Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ravintolapäivä tuo piristystä marraskuuhun – tässä kymmenen tärppiä lauantaille!

Ravintolapäivä / Roy Bäckström artikkelin kuva
Uutiset
Lauantain Ravintolapäivä tarjoilee jälleen maailman lautasella. Nämä kymmenen pop up -ravintolaa ympäri Suomea vievät eksoottiselle makumatkalle.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.11.2015
facebook   whatsapp

Ruokaa jokaiseen makuun

Pop up -ravintolat valtaavat jälleen suomalaiset kaupungit Ravintolapäivän muodossa lauantaina 21. marraskuuta 2015. Ympäri maailmaa levinneeseen tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa.

Valikoima Ravintolapäivänä on laaja: tarjolla on paitsi katuruokaa myös usean ruokalajin illallisia ja erilaisia jälkiruokia. Suomalaiset pop up -ravintolat eivät tyydy tarjoilemaan pelkästään kotimaisia ruokia, vaan lautaselle irtoaa eksoottisia makuja miltei kaikkialta maailmasta.

Viileästä ja pimeästä vuodenajasta huolimatta Ravintolapäivä on houkutellut yritteliäitä ravintoloitsijoita perustamaan oman ravintolansa, ja lauantaina avataankin noin tuhat yhden päivän ravintolaa.

Kansainvälinen ruokakarnevaali

Suomalainen Ravintolapäivä on saavuttanut rutkasti suosiota myös ulkomailla, ja lauantaina päivän pop up -ravintoloita avataan yhteensä 30 maassa, esimerkiksi Islannissa, Yhdysvalloissa, Slovakiassa, Guatemalassa, Nicaraguassa ja Meksikossa.

Ravintolapäivä
Vietnamilainen nuudelikeitto lämmittää viileänä marraskuun Ravintolapäivänä.

Monikulttuurinen ravintola SOLINA, Kuopio

Kuopion ortodoksisessa seurakuntasalissa syödään lauantaina harvinaisen monikulttuurista ruokaa, sillä tarjolla on herkkuja muun muassa Armeniasta, Eritreasta, Ranskasta, Suomesta, Turkista ja Ukrainasta. Annokset ovat edullisia, ja ravintolan ideana onkin tarjota asiakkaille mahdollisuus maistella mahdollisimman monenlaisia ruokia. Tuotto ohjataan pakolaistyöhön.

Monikulttuurinen ravintola SOLINA, Snellmaninkatu 8, Kuopio

Larppilan Pizza, Oulu

Jo kolmatta kertaa Ravintolapäivään osallistuva Larppilan pizza tarjoilee kävijöille pizzakivellä paistettuja italialaishenkisiä pizzoja. Ruokalistalla on muutamia vaihtoehtoja, ja raaka-aineisiin on panostettu. Sekä pohja että tomaattikastike valmistetaan paikan päällä.

Larppilan Pizza, Toivontie 29, Oulu.

Chicago Express, Helsinki

Ravintolan ruokalistalla on rentoa ja maukasta ruokaa Yhdysvaltojen pohjoisten osavaltioiden tyyliin. Grilli on kuumana, ja listalla on amerikkalaista kurpitsakeittoa, grillattua porsaankylkeä kaalisalaatin eli coleslaw’n kanssa. Jälkiruoaksi tarjotaan amerikkalaisia kakkuja kahvin kera.

Chicago Express, Itämerenkatu 28, Helsinki.

Asian vegelicious praises seitan!, Tampere

Tamperelaisia hemmotellaan Ravintolapäivänä kasvisruoalla, kun aasialaisittain maustettuja vegaanisia herkkuja tarjoava Asian Vegelicious praises seitan! -ravintola avaa myyntipisteen yhdeksi päiväksi. Ruokalistalla on muun muassa hampurilaisia erilaisilla täytevaihtoehdoilla sekä tietysti jälkiruokaa.

Asian vegelicious praises seitan!, Väinämöisenkatu 32 B, Tampere.

Ravintolapäivä
Erilaiset kahvilat ja ravintolat houkuttelevat ihmiset ulos syömään lauantaina.

United By Food, Turku

Turkulainen United By Food tarjoilee Ravintolapäivänä hyvin kansainvälisiä annoksia, sillä pop up -ravintola järjestetään yhteistyössä Turun vastaanottokeskusten kanssa. Kukin vastaanottokeskus tuo mukaan yhden annoksen, ja lauantain ravintolassa pääsee maistelemaan paitsi syyrialaisia, irakilaisia, afganistanilaisia ja somalialaisia myös suomalaisia ruokia. Voitot lahjoitetaan Punaiselle ristille.

United By Food, Läntinen Rantakatu 11, Turku.

Kulttuuriravintola Kajo, Rovaniemi

Rovaniemellä voi lauantaina nautiskella Lähi-idän herkkuja, kun Tyttöjen talolla pöytä katetaan notkumaan arabialaisia herkkuja. Tarjolla on muun muassa viininlehtikääryleitä, falafelia, hummusta sekä tabbouleh-salaattia. Ruokalistalla on myös jälkiruokaa, esimerkiksi baklavaa ja erilaisia kakkuja.

Kulttuuriravintola Kajo, Kansankatu 9, Rovaniemi.

Street Food Kitchen, Imatra

Ravintolapäivä tuo katukeittiön Imatralle. Pienen pop up -ravintolan ruokalistalla on kolmea erilaista katuruokaa eri puolilta maailmaa. Tarjolla on muun muassa scotchtaileja ja churroja, joten luvassa on erikoisia makuelämyksiä.

Street Food Kitchen, Koskenparras 3, Imatra.

Ravintolapäivä
Kaikki ravintolat eivät ole ulkotiloissa, vaan osassa paikoista herkkuja pääsee nautiskelemaan sisällä.

Divina Compagnia, Helsinki

Helsingin yliopiston italian kielen opiskelijat hemmottelevat kävijöitä italialaisilla herkuilla. Ruokalistalla on balsamicossa haudutettua karitsaa, rosmariiniperunoita sekä kotitekoista foccaccia-leipää. Tarjolla on myös kasvisvaihtoehto.

Divina Compagnia, Vaasankatu 8, Helsinki.

Mexican Ravintola – Changos Chilangos, Jyväskylä

Jyväskyläläiset voivat nautiskella Ravintolapäivänä meksikolaisia herkkuja Mexican Ravintola – Changos Chilangosissa, missä ruokalistalla on muun muassa quesadilloja ja burritoja. Ruoat ovat lähtökohtaisesti mietoja, ja annosten tulisuutta voi säädellä tarjolla olevilla kastikkeilla.

Mexican Ravintola – Changos Chilangos, Taitoniekantie 9, Jyväskylä.

”Down Under” Aamupala Café, Kauniainen

Aloita Ravintolapäivä australialaisella aamiaisella Kauniaisissa. Ravintola tarjoilee erilaisia aamiaisannoksia, jotka ovat saaneet vaikutteita niin australialaisesta kuin suomalaisestakin ruokakulttuurista. Tarjolla on sekä suolaisia että makeita aamiaisannoksia.

”Down Under” Aamupala Café, Gresantie 9 B, Kauniainen

>> Tutustu kaikkiin lauantain pop up -ravintoloihin Ravintolapäivän verkkosivuilla!

Kuvat: Ravintolapäivä / Roy Bäckström, Anssi Kulmpula, Lassi Häkkinen

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Unohditte Turusta sitten sen parhaimman. Portsassa kunnon BBQ:ta by Miss Klose


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.