Hyppää sisältöön

Ravintolapäivä tulee taas – katso 10 kiinnostavaa ravintolaa ympäri Suomea

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.05.2016
Lauantaina vietetään taas Ravintolapäivää. Katso mistä pop up -ravintoloista löydät makuja maailmalta!

Ravintolapäivä muuttaa muotoaan

Ravintolapäivää vietetään jälleen lauantaina 21. toukokuuta, jolloin pop up -ravintolat ovat ilahduttaneet nälkäisiä asiakkaita ja innokkaita harrastelijakokkeja jo viiden vuoden ajan. Tänä aikana konsepti on levinnyt ympäri maailmaa, ja tapahtuma on kasvanut maailman suurimmaksi ruokafestivaaliksi.

Aiemmin Ravintolapäivää on vietetty neljästi vuodessa, mutta nyt ruokafestivaalin perustajat toivovat Ravintolapäivän olevan joka päivä. Tästä lähtien virallista Ravintolapäivää vietetään vain kerran vuodessa tapahtuman syntymäpäivän kunniaksi aina toukokuun kolmantena lauantaina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolapäivän perustajat korostavat, että oman pop up -ravintolan perustamiseen ei vaadita lupia, joten he toivovat jatkossa pop up -ravintoloita vaikka vuoden jokaiselle päivälle.

Teemaravintoloita ympäri Suomen

Tulevana lauantaina ravintoloista löytyy jokaiselle jotakin, ja moni pop up -paikoista on rakentunut tietyn teeman ympärille.

Esimerkiksi Turussa Pekka Töpöhännän kissakahvilassa voi herkutella Pekan tonnikalapiiraalla tai Monnin mutakakulla, Helsingin Aivobaarin aivoruoka tarjoilee puolestaan elämyksiä sekä keholle että mielelle ja Tampereen Fala & Felissä pääsee osallistumaan joogatunnille ennen herkuttelua.

Roy BackstromRavintolapäivää vietetään nykyään ympäri maailman.
Vuonna 2011 Ravintolapäivän tarjontaan kuului muun muassa ranskalainen ravintola Le Frog.

Ravintolapäivän tärpit: makumatkoja maailmalle

Ravintolapäivä on oivallinen tilaisuus maistella eksoottisia herkkuja kotikonnuilla. Valinnanvaikeus iskee helposti – katso Rantapallon kymmenen tärppiä!

Boulangerie Française, Helsinki

Autenttisia ranskalaisia leivoksia, kuten rapsakoita croissantteja sekä suolaisia quiche-piiraita tarjoillaan Pursimiehenkadun Boulangerie Françaisessa. Täällä voit kokea palan Pariisia Helsingissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Boulangerie Française, Pursimiehenkatu 5, Helsinki

Portsan Perulainen, Turku

Turkulaisia hemmotellaan lauantaina perulaisilla erikoisuuksilla. Portsan Perulainen kattaa pöytään muun muassa cevicheä sekä pie de limón -kakkua. Jos et ole vielä tutustunut perulaiseen makumaailmaan, tätä mahdollisuutta ei kannata Turussa missata.

Portsan perulainen, Heikkilänkatu 2, Turku

Nekka goes Mexico, Oulu

Oulussa Tuiran uimarannalla voi Ravintolapäivänä kuvitella itsensä Meksikon auringon alle. Meksikolaista street foodia tarjoileva ravintola Nekka goes Mexico kutkuttaa vierailijoiden makuhermoja joko possu- tai kasvistäytteisellä burrito- tai tacoaterialla.

Nekka goes Mexico, Koskitie 58, Oulu

Lassi HäkkinenRavintolapäivää vietetään joka toukokuun kolmas lauantai.
Ravintolapäivänä kadut ja puistot täyttyvät ihmisistä.

Greek Bites, Tampere

Tunnetko sinäkin Kreikan kutsun? Tampereelta löytyy Ravintolapäivänä helpotus matkakuumeeseen: Greek Bites -ravintola tarjoaa sekä suolaista että makeaa naposteltavaa kreikkalaiseen tyyliin. Palanpainikkeeksi voi nauttia virkistävän jääkahvin.

Greek Bites, Rauhaniementie 22, Tampere

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ParrenPop “Taverna Romana”, Liperi

Lauantaina kannattaa olla Liperissä! Maalaistupaan sijoitetussa Taverna Romanassa tarjoillaan peräti kolmen ruokalajin ateria roomalaiseen tyyliin. Muun muassa sinisimpukoita ja ohramakkaroita sisältävää menua tarjoilevaan tavernaan kannattaa tehdä pöytävaraus.

ParrenPop “Taverna Romana”, Parrenmäentie 18, Liperi

Kampin Välimeri, Helsinki

Arabialaisia makuja ja voileipiä – Ravintolapäivänä niitä saa samasta osoitteesta. Kampin Välimeri -ravintola tarjoaa mausteisia voileipiä Välimeren makujen ystäville. Leivän voi nauttia kasvis- tai lihatäytteisenä ja enemmän tai vähemmän tulisena.

Kampin Välimeri, Lastenlehdonpuisto, Ruoholahdenkatu, Helsinki

Salam Namaste, Jyväskylä

Intilais-pakistanilainen makumaailma on monelle mieluinen, joten Jyväskylän Salam Namaste tuo mielenkiintoisen lisän päivän tarjontaan mausteisilla curryillaan. Ruoan lisäksi luvassa on Bollywood-musiikkia. Samassa paikassa pääset myös näyttämään taitosi kriketin peluussa.

Salam Namaste, Helvintie 2b, Jyväskylä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ravintolapäivä on ollut valtavan suosittu.
Ravintolapäivänä kannattaa varautua myös jonottamaan.

Triple A, Seinäjoki

Seinäjoen Kauppatorilla pääsee lauantaina varsinaisen fuusiokeittiön ytimeen. Kolme kaveria Vietnamista, Tansaniasta ja Yhdysvalloista ovat yhdistäneet voimansa ja tarjoavat nälkäisille asiakkaille parhaita paloja kotimaidensa keittiöistä. Täällä nälkä lähtee esimerkiksi kevätrullilla, riisipilafilla, samosalla tai pulled porkilla. Testaa mikä keittiöistä on sinun makuusi!

Triple A, Kauppatori, Seinäjoki

Anna’s Ocha, Vantaa

Thaimaalaista ruokaa Alepan kupeesta? Ravintolapäivänä se on mahdollista. Paistetut nuudelit, porsas- ja kanacurryt sekä barbequekanatikut vievät makumatkalle Thaimaahan. Anna’s Ochassa voi piipahtaa vaikkapa matkalla ruokaostoksille.

Anna’s Ocha, Hagelstamintie 32, Vantaa

El Cilantrico ++, Helsinki

Kolumbialaista ruokaa pääsee Suomessa harvoin maistelemaan, mutta onneksi Ravintolapäivä paikkaa tätä aukkoa. Keittobanaaneja, tacoja ja kasvisannoksia tarjoilevan El Cilantricon lattarikeittiössä ei säästellä guacamolessa tai tulisessa kastikkeessa. Tilaa vielä jälkiruoaksi lime-juustokakkua kolumbialaisen kahvin kanssa ja makunautinto on taattu.

El Cilantrico ++, Baana, Helsinki

Tutustu kaikkiin tempaukseen osallistuviin ravintoloihin Ravintolapäivän verkkosivuilla!

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Ravintolapäivä / Roy Bäckström, Roy Bäckström, Lassi Häkkinen, Tuomas Sarparanta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolapäivä

Unohda harmaa helmikuu – Ravintolapäivä vie makumatkalle maailman ympäri

Ravintolapäivä

Ravintolapäivä tuo piristystä marraskuuhun – tässä kymmenen tärppiä lauantaille!

Ravintolapäivä

Makumatka maailman ympäri yhdessä päivässä – lue 10 vinkkiä Ravintolapäivään

Ravintolapäivä

Ihania herkkuja keskellä talvea – katso Ravintolapäivän 10 tärppiä ympäri Suomen!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja