentältä. Automaatti nopeuttaa niin lähtöselvitystä, turvatarkastusta kuin koneeseen nousuakin, mutta lentoyhtiön edustajat myöntävät, että sen kanssa on ollut myös pieniä ongelmia.

– Kun matkustajalla ei ole kädessään matkalippua, ei hänellä ole koneeseen saapuessaan mukanaan myöskään muistutusta omasta istumapaikasta, sanoo Alaska Airlinesin asiakaskehityspäällikkö Sandy Stelling.

Lähde: San Jose Mercury News
Kuva: Flickr / Andrew W. Sieber

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Musiikin maailmankartta

Joko kuulit tästä? Spotifyn musiikkikartta vie paikallistunnelmaan, vaikka vasta haaveilisit matkasta

Pariisi, Ranska

Kaipaatko jännitystä Euroopan-lomiin? Tämä palvelun avulla voit ostaa lennot, joiden kohdetta et tiedä!

Langaton verkkoyhteys

Tässä tärkeä uutinen nykymatkailijoille: näissä maissa on kaikkein paras wifi!

Baubax

Helpottaako tämä keksintö pian sinunkin matkojasi? Tässä “maailman paras matkatakki”

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja