Hyppää sisältöön

Helpot vinkit, joiden avulla saat budjetoitua luksusta lomaasi – nämä voi toteuttaa jokainen!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.04.2018
Tee villeimmistä matkaunelmistasi totta! Näiden vinkkien avulla rahoitat unelmalomasi ja pääset kokemaan elämykset, joista olet aina haaveillut.

ILMOITUS

1. Säästä arjessa

Säästäminen on perinteisin tapa kartuttaa matkakassaa. Säästövinkkejä on niin paljon kuin on matkailijoitakin, mutta yleisimpiä tapoja säästää on karsia arjen kuluista pienistä valinnoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkakassa karttuu kuin huomaamatta säästämällä arjessa. Tee ero välttämättömyyksien ja luksustuotteiden välille ja lopeta kaikki luksustuotteet: peruuta lehtitilaukset sekä Netflixin ja Spotifyn kaltaiset maksulliset palvelut sekä luovu kalliista kuntosalijäsenyydestä ja mene lenkkipolulle.

Ruokakulut ovat monissa talouksissa suurin menoerä, mutta siinä on helppo säästää. Vähennä ravintolakäyntien määrää ja valmista työpaikkalounas itse. Suosi edullisia sesonkikasviksia ja opettele käyttämään niitä. Vaihtamalla merkkituotteet ruokakaupan halpamerkkiin säästät pitkän pennin, samoin vähentämällä lihan syöntiä ja korvaamalla kalliin lihan edullisilla kasviproteiinin lähteillä. Myös luopumalla alkoholista, savukkeista ja makeisista saat aikaan merkittävää säästöä.

Jätä myös jatkuva kaupoissa kiertely vähemmälle ja shoppaile vain tarpeeseen. Uusien muotifarkkujen jättäminen kauppaan tuo matkahaaveen askelta lähemmäs toteutumista.

2. Myy turhat tavarat

Useimmilla pyörii nurkissa pahimmillaan läjäpäin tavaraa, joista olisi sama päästä eroon. Myymällä turhan omaisuuden voit kerryttää matkakassaa sadoilla ja jopa tuhansilla euroilla. Kauppaa vintillä odottavat matot ja huonekalut sekä ylimääräiset astiat. Myös merkkivaatteet ja avaamattomat kosmetiikkatuotteet käyvät helposti kaupaksi.

Voit myydä tavaroita paitsi perinteisesti kirpputorilla mutta myös esimerkiksi Facebookissa omalla seinälläsi tai alueesi osta ja myy -ryhmissä. Muista kuitenkin myydä vain hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia tuotteita!

ShutterstockUnelmaloma
Kumman valitset: uudet farkut vai tämän näkymän?

3. Ota toinen työ

Mitä suurempi matkahaave mielessäsi on, sitä enemmän joudut tekemään töitä sen toteutumiseksi. Usein tämä tarkoittaa kirjaimellisesti töitä, ja ellei nykyisestä työstä saamasi palkka riitä matkahaaveiden toteuttamiseen, ota sen rinnalle toinen työ.

Osa-aikatyötä löytyy sitä helpommin, mitä monipuolisempaa työtä olet valmis tekemään. Esimerkiksi kaupan kassalle tai siivoamaan voi päästä helposti. Jos haluat löytää lisätienestiä omalta alaltasi, kysele kollegoilta ja perusta tarvittaessa oma toiminimi, jonka kautta voit tehdä töitä. Osa-aikatöitä saattaa löytyä myös yllättävistä paikoista, vaikkapa harrastuksen parista.

4. Vuokraa asuntosi

Asunnon lyhytaikainen vuokraaminen on nopea tapa ansaita suuriakin summia rahaa. Vuokrauspalvelut kuten Airbnb mahdollistavat oman asunnon vuokraamisen paikkakunnalle saapuville matkailijoille. Asunnon voi laittaa vuokralle kotipaikkakunnan suosittujen tapahtumien kuten kesäfestareiden tai pyhien ajaksi, jolloin olet itsekin poissa asunnostasi.

Asunnon vuokraaminen ei yleensä vaadi mahdotonta vaivaa. Vuokralaisille tulee tarjota puhtaat lakanat ja pyyhkeet sekä mahdollisesti myös säilytystilaa sekä hygieniatuotteet, minkä lisäksi asunto tulee tietysti siivota ennen ja jälkeen vierailun.

Asunnon vuokraamisen puolesta puhuu erityisesti se, että sillä voi tienata sievoisen summan lyhyessäkin ajassa.

ShutterstockUnelmaloma
Joko olet valmis unelmiesi lomaan?

5. Toteuta matka lainan avulla

Lainan ottaminen on helpoin tapa rahoittaa unelmien matka. MyLender tarjoaa lainaa ilman vakuuksia 500 eurosta jopa 30 000 euroon saakka. Lainaan voi hakea jopa 12 vuoden maksuajan, mikä tekee itselle sopivan kuukausierän löytämisestä helppoa.

Lainan hakeminen on vaivatonta, sillä sitä voi hakea näppärästi täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen. Alustava lainapäätös tulee nopeasti, ja rahat siirtyvät tilille heti lainasopimuksen sähköisen allekirjoituksen sekä hakemusliitteiden lähettämisen jälkeen.

>> Tutustu MyLenderin palveluihin ja hae lainaa!

Lähde: MyLender
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Säästövinkki Espanjaan: tässä ovat maan halvimmat ruokakaupat

Oslon oopperatalo

Budjettimatkailijan Oslo – poimi säästövinkit kaupunkilomalle

Altea, Espanja

Säästä matkabudjetissa – nämä neljä helppoa vinkkiä sinäkin voit toteuttaa

New York, Yhdysvallat

Voisitko asua risteilyaluksella? Newyorkilaiset pakenevat kalliita vuokria muuttamalla luksusristeilijälle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja