Hyppää sisältöön

Sukella menneeseen Tertin kartanossa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.08.2013
Mikkelissä sijaitsevassa Tertin Kartanossa voi majoittua, ruokailla ja tehdä ostoksia.

Menneen ajan tunnelmaa Mikkelissä

Järvenrannalla idyllisessä peltomaisemassa sijaitseva Tertin Kartano on yksi Mikkelin suosituimmista käyntikohteista erityisesti kesäkuukausina. 1500-luvulla rakennetussa kartanossa voi yöpyä tai käydä syömässä – tai vaikka vain poiketa tutustumaan puutarhaan ja myyntikojuihin.

Kartanoravintola tarjoilee ohikulkijoidenkin suosiossa olevaa lounasta ja illalla a la carte -päivällistä. Viereisestä Meijerikahvilasta saa kevyempiä salaatteja sekä kakkuja ja kahvileipiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tertin Kartanoa ympäröi neljän hehtaarin kokoinen puutarha, jonne voi poiketa vaikka piknikille puiden varjoon. Kartanosta voi tilata mukaan piknik-korin vapaavalinteisilla antimilla. Halutessaan voi lähteä myös romanttiselle souturetkelle lähijärvelle. Kartanossa järjestetään myös päivittäin opastettu kierros puutarhaviljelyksille.

Majoitusta kartanomaisemissa

Kartanoromantiikasta haaveilevat matkailijat voivat majoittua perinteiseen tyyliin kunnostetussa aittarakennuksessa sijaitsevissa huoneissa. Tarjolla on myös erilaisia teemapaketteja hääöistä hevosvaelluspaketteihin.

Kartanoromantiikkaa Mikkelissä

Sviitin yhteydessä on käytössä oma sauna ja iso terassi, jossa voi vilvoitella löylyn jälkeen pimenevässä kesäillassa. Ikkunan eteen sijoitetusta sängystä aukeaa peltomaisema.

Ennen lähtöä kannattaa vierailla kesäkuukausina avoinna olevissa kesäpuodeissa. Esimerkiksi Tallikaupasta voi ostaa mukaansa tilan omia herkkuja kuten Tertin mehuja ja ruusunterälehdillä höystettyä marmeladia, kahvia ja saippuaa, hilloja ja hyytelöitä sekä tietysti kartanon juhlajuomaa. Tilan tuotteet ovat mukavia tuliaisia esimerkiksi kesämökkivierailuja varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvat: Tertin Kartano

Lue myös: Rantapallon kohdeopas Mikkeliin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

100 syytä matkailla Suomessa

Suomen kansallismaisema on parhaimmillaan juuri nyt – lue lomalaisen vinkit Saimaan kesään

Mikkeli, Suomi

Mitä tehdä Mikkelissä? Katso kesälomailijan tärpit!

Kansainväliset suurmarkkinat

Vietä kansainvälinen juhannus Mikkelissä – ohjelmassa suurmarkkinat ja juhannuskokko

Tällainen on Mikkelin kaupunki

Matkailualan koulutus muuttaa uuteen kaupunkiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja