Kuva: Istockphoto
Latvia

Olutloma Riiassa – näitä kohteita ei kannata jättää kokematta

Riga Beer District tarjoaa matkailijalle paikallisten pienpanimoiden oluita ja herkullista ruokaa. Lue kohdevinkit matkalle tästä!

Oluen ystävä viihtyy Riiassa

Latvian pääkaupunki Riika on helppo ja edullinen matkakohde parin päivän reissulle, sillä kaupunkiin pääsee suorilla lennoilla vain hieman yli tunnissa ja hintataso paikan päällä on suomalaisittain edullinen. Kaupungissa on monipuolinen ravintolatarjonta, joka hemmottelee herkuttelijaa, minkä lisäksi Riika on kiinnostava kohde myös oluen ystäville.

Riga Beer District on kaupungin pienpanimoiden ja baarien yhteistyöprojekti, joka tarkoituksena on tarjota vierailijoille mahdollisuus tutustua Riian olutkulttuuriin sekä Latvian ja koko Baltian alueen oluisiin. Riga Beer District koostuu yhdeksästä panimosta, pubista ja gastropubista, joiden valikoimiin kuuluu kymmeniä pienpanimoiden oluita. Paikat muodostavat noin 2,5 kilometrin pituisen olutreitin, joka levittäytyy Miera-kadun läheisyyteen.

Keskenään erilaisista pubeista löytyy kiinnostava vaihtoehto jokaiseen makuun ja niiden teemat vaihtelevat esimerkiksi hevimetallista taiteeseen. Gastropubeissa voi oluiden seurana nauttia herkullista ruokaa, kun taas osassa baareissa juhlitaan esimerkiksi Riian suosituimpien DJ:iden tahdissa. lnnokkaimmat voivat kiertää läpi myös koko reitin, jonka kohteisiin voi tutustua niin itsenäisesti kuin opastetuilla kierroksilla.

Katso alta kolme kiinnostavaa Riga Beer District -kohdetta!

1. Valmiermuiža Beer Embassy

Valmiermuiža Beer Embassy on Pohjois-Latviassa Valmiermuižan historiallisella tilalla sijaitsevan pienpanimon gastropub ja olutmyymälä Riiassa. Pienpanimo perustettiin vuonna 2006 ja oluita valmistetaan vanhoja perinteitä kunnioittaen. Riiassa sijaitsevan myymälän valikoimassa on noin 100 latvialaista pienpanimo-olutta, joiden joukossa on niin omia kuin muiden panimoiden tuotteita.

Valtavan olutvalikoiman lisäksi Valmiermuiža Beer Embassy on tunnettu myös herkullisesta ruoasta ja paikka onkin valittu vuonna 2016 Latvian parhaiden ravintoloiden joukkoon. Gastropubissa ideana on yhdistää laadukas ruoka ja siihen sopiva Valmiermuiža-olut. Ruoka valmistetaan paikallisista, tuoreista raaka-aineista ja monipuoliselta listalta on helppo koota annoksista omaan makuun sopiva menu.

2. Labietis

Aristīda Briāna -kadulla sijaitseva Labietis-panimo kannattaa sisällyttää Riga Beer District -kierrokseen, sillä se valmistaa laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista jopa 40 erilaista olutta. Panimon oluet on jaettu ominaisuuksiensa, kuten alkoholipitoisuuden, mukaan viiteen eri värikategoriaan ja laajasta valikoimasta löytyykin jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Panimo ja sen tuotteita tarjoileva pubi sijaitsevat kätevästi samassa rakennuksessa, joten panimon oluita maistellessa voi myös seurata niiden valmistusta. Pubissa tarjoiltava olutvalikoima vaihtelee jopa päivittäin, joten kaikkia vaihtoehtoja ei aina välttämättä ole saatavilla. Panimopubin lisäksi Labietis-panimolla on toimipiste myös Riian keskustorilla.

3. Walters & Grapa

Vauhdikkaampaa menoa kaipaavalle on Miera-kadulla sijaitseva Walters & Grapa -baari oikea osoite. Kolmen kaveruksen pyörittämä trendikäs baari on kohde, jossa voi tutustua paikallisiin oluisiin ja viikonloppuisin myös juhlia aamuun asti kaupungin tunnetuimpien DJ:iden tahdissa.

Walters & Grapassa on tarjolla Latvian kiinnostavimpien pienpanimoiden tuotteita, minkä lisäksi baarin erikoisuus on sen valikoimiin kuuluvat liettualaiset oluet, joita ei muualta kaupungista löydy.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 29.6.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia