Suomen kansallisruoka valittu – helppo tuliainen myös ulkomaille
Ruisleipä on nuorten suosikki
Suomen kansallisruoaksi on valittu kansanäänestyksellä ruisleipä. Suomalaiset äänestivät vuoden 2016 lopussa toteutetussa kansanäänestyksessä kansallisruokaa, ja äänten perusteella Suomen kansallisruoaksi valittiin ruisleipä, joka sai lähes 10 000 ääntä. Myös karjalanpaisti ja karjalanpiirakka keräsivät runsaasti ääniä.
Jatkossa matkailijoiden onkin helppo kertoa suomalaisesta ruoasta, sillä varsinaista suomalaista kansallisruokaa ei ole aikaisemmin valittu. Ruisleipä on paitsi helppo tuliainen ulkomaille myös hyvä makupala Suomessa vieraileville ulkomaalaisille.
Ruisleipä oli äänestyksen selvä voittaja, ja sitä äänestivät kaikenikäiset, mutta erityisesti nuoret: se oli alle 30-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa ehdoton suosikki. Myös kotimaiset jälkiruoat saivat mukavasti ääniä, ja makeiden herkkujen ehdoton hitti oli mustikkapiirakka.
Suomen tuore kansallisruoka on merkittävässä roolissa suomalaisten ruokapöydässä, sillä yksittäinen suomalainen syö arviolta noin 40 kiloa leipää vuodessa, mistä noin puolet on ruisleipää.
Lähde ja kuva: Fazer