Hyppää sisältöön

Vihdoinkin! Helsinki saa oman kissakahvilan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.05.2015
Helsinkiläisten odotus päättyy viimein heinäkuussa, kun ensimmäinen pysyvä kissakahvila avaa ovensa Kamppiin.

Kissojen ja ihmisten kohtauspaikka

Helsingin ensimmäinen pysyvä kissakahvila avaa ovensa heinäkuun alussa. Alunperin kissakahvilan piti aueta jo syksyllä 2014, mutta silloisen liiketilan omistaja vetäytyi hankkeesta viime tipassa. Uusi tila löytyi Kampista osoitteesta Fredrikinkatu 55.

— Kissakahvila Helsingin tavoite on luoda ihmisten ja kissojen kohtauspaikka keskelle Helsinkiä niin hyvän kahvin, maukkaan syötävän kuin ihanien kissojen kera, kertoo kahvilan perustaja Pasi Nikkinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahvilaan muuttaa kesäkuun aikana 6-8 sosiaalista kissaa, joista tulee pysyviä asukkeja. Kissat ovat niin sanottuja kodinvaihtajakissoja eli kissoja, joista omistaja joutuu syystä tai toisesta luopumaan. Asiakkaiden ei siis ole tarkoitus adoptoida kissoja kahvilasta.

Kissakahvila auki joukkorahoituksella

Fredrikinkadun liiketila vaatii ison remontin. Kuluja kattamaan on perustettu joukkorahoituskamppanja, jolla pyritään keräämään 45 000 euron summa. Keräys on lähtenyt liikkeelle hyvin ja kissakahvila aukeaa, vaikka koko summaa ei saataisikaan kasaan.

Kahvilan toimintaa voi tukea myös ostamalla osakkeita. Ostamalla 65 euron arvoisen osakkeen Stadin Katti Oy:stä saa palan kissakahvilaa sekä oikeuden osallistua vuosittain pidettävään yhtiökokoukseen.

– Haluamme rakentaa aivan uudenlaisen, iloisen yhteisön mukavan asian ympärille. Siksi päätimme laittaa kymmenen prosenttia osakkeista myyntiin, Nikkinen kertoo.

Kahvilaan tulee 25 asiakaspaikkaa. Kissat kulkevat kahvilassa vapaasti ja seurustelevat halutessaan asiakkaiden kanssa. Kissojen hyvinvointi menee kaiken edelle, eikä kissoja saa paijata väkisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kissoja silittelemään haluavan on tehtävä pöytävaraus ennakkoon. Lisäksi jokaiselta asiakkaalta peritään viiden euron hoitomaksu, jolla saa viettää puolitoista tuntia kissojen seurassa. Varauksia kahvilaan otetaan 8.6.2015 alkaen.

Kuva: Flickr / 今-ゆっくりと-歩いていこう

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Hotel St. George

Tältä näyttää Helsingin tunnelmallinen luksushotelli – katso kuvat tyylikkäästä St. Georgesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja