Hyppää sisältöön

Mondon sukelluskirja

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.04.2013
Matkailulehti Mondon Sukelluskirja on Suomen ensimmäinen vedenalainen matkaopas, tai oikeastaan opas sukellusmatkailuun.

Sukellusmatkailijan kätevä perusteos

Kirja on tehty yhteistyössä Sukellus.fi-sivuston ja maailmalla vaikuttavien suomalaisten sukellusammattilaisten ja harrastajien kanssa. Yksi kirjan päätekijöistä on sukellusguru Alex Nieminen.

Kirjan tarkoitus on auttaa ihmisiä valitsemaan sopivia sukelluskohteita matkustamisen, vuodenajan ja erilaisten kiinnostusten mukaan. Kirjasta löytyy eri puolilla maailmaa sukeltaneiden suomalaisten tätä kirjaa varten kirjoittamia kokemuksia ja vinkkejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirjasta löytyy luettavaa niin aloittelijoille kuin jo sukellukseen syventyneille harrastajille. Lisäksi kirjassa on tietoa matkustukseen ja sukellukseen liittyvistä asioista aina riuttojen kalalajeista majoitus- ja matkavinkkeihin.

Esittelyssä yli 70 sukelluskohdetta

Kirja esittelee yli 70 upeaa sukelluskohdetta Egyptistä Indonesiaan, Virosta Galapagossaarille. Opas kertoo, milloin Thaimaan tai Malediivien vedet ovat kirkkaimmillaan, miten sinne pääsee ja mikä tekee eri maista sukeltajan matkakohteita. Jokaisesta kohteesta on kartta.

Lisäksi kirjassa on tietoa sukellusmatkailuun ja sukeltamiseen liittyvistä asioista, kuten varusteista, koralliriutoista, kaloista ja mertensuojelusta. Kirja on nelivärinen ja sen kuvat ovat suomen parhaiden vedenalaiskuvaajien ottamia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Mauritius

Vietä unelmien paratiisiloma Mauritiuksella – ei pelkkää rantalöhöilyä

Sansibar, Tansania

Unohtumaton sukellusloma Sansibarilla – tällä saarella haluat painua pinnan alle

Egypti

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja