Hyppää sisältöön

Trendikapineesta tuli turvallisuusriski: näissä paikoissa ehdoton ei selfie-kepeille!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.02.2015
Omakuvia selfie-keppien kanssa räpsivät matkailijat kävivät yhdysvaltalaismuseoiden hermoille, ja kepit on useissa kohteissa nyt kielletty kokonaan.

Keppikielto lisää vierailijoiden turvallisuutta

Useat yhdysvaltalaismuseot ovat kieltäneet vierailijoiltaan selfie-keppien käytön. Omakuvien ottamista helpottavat kepit ovat yleistyneet matkailijoiden joukossa, ja se aiheuttaa museoissa huolta paitsi vierailijoiden, myös näyttelyesineiden turvallisuudesta.

Selfie-keppi on keppi, jonka päähän voi asentaa älypuhelimen omakuvan eli selfien ottamista varten. Pitkiä keppejä arvokkaiden näyttelyesineiden keskellä heiluttavat matkailijat luovat sisätiloissa turvallisuusriskin, jota kiellolla halutaan ehkäistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltalaismuseoista esimerkiksi New Yorkin modernin taiteen museo MoMA, Brooklyn-museo, Cooper Hewitt -museo, Bostonin taidemuseo sekä lukuisat kalifornialaiset taidegalleriat ovat kieltäneet kävijöiltään selfie-keppien käytön täysin.

New Yorkin modernin taiteen museossa selfie-keppien käyttö on ollut kiellettyä aina, sillä museossa ei saa käyttää minkäänlaisia valokuvausta helpottavia telineitä tai jalustoja. Selfie-kepin kieltämistä harkitaan myös lukuisissa muissa museoissa.

– Olen selfieiden, en selfie-keppien puolella. Olen huolissani paitsi kävijöiden myös taiteen turvallisuudesta, siitä syystä harkitsemme selfie-keppien kieltämistä, sanoo New Yorkin Metropolitan Museum of Artin digitaalisen liiketoiminnan johtaja Sree Sreenivasan.

Lähde: Travel Talk
Kuva: Flickr / R4vi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maisema Bangkokissa

Thaimaa kielsi nämä vaaralliset selfiet – syynä uhkaavat tilanteet

Berliini, Saksa

Tässä ovat Berliinin parhaat selfie-paikat – 10 ideaa matkailijalle

New York, Yhdysvallat

Oletko lähdössä New Yorkiin? Katso 10 parasta paikkaa ottaa selfie

Lontoo, Iso-Britannia

Älä unohda lomakuvaa – nämä ovat Lontoon parhaat selfie-paikat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja