Hyppää sisältöön

Suomen kansallismaisema on parhaimmillaan juuri nyt – lue lomalaisen vinkit Saimaan kesään

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.09.2019
Oletko valmis Suomen kesään? Yhdistä lomaan herkuttelu, kulttuurielämykset, kaupungit, kansallismaisema ja luontomatkailu - kaikki helposti Saimaalla.

ILMOITUS

Ilo irti Suomen luonnosta

Saimaata sanotaan Suomen kansallismaisemaksi syystä, sillä tuhansien järvien maana tunnetun Suomen suurimman järven liepeiltä löytyy rutkasti nähtävää. Aloita vaikkapa kansallispuistoista: Linnasaari ja Kolovesi hurmaavat, mutta koe myös Neitvuori, Luonteri ja Punkaharju. Suomen luonnon kauneus, järvineen kaikkineen, on parhaimmillaan juuri kesällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun haluat päästä syvemmälle suomalaisen luonnon sydämeen, lähde seikkailulle Saimaa Geoparkiin. Unescon maailmanperintökohde on merkityksellinen luonnonpaikka, jossa voit nähdä muun muassa kalliomaalauksia, hiidenkirnuja, jyrkänteitä ja maisemakallioita.

100 syytä matkailla Suomessa100 syytä matkailla Suomessa
Saimaannorpan näkeminen luonnossa on kerran elämässä -kokemus, joka onnistuu Saimaalla vaikkapa jo tänä kesänä.

Saimaa-seikkailun kruunaa tietysti saimaannorpan näkeminen. Norpanbongausretkiä järjestetään läpi kesän, ja voit kokea elämyksen vaikkapa meloen, puuveneellä tai vaikkapa sähköveneellä. Jos mukana on juuri sopivan verran onnea, voit päästä näkemään vilauksen koko Suomen kansan rakastamasta norpasta!

Viisi ihanaa kesäkaupunkia

”Kaikki Suomen kaupungit ovat ihania kesäkaupunkeja.” Tämä usein kuultu lause voi olla totta, mutta paikkansa se pitää ainakin Saimaalla! Alueen tunnelmalliset kaupungit heräävät todella eloon kesän lähestyessä, ja samalla lomalla voit kokea vaikkapa kaikki viisi kaupunkia.

Varkaus on kohde, josta ei puutu jännittäviä elämyksiä. Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi koko Suomen kiinnostavimpien museoiden joukkoon lukeutuva Mekaanisen musiikin museo, jossa voit tutustua toinen toistaan hykerryttävimpiin soittopeleihin – näe esimerkiksi itsekseen soiva piano! Muita kiinnostavia paikkoja Varkaudessa ovat esimerkiksi ihana terassikahvila ja mainio maisemapaikka Torni, Taidekeskus Väinölä sekä Hertunrannan rantatori.

Eemeli Kiukkonen100 syytä matkailla Suomessa
Varkauden kesäkahvilat ovat kokemisen arvoisia. Istahda alas ja nauti kesämaisemista!

Seuraava jännittävä kaupunki on Mikkeli, joka on täynnä toinen toistaan sympaattisempia kartanoita. Yövy, herkuttele ja nauti tunnelmasta kartanoissa, joista useat on valjastettu matkailijoiden käyttöön. Samalla kun nautit upeasta miljööstä, piipahda myös puutarhassa, sillä kartanoiden puutarhat ovat perinteisesti viimeisen päälle. Vieraile ainakin Tertin kartanossa ja istahda Mikkelin klubilla sijaitsevaan marsalkka Mannerheimin vakiopöytään.

Lörtsyjen luvattu kaupunki Savonlinna on kesäisin niin kaunis, että oopperan primadonniakin itkettää, viimeistään vuosittaisten Oopperajuhlien päättyessä. Jos olet jo kokenut klassikot ja kaipaat vaihtelua, ota vene alle ja suuntaa Hytermän saarelle, joka tunnetaan Romu-Heikin saarena ja joka on täynnä hauskoja levähdyspaikkoja sekä paljon muuta nähtävää, sillä saarella on muun muassa tunnettu Työn muistomerkki -teos.

100 syytä matkailla Suomessa100 syytä matkailla Suomessa
Suomen suurimmat hiekkalinnat löytyvät Lappeenrannasta, jossa voi päästä maailmanluokan rantatunnelmaan.

Tänä vuonna jos koskaan kannattaa vierailla kesäkiertueella myös Lappeenrannassa, sillä kaupunki juhlii koko kesän 370-vuotissyntymäpäiväänsä. Jättikokoiset hiekkalinnat, klassikkoherkut atomi ja vety sekä kansainvälistä suosiota keränneen Sorjonen-sarjan kuvauspaikat saavat kesäpäivän kulumaan hetkessä.

Saimaan kesäkierroksen kruunaavat tietysti Imatran kuohuvat kosket. Vietä päivä Imatrankosken tuntumassa ja viihdy teatterin sekä muuta kulttuuria tarjoavien kesätapahtumien vilskeessä – etkä varmasti pety!

Lähde: 100 syytä matkailla Suomessa
Kuvat: 100 syytä matkailla Suomessa ja Eemeli Kiukkonen

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raippaluoto, Suomi

Suomen erikoisimmat nähtävyydet – 30 kohteen lista

Imatran Valtionhotelli

Uskoisitko tämän linnahotellin löytyvän Suomesta? Imatran klassikko on kuin suoraan sadusta

Imatrankoski on Suomen ensimmäinen matkailunähtävyys

Joko tunnet Suomen vanhimman matkailunähtävyyden? Näin Imatrankoskesta tuli aikansa hitti

Tällainen on Lappeenrannan lentokenttä – katso kentän lennot ja palvelut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja