Hyppää sisältöön

Visulahdessa on tekemistä koko perheelle

Kirjoittajan oletuskuva
Anni Moilanen Päivitetty: 25.07.2013
Visulahden matkailukeskuksessa voi viettää hauskan perheloman, jossa puuhaa riittää vesiliukumäistä benjihyppyyn.

Monipuolisia aktiviteetteja

Visulahti on yksi Suomen suosituimmista perhelomakohteista. Matkailukeskus sijaitsee valtatie 5:n varrella, noin viiden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta ja Visulahdella on myös oma leirintäalue.

Visulahdesta löytyy puuhaa koko perheelle. Dinosaurian vesipuistossa viihtyy koko perhe, hurjapäille on oma Xon-puisto extreme-aktiviteetteinen ja vahakabinetissa voi ihmetellä tuttuja naamoja. Aikuiseen makuun ohjelmaa tarjoaa Visulahdessa kesäisin järjestettävä musiikkifestivaali Jurassic Rock.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jännitystä ja hurjia hetkiä Dinosauriassa ja Xon-puistossa

Visulahden Dinosauria on huvipuistoalue, josta löytyy uima-altaita, vesiliukumäkiä, karuselleja ja monen moista muuta tekemistä. Varsinkin Dinosaurian lämmitetty uima-allas houkuttelee kaikenikäiset vesipedot tositoimiin ja vauhtia leikkeihin voi ottaa huimista liukumäistä.

Vuonna 2009 Visulahden viereen avattiin Xon-puisto, jossa hieman vanhempikin kävijä saa varmasti adrenaliinin virtaamaan. Xon-puistossa voi kokeilla esimerkiksi benjihyppyä tai muita extreme-huvituksia, jos vain kantti kestää. Xon puistossa pääsee myös harrastamaan erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten vesihiihtoa.

Tekemistä myös sadesäällä

Visulahden vahakabinetissa voi pujahtaa julkkisten sekaan ja heittäytyä juttusille esimerkiksi Jörn Donnerin kanssa. Vahakabinetin monipuoliseen kokoelmaan kuuluu noin 80 taidokkaasti tehtyä nukkea: presidenttejä, kulttuurihahmoja, eri alojen julkkiksia, urheilijoita ja tietysti myös joulupukki. Kokoelma täydentyy jatkuvasti, joten joka kesä voi jännityksellä odottaa, kuka uusi tuttavuus on saapunut joukkoon.

HyperDino on alle 12-vuotiaille suunnattu sisäleikkipaikka. Avaruusaiheisessa seikkailupuistossa pääsee touhuamaan myös sadesäällä, sillä se on rakennettu kokonaisuudessaan sisätiloihin.

Visulahden alueella voi pelata myös minigolfia ja frisbeegolfia tai vaikka vuokrata polkupyörän tai polkuveneen. Ruokapuoli hoituu esimerkiksi Ravintola Kulkurissa, jossa kesälauantaisin järjestetään myös karaokea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Visulahdessa on tarjolla myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja. 400-paikkaisen leirintäalueen lisäksi Visulahdessa on kymmenittäin leirintämökkejä ja lomakotitaloja.

Lomakotitalojen korkea taso ja Visulahden kaunis ympäristö Saimaan rantoineen takaavat rauhalliset olosuhteet lomanviettoon ja leirintäalue levittäytyy aktiviteettien välittömään läheisyyteen.

Retkiä ympäristöön

Visulahden matkakeskuksen vieressä sijaitseva ristiretkien aikainen kalmisto ja lähellä sijaitseva viehättävä Tertin kartano ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita.

Mikkelin kaupunki ei ole kaukana Visulahdesta, ja keskustaan pääsee helposti omalla autolla tai linja-autolla. Mikkelin viehättävä tori ja sen ympärille levittäytyvä keskusta tarjoavat hyvät ostosmahdollisuudet, eikä Mikkelin satamakaan ole kaukana.

Lue lisää: Suomen parhaat huvipuistot

Teksti: Jenna Lehkonen, Anni Moilanen
Kuvat: Flickr / Sami Anttila

Aiheeseen liittyvät artikkelit

100 syytä matkailla Suomessa

Suomen kansallismaisema on parhaimmillaan juuri nyt – lue lomalaisen vinkit Saimaan kesään

Mikkeli, Suomi

Mitä tehdä Mikkelissä? Katso kesälomailijan tärpit!

Kansainväliset suurmarkkinat

Vietä kansainvälinen juhannus Mikkelissä – ohjelmassa suurmarkkinat ja juhannuskokko

Tällainen on Mikkelin kaupunki

Matkailualan koulutus muuttaa uuteen kaupunkiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja