Hyppää sisältöön

Laskettelija, tunnistatko itsesi? Näin syntyy suomalainen rinneraivo

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.03.2015
Pitkät hissijonot ja maistissa laskijat ärsyttävät suomalaisia eniten laskettelurinteissä.

Jonotus koettelee kärsivällisyyttä

Hotels.comin ja Lumipallo.fi:n yhteistyössä toteuttaman suuren hiihtokyselyn mukaan suomalaisia eniten laskettelussa ärsyttävä asia on pitkä hissijono. Pahimpana tunnelman pilaajana pidettiin liian pitkiä hissijonoja, jotka ärsyttävimmäksi asiaksi rinteessä valitsi 40 % vastaajista.

Seuraavaksi eniten verenpainetta nostivat humalassa laskevat kanssalomailijat, jotka olivat ärsyttävintä kolmannekselle (32 %) vastaajista. Itsekeskeinen rinnekäytös herätti myös paheksuntaa: 29 % suomalaisista tuomitsi liian lujaa laskevat, jotka eivät väistä ja huomioi muita laskijoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyselyyn vastanneista 30 % pitää kotimaista rinnekulttuuria kaikkein parhaimpana. Ulkomaisista itävaltalainen (16 %) ja italialainen (12 %) rinnekulttuuri saivat eniten kiitosta suomalaisten skimbaajien keskuudessa. 29 % vannoi puolueettomuuden nimeen ja vastasi, ettei heistä missään maassa ei ole erityisen huonoa rinnekulttuuria, vaan kokemusten laatu jää enemmän tuurista kiinni.

Reissuun perheen tai kavereiden kanssa, hiihtopummien sekaan ei rinteessä kaivata

Suomalaisista 69 % sanoi viihtyvänsä parhaiten talvireissuilla perheensä ja reilu neljännes (27 %) kavereidensa kanssa. Kuva hitaasti uusille ihmisille lämpeävistä suomalaisista saa pontta kyselytuloksista: vain prosentti sanoi viihtyvänsä parhaiten paikallisten kanssa. Jopa itsekseen oleilu oli suositumpaa: 3 % valitsi täydellisen vapauden ja lähti talvimatkalle mieluiten yksin.

Rinteessä suomalaiset laskevat mieluiten kaveriporukoiden (20 %) ja kokeneiden laskijoiden (20 %) seurassa. Vasta-alkajienkin joukossa viihtyy kyselyyn vastaajista noin 17 %. Niin sanotut hiihtopummit sekä nuoriso eivät sen sijaan innostaneet, sillä kummankin ryhmän seurastaan halusi itsensä löytää vain 2 % prosenttia vastaajista.

Hiihto- ja laskettelukysely toteutettiin yhteistyössä Hotels.comin ja Lumipallo.fin kanssa 22.1 – 8.2.2015. Kyselyyn osallistui 2 361 vastaajaa. Kaikki prosenttiluvut on pyöristetty lähimpään täyteen prosenttiin.

Lähde: Hotels.com ja Lumipallo
Kuva: Flickr / Jaanus Treilmann

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laskettelu Alpeilla

Finnair aloittaa lennot Lyoniin – lähde helposti Ranskan Alpeille

Åre, Ruotsi

Kokeile yllättävää laskettelukohdetta: maailman halvimmissa rinteissä maksat vain viidenneksen Suomen hinnoista

Espanjan Granadasta pääsee myös laskettelemaan

Lunta niskaan rantalomailijoille – tällaista Espanjaa et ole ennen nähnyt

Rukan hiihtokeskus

Hiihtokausi käynnistyy ympäri Suomea – näissä keskuksissa pääset jo laskemaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja