hero taustakuva

Suomen parhaat laskettelukohteet – Top 5

artikkelin kuva
Suomen matkailu
Lue tutkimustulokset - nämä ovat Suomen parhaat talvikohteet!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 30.03.2011
facebook   whatsapp

Levi on hiihtokohteiden ykkönen

Rantapallon ja 15/30 Researchin Matka 2011 -messuilla julkistetun tutkimuksen mukaan Levi on suomalaisten mielikuvissa kotimaisten hiihto- ja laskettelukohteiden ykkönen.

Kakkossijalle ylsi Kuusamon Ruka. Hiihtokohteiden listakärjessä mukana ovat myös Ylläs, Tahko, Vuokatti ja Pyhä.

Kotimaisten hiihto- ja laskettelukohteiden Top 5:

Pitkät rinteet ja kattavat palvelut

Pitkät rinteet ja kattavat majoitus- ja ohjelmapalvelut nostivat Levin kärkeen, vaikka matka Kittilään on eteläisemmästä Suomesta pitkä.

Yhteydet kuitenkin toimivat ja paikalle pääsee lentäen kuudesta kaupungista. Lentoasemalta tunturikylään on vain varttitunnin matka.

Levin kausi jatkuu pitkälle kevääseen ja vähälumisia talvia ei täällä juuri koeta.

Ruka ja Ylläs sopivat moneen makuun

Ruka on tutkimuksen mukaan suomalasille toiseksi mieluisin kotimainen hiihtokohde. Rukan suosiota selittää sen monipuolisuus ja erityisesti perheystävällisyys. Autottomassa kylässä on helppo liikkua ja kaikki on lähellä.

Toisaalta myös vauhdikkaampi lomailija viihtyy Rukalla. After skitä ja yöelämää on tarjolla riittämiin, aivan kuten listalla kolmanneksi sijoittuvan Ylläksenkin ohjelmatarjonnassa.

Tahko ja Vuokatti jakavat nelossijan

Nilsiän Tahkovuori ja Sotkamon Vuokatti ovat Lapin kohteita helpommin saavutettavissa niille, jotka tahtovat liikkua talvilomallaan autoillen.

Erityisesti Tahkon etu on sen sijainti vain noin 60 kilometrin päässä Kuopiosta – laskettelemaan on vaivatonta lähteä vaikkapa vain viikonlopuksi.

Viidenneksi (tai laskutavasta riippuen kuudenneksi neljännen ollessa jaettu sija) kotimaan parhaiden hiihto- ja laskettelukohteiden listalla sijoittuu Pyhä, joka panostaa myös kulttuuritarjontaan. Pyhä-Luoston aluetta kehitetään parhaillaan vahvasti ja tänä talvena on avattu esimerkiksi uusi FIS-rinne.

Lappi jyrää

Lapin laskettelukohteet hallitsivat tutkimuksen kärkeä selkeästi. Suomen parhaita hiihtokohteita tiedusteltiin avoimin kysymyksin. Kaikkein tyypillisin vastaus tutkimuksessa oli ”Lappi”, määrittelemättä kohdetta tai paikkakuntaa sen tarkemmin.

Lapin vetovoima talvikohteena on suuri, ja tänäkin vuonna hiihtolomalaiset suuntaavat innolla pohjoisen hangille.

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimus

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailubränditutkimus selvittti suomalaisten mielikuvia erilaisista matkakohteista. Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle.

Tuloksena on 22 TOP 5- ja TOP 10 -listaa sekä kattava katsaus matkailun motiiveihin. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista ja otos on kansallisesti edustava.

Kuvat: Visit Finland

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Parhaat lentotarjoukset