Hyppää sisältöön

Yllättääkö tutkimustulos? Tätä suomalaiset tahtovat: lisää lomaa!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.03.2015
Tuoreen kyselyn mukaan suomalaiset laskumatkailijat matkailisivat nykyistä useammin, jos lomaa ja hyviä matkatarjouksia olisi enemmän.

Hinnalla suuri merkitys suomalaiselle laskumatkailijalle

Hotels.comin ja Lumipallon yhdessä toteuttama hiihto- ja laskettelukysely selvitti mitkä tekijät saisivat ihmiset tekemään enemmän matkoja talvikauden aikana. Vastaajat haluaisivat enemmän lomapäiviä (55 %) ja otollisempia matka- ja majoitustarjouksia (50 %) toteuttaakseen rinnematkahaaveensa.

Talvilomapäivien ja tarjousten vähyys olivat selkeästi suurimmat syyt, jotka rajoittivat suomalaisten talvimatkoja. 22 prosenttia vastaajista arveli, että nykyistä monipuolisemmat harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet kohteissa lisäisivät matkakuumetta, kun taas 21 % suuntaisi rinnekohteisiin useammin, jos voisivat välttää pahimman ruuhkasesongin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Talvikauden matkakohteisiin suomalaiset sen sijaan vaikuttivat tyytyväisiltä: vain 12 % vastaajista myönsi kaipaavansa uusia kohteita vanhojen tilalle innostuakseen lähtemään reissun päälle. 13 % arveli lähtevänsä matkalle useammin, jos lumitilanne ja sää olisivat paremmat. 16 prosenttia vastaajista puolestaan kaipasi enemmän kavereita seurakseen, jotta lähtisi rinteeseen useammin.

Alppilomasta voi maksaa Lappia enemmän

Suomalaiset laskijat olivat vastauksissaan varsin hintatietoisia. Kysyttäessä paljonko he olisivat valmiita käyttämään viikon mittaiseen rinnelomaan Lapissa, 29 prosenttia asetti hintahaarukan 500 ja 700 euron välille. 21 % puolestaan valitsi portaikon seuraavan vaihtoehdon, 700–1000 euroa. Vastaajista neljännes piti tiukkaa hintalinjaa ja halusi pärjätä alle 500 eurolla. Yhteensä vain 15 % vastaajista olisi mieluusti mennyt yli tuhannen euron hintaluokkaan.

Samanlainen laskuloma Alpeilla höllensi suomalaisten kuvitteellisia kukkaronnyörejä hieman Lappia enemmän: 29 prosenttia vastaajista oli valmis maksamaan alppimatkasta yli tuhat euroa. 22 % asetti hintahaarukkansa 700–1000 euron välille. Monet suunnittelivat tiukkaa talouskuria myös Alpeille suuntautuvaa laskuviikkoa ajatellessaan, sillä viidennes määritteli maksuvalmiudekseen 500–700 euroa ja kahdeksan prosenttia vastasi pyrkivänsä pitämään kulut alle 500 eurossa.

Asiantuntijan vinkit: näin säästät laskumatkalla

Matkakuluja voi hillitä huomioimalla millaisista asioista kohteen hintataso muodostuu.

– Tarkista aina hiihtokeskuksen palvelut: jos sieltä ei löydy vaikkapa ruokakauppaa, joudut laskemaan budjettiin päivittäiset ravintolaruokailut. Jos voit joustaa kohteen ja matkapäivien suhteen, tarkkaile ja hyödynnä loppusesongin matka- ja majoitustarjoukset ja vältä vilkkaita juhlapyhiä. Vähemmän tunnetut kohteet voivat muutenkin olla kukkarolle ystävällisempiä: esimerkiksi Itä-Euroopan hintataso on usein monia muita matalampi niin hissilippujen kuin ruoan, juoman ja majoituksenkin suhteen, Lumipallon päätoimittaja Antti Hurskainen muistuttaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hiihto- ja laskettelukysely toteutettiin yhteistyössä Hotels.comin ja Lumipallon kanssa 22.1–8.2.2015. Kyselyyn osallistui 2 361 vastaajaa. Kaikki prosenttiluvut on pyöristetty lähimpään täyteen prosenttiin.

Lähde: Hotels.com ja Lumipallo
Kuva: Flickr / wwwlicious

>> Lue lisää laskumatkavinkkejä Lumipallosta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laskettelu Alpeilla

Finnair aloittaa lennot Lyoniin – lähde helposti Ranskan Alpeille

Åre, Ruotsi

Kokeile yllättävää laskettelukohdetta: maailman halvimmissa rinteissä maksat vain viidenneksen Suomen hinnoista

Espanjan Granadasta pääsee myös laskettelemaan

Lunta niskaan rantalomailijoille – tällaista Espanjaa et ole ennen nähnyt

Rukan hiihtokeskus

Hiihtokausi käynnistyy ympäri Suomea – näissä keskuksissa pääset jo laskemaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja