hero taustakuva

Visulahdessa on tekemistä koko perheelle

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Visulahden matkailukeskuksessa voi viettää hauskan perheloman, jossa puuhaa riittää vesiliukumäistä benjihyppyyn.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 25.07.2013
facebook   whatsapp

Monipuolisia aktiviteetteja

Visulahti on yksi Suomen suosituimmista perhelomakohteista. Matkailukeskus sijaitsee valtatie 5:n varrella, noin viiden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta ja Visulahdella on myös oma leirintäalue.

Visulahdesta löytyy puuhaa koko perheelle. Dinosaurian vesipuistossa viihtyy koko perhe, hurjapäille on oma Xon-puisto extreme-aktiviteetteinen ja vahakabinetissa voi ihmetellä tuttuja naamoja. Aikuiseen makuun ohjelmaa tarjoaa Visulahdessa kesäisin järjestettävä musiikkifestivaali Jurassic Rock.

Jännitystä ja hurjia hetkiä Dinosauriassa ja Xon-puistossa

Visulahden Dinosauria on huvipuistoalue, josta löytyy uima-altaita, vesiliukumäkiä, karuselleja ja monen moista muuta tekemistä. Varsinkin Dinosaurian lämmitetty uima-allas houkuttelee kaikenikäiset vesipedot tositoimiin ja vauhtia leikkeihin voi ottaa huimista liukumäistä.

Vuonna 2009 Visulahden viereen avattiin Xon-puisto, jossa hieman vanhempikin kävijä saa varmasti adrenaliinin virtaamaan. Xon-puistossa voi kokeilla esimerkiksi benjihyppyä tai muita extreme-huvituksia, jos vain kantti kestää. Xon puistossa pääsee myös harrastamaan erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten vesihiihtoa.

Tekemistä myös sadesäällä

Visulahden vahakabinetissa voi pujahtaa julkkisten sekaan ja heittäytyä juttusille esimerkiksi Jörn Donnerin kanssa. Vahakabinetin monipuoliseen kokoelmaan kuuluu noin 80 taidokkaasti tehtyä nukkea: presidenttejä, kulttuurihahmoja, eri alojen julkkiksia, urheilijoita ja tietysti myös joulupukki. Kokoelma täydentyy jatkuvasti, joten joka kesä voi jännityksellä odottaa, kuka uusi tuttavuus on saapunut joukkoon.

HyperDino on alle 12-vuotiaille suunnattu sisäleikkipaikka. Avaruusaiheisessa seikkailupuistossa pääsee touhuamaan myös sadesäällä, sillä se on rakennettu kokonaisuudessaan sisätiloihin.

Visulahden alueella voi pelata myös minigolfia ja frisbeegolfia tai vaikka vuokrata polkupyörän tai polkuveneen. Ruokapuoli hoituu esimerkiksi Ravintola Kulkurissa, jossa kesälauantaisin järjestetään myös karaokea.

Erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Visulahdessa on tarjolla myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja. 400-paikkaisen leirintäalueen lisäksi Visulahdessa on kymmenittäin leirintämökkejä ja lomakotitaloja.

Lomakotitalojen korkea taso ja Visulahden kaunis ympäristö Saimaan rantoineen takaavat rauhalliset olosuhteet lomanviettoon ja leirintäalue levittäytyy aktiviteettien välittömään läheisyyteen.

Retkiä ympäristöön

Visulahden matkakeskuksen vieressä sijaitseva ristiretkien aikainen kalmisto ja lähellä sijaitseva viehättävä Tertin kartano ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita.

Mikkelin kaupunki ei ole kaukana Visulahdesta, ja keskustaan pääsee helposti omalla autolla tai linja-autolla. Mikkelin viehättävä tori ja sen ympärille levittäytyvä keskusta tarjoavat hyvät ostosmahdollisuudet, eikä Mikkelin satamakaan ole kaukana.

Lue lisää: Suomen parhaat huvipuistot

Teksti: Jenna Lehkonen, Anni Moilanen
Kuvat: Flickr / Sami Anttila

Lue kommentit (11) Jätä kommentti

 1. Käytiin kesinä 2012-2014 ja mennään uudestaankin. Mesta oli kyllä paljon parempi, mitä täällä on kirjoitettu. Vähän turhan ruuhkainen heinäkuussa, mutta kyllä sinne suhteellisen pieneen vesipuistoon mahtuu.


 2. Oltriin viime viikolla lomalla ja oli palvelu hidasta.
  Siisteydessä toivomisen varaa.


 3. Koko paikka oli pettymys. Eka ja vika kerta kyseisessä puulaakissa, enkä suosittele kenellekään. Tein rekun useasta epäkohdasta firman palautesivuilla, mutta eipä heitä kiinnostanut antaa omaa vastinettaan tai edes pahoitella kokemaamme mielipahaa. Laitetaan siis ”paha kello” kuulumaan esim. tätä kautta.


 4. Tuore kokemus Visulahden lomakeskuksesta jakoon. Paikka kaipaisi kunnollista remonttia ja panostusta ympäristöön. Ravintolat ja lomamökit kuluneita ja epäsiistejä. Esikoinen sai pahat allergiaoireet majoittuessamme lomatalossa. Pesuhuoneen kaakelien saumat ja pesuallas likaiset. Saunan ovi homeessa. Jääkaappi likainen, samoin sohvat tahraiset. TV 80-luvun mallia ja näkyi huonosti. Ranta pieni ja luonnontilassa. Rannalla ei aurinkotuoleja, kahvilaa eikä mitään vesiaktiviteetteja. Lähdimme pois yhden yön jälkeen. Zon-puisto on ankean näköinen, mutta laitteet ja aktiviteetit ihan ok. Vesipuistoon emme menneet, kun lapset halusivat lähteä kotiin. Lomakohteena en voi suositella Visulahtea, mikäli on tottunut vähänkään parempaan tasoon.


 5. Majoituimme vain Visulahdessa ja sanon suoraan että älkää majoittuko lomamökkeihin. 100 e/yö on kiskurihinta hyvin askeettisesti varustellusta ja kuluneesta mökistä. Ennemmin menkää hotelliin niin saa tasokkaamman majoituksen ja aamiaisen.


 6. Olimme eilen (27.7.2013) Visulahdessa lasten (9, 7, 3) kanssa, ja ennen sinne menoa luin netistä kävijöiden kokemuksia. Halusin nyt kirjoittaa oman kokemukseni, sillä netissä lukemani ei mielestäni vastannut ollenkaan omaa kokemustamme.

  Emme yöpyneet paikan päällä, joten majoituksesta en osaa sanoa mitään. Mutta leirintäalue näytti siistiltä ja rauhalliselta, ja koko Visulahden alue on viihtyisä ja luonnonkaunis. Kävimme HyperDinossa, jossa lapsille riitti puuhaa ehkä varttitunniksi. Vahakabinetti oli etenkin lapsista tosi mielenkiintoinen ja jännittävä, vaikka kaikki nuket eivät luonnonmukaisilta näytäkään.

  Dinosauriassa vietimme koko loppupäivän, tappiin saakka. Lapsilla oli aivan älyttömän hauskaa, ja aikuisillakin, eikä kukaan olisi halunnut lähteä pois, kun puisto meni kiinni klo 19.

  Isommat lapset viihtyivät pitkään vesiliukumäissä. Toinen suursuosikki oli Battle Station Rex. Lisäksi vesileikkipaikka, liukumäet, mikroautot, golfkärrit, karusellit, pomppulinnat, polkuautot.. Mielestämme alueella oli tosi paljon tekemistä lipun hintaan nähden. Ihan kaikkea emme edes ehtineet. Ja Xon puistossa emme ehtineet edes käymään, joten sinne on mentävä toisena päivänä – näytti tosi jännittävältä.

  Olen yllättynyt miten paljon negatiivisia kommentteja netistä löytyy Visulahden suhteen. Missään ei ollut likaista, palvelu oli tosi hyvää ja ripeää, ja niistä kuuluisista makkaraperunoista sai koko perhe mahansa täyteen 7€ hintaan – annos on nykyisellään todella runsas. Sää oli upea ja porukkaa paljon, mutta mihinkään ei tarvinnut jonottaa kuin korkeintaan 5 minuuttia.

  Oma kokemuksemme oli todella positiivinen, ja menemme taatusti ensi vuonna uudestaan.


 7. siis törkeetä kallista ruokaa, respasta ostetut ranskalaiset ja kova nälkä, varmaan kymmenen ranskalaista ja muutama makkaran pala jotka neki palanu ja joku paska kastike ruokalusikallinen niin 7 euroo, en koskaan enää mee likasta joka paikassa ja paperi loppu aina vessoista, hidas palvelu, hyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, kun kysyy jotain kukaan ei tiedä mitään ne on vaan töissä siellä. petytte jos meette


 8. Juuri kotiuduttu Visulahdesta. Annan arvosanan 7-, siisti ympäristö ja rauhallinen leirintäalue. Mökki hajosi käsiin, listat irtosi ovista, patjat oli revitty reikiä täyteen ja muutenkin olivat todella epämiellyttäviä nukkua! Siivous oli edellisten jäljiltä todella huono, eikä Visulahti ottanut mitään vastuuta siitä koska toiminta on ulkoistettu. Siivous oli saniteetti tiloissa muutenkin huonoa, likaista oli ja paperit jatkuvasti loppu. Keittiön ruoka taso oli 5-, vanhaa kovaa leipää aamupalalla ja kahvi ei ollut tätä päivää nähnytkään.. Pieniä asioita, mutta ovat lomalaiselle hirveän tärkeitä viihtyvyyden kannalta. Kulunut, likainen ja kallis. Siinä tiivistetysti Visulahti. En menisi enään ko paikkaan.


 9. Aika tiukkaa palautetta. Lomareissun suunnittelu käynnissä. Onko kenelläkään päivitettyjä kokemuksia Visulahdesta viime / tältä kesältä (2012)?


 10. Paikka tosi huono. Pikaruokaa saa odotella toistatuntia Dinosauriassa. Kahvipannussa kahvi loppuu ja pyydetään palaamaan myöhemmin kun ehtivät keittämään. Yhtä asiakasta palvelee kaksi henkilöä, toinen antaa tilatut tuotteet ja toinen tympääntyneen näköinen tytteli hoitaa kassaa.
  Vesiliukumäet kuivia kuin sahara, kovaa pönkimällä pääsee alas, jos ei takana tuleva paremilla käsivoimilla varustettu tule päällesi.
  Kulkurissa ruokaa odotellaan myös toista tuntia ja keittiö suljetaan ennenaikojaan, kun ehditä hoitaa tilauksia. Paikalla kymmenkunta ruokaa odottavaa, hämmästyttävää.
  Xon-puiston työntekijä päättää lopettaa työpäivänsä ennen aikojaan, viimeinen lipun ostanut asiakas käännytetään pois 45 minuutin odottelun jälkeen.
  Mainos lupaa leirityjille maksuttomat polkupyörät, mutta ne ovatkin huollossa keskellä heinäkuuta (montakohan niitä mahtaa olla????)
  En suosittele muuhun kuin kaljan ryystämiseen omalla porukalla ja omilla eväillä.


 11. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.