Hyppää sisältöön

Keväthangille Lappiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.03.2010
Keväällä Lapin ladut ovat parhaassa hiihtokunnossa ja rinteissä riittää kevätauringon paisteessa hohtavaa lunta.

Laskettelukauden pituus on aina Luontoäidistä kiinni. Virallinen hiihtokausi Lapissa päättyy vasta juhannushiihtoihin Kilpisjärvellä, mutta laskettelukausi loppuu jo huhti-toukokuussa. Rantapallo esittelee kolme kohdetta, joissa laskettelukauden riemuista voi nauttia pitkälle kevääseen.

Ylläs

Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa sijaitsevalla Ylläksellä laskettelukausi kestää marraskuusta aina vappuun saakka. Laskettelukeskuksella on käytössään tehokkaat lumetusjärjestelmät ja vaikka Ylläksellä sataa talvisin runsaasti luonnonlunta, on 61 rinteestä 32 lumetettu. Lisäksi rinteistä 30 on valaistu, joten lasketella voi niin vähälumisempina kuin pimeimpinäkin vuodenaikoina. Aivan kauden alusta alkaen Ylläksellä voi kokeilla esimerkiksi Suomen pisintä valaistua rinnettä, noin 2,6 kilometrin mittaista ”Täyspitkää”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ylläksen rinteet ovat monipuolisia ja laskettavaa riittää kaikentasoisille liikkujille. Ylläkseltä löytyy eniten rinnekilometrejä Suomen laskettelukeskusten joukossa: alueelta löytyy lapsille omia kohteita, kuten hiihtomaa, pomppurinne, seikkailumetsä, sekä tenava- ja perherinteet, mutta myös taitoa vaativia kohteita kuten Park, Streeti, Boarder Cross -rinne ja Suomen pisin rinne, kolme kilometriä pitkä ”Jättipitkä”. Myös lautailijat viihtyvät Ylläksellä esimerkiksi Ylläs-Skin Pro parkissa ja Junior parkissa.

www.yllas.fi

Ruka

Kuusamossa sijaitseva Rukan hiihtokeskus on Suomen suosituimpia laskettelukeskuksia. Rukalla laskettelukausi jatkuu pitkään, joskus aina kesäkuulle asti, joten Rukalla voi sivakoida yli 200 päivänä vuodessa. Ruka myös avaa rinteensä ensimmäisten joukossa koko Pohjois-Euroopassa.

Rukan turvallisilta ja hyvin hoidetuilta rinteiltä löytyy runsaasti vaihtoehtoja koko perheelle, sillä Rukalla on kaikkiaan 29 rinnettä ja 20 hissiä. Tunnetuin ja perinteisin rinne Rukalla on Vuosseli, ja perheiden suosiossa ovat Rukatunturin itäpuolella sijaitsevat helpot maastorinteet. Perheen pienimmille on muotoiltu pienemmistä hyppyreistä ja reileistä koostuvat Mini Park ja Mini Pipe. Vaativat laskijat viihtyvät muun muassa Kelorinteellä ja myös Kelon metsät tarjoavat taitureille paljon kokeiltavaa, muun muassa kuuluisan Pirunkurun.

www.ruka.fi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Levi

Kittilän kunnassa sijaitseva Levi on Suomen suosituimpia ja kansainvälisimpiä laskettelukeskuksia. Levin laskettelukausi alkaa marraskuussa ja keväthangista voi nauttia aina toukokuulle saakka. Levillä on yhteensä 45 vaihtelevaa rinnettä, ja jos haluaa lasketella puhtaalla luonnonlumella, on tähän Levillä mahdollisuus juuri keväällä: luonnonlumirinteet ovat avoinna kevätviikoilla 7-18.

Levitunturia kiertävillä rinteillä laskettelevat niin aloittelijat kuin alppilajien maailmantähdet, jotka saapuvat vuosittain Lappiin ja Leville Alppihiihdon maailmancupin osakilpailuun. Levillä riittää vaihtoehtoja Lastenmaan naruhisseiltä aina Snow Parkiin ja Levi Black -maailmancuprinteeseen. Rinteet on luokiteltu värikoodein: sininen aloittelijoille, punainen perustaidot hallitseville, musta taitajille ja vihreä siirtymäreittiä käyttäville.

www.levi.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Levin parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Leville: 7 paikkaa, joissa herkutella loman aikana

Levi

Levin 11 parasta nähtävyyttä – lähes kaikki voi kokea vuoden ympäri

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Joulupukin mökki Levillä

Suosikkielokuvasta tuttu mökki houkuttelee kuvaajia Lappiin – täällä nappaat täydellisen talvikuvan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja