Hyppää sisältöön

Rantapallo mukana Ravintolapäivässä – tulisia makuja maailmalta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.08.2011
Ravintolapäivä sai nälkäiset kaupunkilaiset liikkeelle.

Ravintolapäivä on kaupunkikulttuurin ylistys, jolloin kuka tahansa voi yhden päivän ajaksi avata oman ravintolan. Marinella ja Matias Ruusunen ruokkivat asiakkaita yhdessä Rantapallon ja chilipioneeri Fatalii Gourmetin kanssa perustetussa Kaukokokki Live -ravintolassa.

Monipuolisia makuja mukavassa seurassa

Loppuunmyyty 20 hengen kattaus piti sisällään kiinalaista taikatattikeittoa, mietoa tai tulista kanaruokaa Thai Gai Fataliita sekä jälkiruokana tarjoiltua leivitettyä brie-juustoa kinuskikastikkeella. Tarjolla oli myös leipää herkullisen thaivaikutteisen yrttivoin kera. Kotiinviemisiksi ruokailijat saivat Fataliin chilisuklaanappeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Herkullisten makujen ja leppoisan seurustelun ohessa Kaukokokki Liven asiakkailla oli myös mahdollisuus kokeilla maailman tulisinta chiliä Naga Morichia.

Kaukokokki Livessä aterioineille ruokailijoille ei taatusti jäänyt nälkä, siitä pitivät huolen reilut annokset. Eräs asiakas totesikin, että tästä ravintolasta lähdettäessä ei kotiin tarvitse matkata grillin kautta.

Ravintolapäivä aamiaisesta iltapalaan

Helsinkiläiset ruokaharrastajat Pauliina Liuska ja Sakari Vaelma olivat aloittaneet Ravintolapäivä-kierroksensa saksalaistyylisen aamiaisen merkeissä, ja aikoivat ehtiä chilinkatkuisen lounaan jälkeen testailemaan vielä vohveleita sekä salakapakkatyyliin miksattuja drinkkejä.

– Kiersimme ravintoloita toukokuussa ensimmäisen Ravintolapäivän aikaan, ja olimme jo odotelleet seuraavaa tempausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itsekin chilejä kasvattanut Pauliina oli bongannut Kaukokokki Liven Ravintolapäivän Facebook-sivulta. Pauliina ja Sakari kuuluivatkin niiden harvojen joukkoon, jotka uskaltautuivat tilaamaan pääruoasta valmistetun tulisemman version.

– Täällä on upeat puitteet ja erittäin ammattimainen ote, Pauliina ja Sakari kehuvat.

Ajatus omasta ravintolasta seuraavan Ravintolapäivän aikaan ei sekään ole poissuljettu.

– On mukava huomata, että myös viranomaisten asenteet tapahtumaa kohtaan näyttävät muuttuneen. Suomen hieman rajoittunut ravintolakulttuuri kaipaa selvästi tällaisia tempauksia. Ihmisten into ja halukkuus rakentaa kaupunkikulttuuria ovat ajaneet lakien ja asetuksien edelle.

Reissuilta ideoita keittiöön

Kaukokokki Liven kokit Marinella ja Matias Ruusunen ovat himoreissaajia, joiden lomamatkat kuluvat paikallisia herkkuja testaillessa. Ruokatuliaisten lisäksi matkoilta kulkeutuu kotiin reseptejä ja vaikutteita.

Ajatus omasta pop up -ravintolasta kypsyi kesän aikana – viimeistään mieluisten yhteistyökumppaneiden mukaan lähteminen sinetöi päätöksen. Pääkokki Matiaksen mukaan menun punaisena lankana olivat alusta lähtien kansainväliset maut.

– Halusimme tarjota jotain uutta. Pääruoka on yksi omia luottoannoksiani, mutta esimerkiksi tänään valmistamaani jälkiruokaa tein vasta kolmatta kertaa. Emme halunneet keskittyä vain yhden keittiön antimiin, vaan tarjoilla erilaisia makuja maailmalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intohimoinen harrastelijakokki Matias on viihtynyt keittiössä teini-ikäisestä saakka. Isolle porukalle kokkaaminen on kuitenkin eri juttu kuin omassa rauhassa kyökissä hyöriminen. Ruususen pariskunnalla onkin takanaan kiireinen viikko raaka-aineita haalien ja ruokia prepaten.

– Tämä on ollut huikea kokemus, mutta seuraavana Ravintolapäivänä odotamme pääsevämme itse asiakkaiksi maistelemaan muiden kokkailuja.

Pariskunta jakoi kiitosta erityisesti yhteistyökumppaneilleen sekä apujoukkoina toimineille ystäville, joita ilman ravintolan pyörittäminen ei olisi onnistunut.

Erinomaisesti sujuneen Ravintolapäivän jälkeen Marinellan suunnitelma loppuillalle oli selvä.

– Menen kotiin, nostan jalat ylös ja juon lasillisen viiniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Entäpä pääkokki Matias, jonka päivä hurahti keittiön kuumuudessa?

– Oluen ajattelin ottaa, Kaukokokki tuumaa.

Eivätköhän molemmat ole lasillisensa ansainneet.

Kaukokokin reseptejä sekä matkailu- ja ruoka-aiheisia juttuja Kaukokaipuu-blogissa.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Kalle Jokinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolapäivän aikaan kadut täyttyvät ravintoloista.

Ravintolapäivä tulee taas – katso 10 kiinnostavaa ravintolaa ympäri Suomea

Ravintolapäivä

Unohda harmaa helmikuu – Ravintolapäivä vie makumatkalle maailman ympäri

Ravintolapäivä

Ravintolapäivä tuo piristystä marraskuuhun – tässä kymmenen tärppiä lauantaille!

Ravintolapäivä

Makumatka maailman ympäri yhdessä päivässä – lue 10 vinkkiä Ravintolapäivään

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja