hero taustakuva

Uskaltaisitko nukkua pakkasessa? Näin yö Kemin lumihotellissa onnistuu käytännössä

Kemin Matkailu artikkelin kuva
Suomen matkailu
Kemin LumiHotelli houkuttelee matkailijoita viettämään yönsä täysin lumesta rakennetuissa hotellihuoneissa.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 06.11.2016
facebook   whatsapp

Yö lumilinnassa

Kemin LumiLinnassa sijaitseva palkittu LumiHotelli tarjoaa mahdollisuuden viettää yö eksoottisesti valtavan lumilinnan sisällä. Päivisin yleisölle avoimet huoneet valmistellaan sulkeutumisajan jälkeen hotellivieraille, jotka haluavat kokeilla yöpymistä hyisissä lämpötiloissa.

LumiHotellissa on 21 täysin lumesta tehtyä huonetta, joissa on yhteensä 48 vuodepaikkaa. Hotellissa on tarjolla eri kokoisia huoneita, joten niissä voi yöpyä yksin, kahdestaan tai jopa isommalla porukalla. LumiHotellissa on myös sviitti.

Huoneiden lämpötila on jatkuvasti -5 celsiusastetta. Huoneet on varusteltu makuupusseilla, jotka on suunniteltu käytettäviksi jopa arktisissa olosuhteissa, joten kylmyydestä hotellissa yöpyvien ei tarvitse kärsiä. Yöasuksi suositellaan pitkää yöpukua tai alusvaatteita, lämpimiä sukkia ja pipoa.

Alueella sijaitsevassa LumiLinnan päärakennuksessa ovat hotellivieraiden käytössä olevat suihkutilat ja vessat sekä aamiaistarjoilu, joka on avoinna aamuisin kello 7–9. Rakennuksessa on myös säilytyspaikka matkalaukuille, sillä itse huoneisiin suositellaan ottamaan mukaan vain yöpymisen kannalta välttämättömimmät tavarat. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Vuosittain hotellissa yöpyy reilu tuhat vierasta, jotka ovat jopa 40 eri maasta. Hotelli avautuu tammikuun 21. päivä ja on avoinna vieraille aina huhtikuun alkuun asti.

Katso alta kuvat Kemin LumiHotellista!

Kemin MatkailuKemin LumiHotelli
LumiHotellin huoneiden seinät on koristelu kauniilla kaiverruksilla.
Kemin MatkailuKemin LumiHotelli
LumiHotellissa on myös sviitti, joka on esimerkiksi häämatkalaisten suosima.
Kemin MatkailuKemin LumiHotelli
Hotellihuoneisiin saa tunnelmallisen valaistuksen.
Kemin MatkailuKemin LumiHotelli
Hotellissa on myös LumiRavintola, jossa voi ruokailla pakkasessa.

Lähde ja kuvat: Kemin Matkailu

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Kävin tänä vuonna pitkästä aikaa tuolla Kemin Lumilinnassa. Täytyy tunnustaa,että pettymys oli päällimmäinen tunne. Parkkialueelta linna tuskin näkyi, niin pieni ja matala se oli. Linnassa oli vain yksi kerros. Jykevän ja vanhaa henkeä huokuvan linnan sijaan tunnelma oli kuin olisi kävellyt överiksi vedetyssä ylisuuressa iglussa. Veistokset ja kaiverrukset olivat toki hienoja, mutta ne eivät yksin riitä. Tunnelma puuttui. Ohjeistoimintaa ei ollut. Myyntikojut ja oheisohjelmisto loistivat poissaolollaan. En tiedä mitä tässä vuosien varrella on tapahtunut, mutta nykyisellään tuo kokemus ei ole monenkaan euron arvoinen. Pääsylipusta maksettu 15 euron hinta ja pitkä ajomatka jäi harmittamaan. Toivottavasti turisteille ei myydä katteettomia lupauksia ja mielikuvia. Se ei pelkästään pilaa Kemin mainetta, vaan koko Lapin matkailun maineen.


  2. Lomalla täytyy olla mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, esim. lumilinnassa yöpyminen.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.