Hyppää sisältöön

Mitä tehdä Mikkelissä? Katso kesälomailijan tärpit!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.08.2017
Mikkelin seudun matkailutarjonta on parhaimmillaan kesäisin, kun Järvi-Suomen kaunis luonto kukoistaa ja Saimaan maisemat kutsuvat vesille.

Kesä kutsuu Mikkeliin

Suunnitteletko kesäistä kotimaanmatkaa? Osuuko Mikkeli reitillesi? Tämä sympaattinen kaupunki Etelä-Savossa sopii erinomaisesti viikonloppukohteeksi tai autoilijan pysähdyspisteeksi Itä-Suomen kierroksella.

Noin 54 000 asukkaan Mikkeli on alueensa keskus ja Etelä-Savon sydän. Koko seutukunnassa on vakituisia asukkaita noin 79 000 ja loma-asuntoja jopa 29 000.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alue houkuttaa matkailijoita erityisesti kesäisin, sillä silloin järvimaisemat ovat kauneimmillaan ja kaupunki elää vuoden vilkkainta aikaa. Mikkelin seudulla vierailee noin 330 000 matkailijaa vuosittain.

Rantapallo kokosi viisi vinkkiä Mikkeliin – poimi tästä ideat omalle lomallesi!

1. Kierrä tärkeimmät nähtävyydet

Mikkelin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat sota-ajan tapahtumiin perehdyttävä Päämajamuseo, kesäisin vilkkaana elävä Mikkelin tori, hienot maisemat tarjoava Naisvuoren näkötorni ja koko perheelle sopiva Visulahden matkailukeskus.

Astuvansalmen kalliomaalaukset Ristiinassa ovat myös näkemisen arvoiset: kaikkiaan 65 kuvaa käsittävät esihistoriallset kalliomaalaukset kuuluvat koko Pohjois-Euroopan suurimpiin.

Mikkelin tori
Istahda torikahvilaan tai hae herkut mukaan Mikkelin torilta.

2. Herkuttele lähiruoalla

Mikkelin ravintolakartta ulottuu kauas ydinkeskustan ulkopuolelle ja myös naapurikuntiin. Seudulla on useita vanhoja kartanoita ja muita lähiruokaa tarjoavia ravintoloita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyviä osoitteita herkuttelijoille ovat esimerkiksi Kyyhkylän kartano, Tertin kartano, Kenkäveron pappilaravintola sekä vanhassa sahamiljöössä sijaitseva Sahalahden matkailukeskus.

3. Ajoita visiittisi tapahtumaviikonlopuille

Erityisesti elokuussa Mikkelissä tapahtuu paljon. Jurassic Rock on jo vakiintunut osa Mikkelin kesää, mutta tiedossa on myös uusia tapahtumia, kuten Katusapuska-katuruokafestivaali. Myös Rapu ja Muikku -ruokatapahtuma ilahduttaa kulinaarikansaa elokuussa.

Ajankohtaiset tapahtuma löytyvät helposti Mikkelinyt-sivustolta.

4. Valitse persoonallinen majapaikka

Valitse persoonallinen majapaikka lomallesi. Esimerkiksi Anttolanhovin rantahotelli tai Kyyhkylän kartanohotelli ovat erinomaisia vaihtoehtoja vaihtelua etsivälle.

Mikkelissä ja sen lähikunnissa on myös runsas tarjonta vuokramökkejä ja loma-asuntoja, joista suuri osa sijaitsee rantapaikoilla. Halutessasi voit siis vuokrata oman mökin ja lomailla kaikessa rauhassa kaukana naapureista!

5. Nauti Saimaasta

Mikkelin seudulla on kaikkiaan 2067 järveä. Parhaan perspektiivin näihin upeisiin maisemiin saa tietenkin vesiltä käsin. Mikkelin satamasta lähtevä M/S Jaarli vie matkailijoita risteilemään kesäiselle Saimaalle. Jaarli risteilee kesäkuun puolestavälistä elokuun toiselle viikolle.

Veneilijöiden on helppo saapua Mikkeliin myös omin toimin. Kaupungin satama tarjoaa kattavat palvelut vierasveneilijöille. Satamasta on vain 400 metrin matka Mikkelin torille, joten veneilijät pääsevät täällä suoraan kaupungin sydämeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää Mikkelin matkailusta: www.visitmikkeli.fi

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Visit Finland

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

100 syytä matkailla Suomessa

Suomen kansallismaisema on parhaimmillaan juuri nyt – lue lomalaisen vinkit Saimaan kesään

Kansainväliset suurmarkkinat

Vietä kansainvälinen juhannus Mikkelissä – ohjelmassa suurmarkkinat ja juhannuskokko

Tällainen on Mikkelin kaupunki

Matkailualan koulutus muuttaa uuteen kaupunkiin

Mikkelissä järjestetään digitaalinen kaupunkiseikkailu

Tätä ei ole ennen nähty: suomalaiskaupunki muuttuu digitaaliseksi pelikentäksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja