Hyppää sisältöön

Säästä matkabudjetissa – nämä neljä helppoa vinkkiä sinäkin voit toteuttaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.07.2017
Kun kaikkia säästöjä ei halua käyttää matkoihin, on monta hyvää tapaa säästää ja samalla kokea uusia paikkoja ja tekemistä. Lue vinkit ja säästä matkan aikana!

1. Suunnittele etukäteen

Ennen matkaa kannattaa suunnitella mitä haluaa tehdä, katsoa mitä matkakohde tarjoaa ja vertailla hintoja. Tällä tavoin vältyt suurilta, rahaa vaativilta yllätyksiltä. Kun budjetti on mietitty etukäteen valmiiksi, on helpompi tehdä päätöksiä tekemisen suhteen.

Muista tehdä kaikki varaukset ajoissa, ja samalla kannattaa myös etsiä mahdollisia alennuksia. Esimerkiksi hotellia varatessa voi etsiä hotellikohtaisia tarjouksia tai käyttää tarjouskuponkeja. Hotellia halvempiakin vaihtoehtoja ovat muun muassa erilaiset retkeilyalueet, joilla voi telttailla tai yöpyä asuntovaunussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kokkaa itse ja suosi omia eväitä

Omat eväät kannattaa ottaa mukaan kohteesta riippumatta. Vältä matkan aikana syömästä jokaista ateriaa ravintolassa, ja kokkaa sen sijaan itse aina mahdollisuuksien salliessa. Näin säästät merkittävän summan rahaa ja ruokakulut pysyvät samoissa mitoissa kuin kotonakin.

3. Käytä julkista liikennettä

Vaikka uusi kaupunki on vieras, taksin käyttöä kannattaa välttää budjettimatkalla. Ota selvää paikallisliikenteestä, vuokraa pyörä tai taita lyhyet matkat kävellen. Lataa matkakohteen kartat valmiiksi puhelimeesi, jolloin voit tiukan paikan tullessa löytää tien perille vaikka eksyisit.

4. Hyödynnä ilmaiset aktiviteetit

Monessa kaupungissa on runsaasti ilmaista tekemistä. Museoiden ja muiden nähtävyyksien lisäksi ilmaiset tapahtumat viihdyttävät matkailijaa ja mikä parasta, eivät kuluta budjettia. Selvitä matkakohteesi kiinnostavien museoiden ilmaispäivät etukäteen ja suunnittele ohjelma niiden mukaan.

Lähde: Cuponation
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Säästövinkki Espanjaan: tässä ovat maan halvimmat ruokakaupat

Säästövinkit matkalle

Näin säästät matkalla – 10 helppoa vinkkiä, joiden avulla pysyt budjetissa

Oslon oopperatalo

Budjettimatkailijan Oslo – poimi säästövinkit kaupunkilomalle

Unelmaloma

Helpot vinkit, joiden avulla saat budjetoitua luksusta lomaasi – nämä voi toteuttaa jokainen!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja