Ihania herkkuja keskellä talvea – katso Ravintolapäivän 10 tärppiä ympäri Suomen!
Maailman makuja kotikulmilla
Pop up -ravintolat valtaavat jälleen suomalaiset kaupungit Ravintolapäivän muodossa sunnuntaina 15. helmikuuta 2015. Ympäri maailmaa levinneeseen tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa.
Valikoima Ravintolapäivänä on laaja: tarjolla on paitsi katuruokaa, myös usean ruokalajin illallisia ja erilaisia jälkiruokia. Suomalaiset pop up -ravintolat eivät tyydy tarjoilemaan pelkästään kotimaisia ruokia, vaan lautaselle irtoaa eksoottisia makuja miltei kaikkialta maailmasta.
Ravintolapäivää vietetään myös ulkomailla
Suomalainen Ravintolapäivä on saavuttanut rutkasti suosiota myös ulkomailla, ja tulevana sunnuntaina yhden päivän pop up -ravintoloita avataan myös muun muassa Yhdysvalloissa, Intiassa, Japanissa, Ranskassa ja Sloveniassa.
Ravintolapäivän tärpit: eksoottisia makuja lautaselle
Ravintolapäivä tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen makumatkaan omilla kotinurkilla. Valinnanvaikeus iskee helposti, sillä eksoottisia herkkuja tarjoavia ravintoloita löytyy miltei joka kaupungista. Katso kymmenen tärppiä Ravintolapäivään!
Asia meets America, Tampere
Tamperelaisia fuusioruoan ystäviä hemmotellaan Ravintolapäivänä amerikkalais-aasialaisilla herkuilla, kun Varastokadulle katetaan hampurilaisia aasialaisilla mauilla höystettynä. Jälkiruoaksi on tarjolla amerikkalaistyylisiä kakkuja, esimerkiksi minttusuklaajuustokakkua ja porkkanakakkua. Tampereen keskustan tuntumassa sijaitsevan ravintolan tuotto käytetään sairaalakoulun hyväksi.
Asia meets America, Varastokatu 3, Tampere.
Puolalainen kansankeittola, Oulu
Ravintolapäivänä Ouluun avautuu puolalainen maitobaari, joka tarjoilee perinteisiä puolalaisia keittoruokia lämmittämään talven pakkasilla. Puolalaiseen tapaan ravintola on auki niin pitkään kuin ruokaa riittää tai niin pitkään kuin pitäjiä sattuu huvittamaan. Tarjolla on liha- ja kasvisvaihtoehdot.
Puolalainen kansankeittola, Virkakatu 5, Oulu.
Tunturi Smoothie, Helsinki
Laskiaissunnuntain kunniaksi Tunturi Smoothie -kahvila tarjoilee kävijöille paitsi kermavaahdolla ja mansikkahillolla täytettyjä laskiaispullia myös laskiaissämpylöitä ja smoothieita. 10-vuotiaan kokkaamisesta ja leipomisesta kiinnostuneen pojan pitämä pop up -kahvila ilahduttaa kävijöitä Helsingin Tunturikadulla.
Tunturi Smoothie, Tunturikatu 17, Helsinki.
Sousa’s Pastel & Churros, Jyväskylä
Brasilialaisia herkkuja tarjoileva Sousa’s Pastel & Churros tuo eksoottisia makuja keskelle Jyväskylän talvea. Tarjolla on brasilialaisia pasteijoita kolmessa eri maussa, joiden lisäksi ravintolassa voi nauttia herkullisia churroja kinuskikastikkeen kera.
Sousa’s Pastel & Churros, Puistokatu 1, Jyväskylä.
Iidan karjalanpiirakkakahvila, Kolari
Kolarin 7 Fells Hostellin tiloihin avattava karjalanpiirakkakahvila myy Ravintolapäivänä kotitekoisia karjalanpiirakoita ja muita leivonnaisia. Tiskin takana häärii 7-vuotias Iida perheensä kanssa.
Iidan karjalanpiirakkakahvila, Kartanontie 2, Kolari.
Dejima Restaurant, Turku
Turkulainen Dejima Restaurant tarjoaa Ravintolapäivänä todellisen makumatkan maailman ympäri, sillä pop up -ravintolassa tarjoillaan japanilaista, alankomaalaista ja thaimaalaista ruokaa. Lämpimät ateriat nautitaan paikan päällä, ja kokonaisuuteen kuuluu pääruoan lisäksi myös jälkiruoka ja juoma. Alankomaalaisia leivoksia voi ostaa myös mukaan.
Dejima Restaurant, Humalistonkatu 13, Turku.
Puntti & Pähkinä, Kuopio
Kakkukahvila Puntti & Pähkinä myy Ravintolapäivänä superleivonnaisia ja luomukahvia. Hellattomat herkut on valmistettu esimerkiksi pähkinöistä, kuivatuista hedelmistä ja marjoista. Makuvalikoimaan kuuluu muun muassa suklaa, appelsiini, mansikka, minttu ja mustikka.
Puntti & Pähkinä, Maaherrankatu 21, Kuopio.
Pikku Blini, Helsinki
Blinejä ja borssikeittoa tarjoileva pop up -ravintola takaa venäläisen tunnelman. Blinien kera pöytään katetaan kylmäsavulohta, sienisalattia ja venäläisiä suolakurkkuja, ja tarjolla on myös perinteistä borssikeittoa. Luvassa on lisäksi menuun sopivaa jälkiruokaa.
Pikku Blini, Brysselinkatu 3, Helsinki.
Kakkutaivas-kakkubuffetkahvila, Joensuu
Joensuulaisia sokerihiiriä hemmotellaan urakalla, kun Ravintolapäivänä kaupunkiin avautuu Kakkutaivas-kakkubuffetkahvila. Buffetin hintaan kuuluu kakkujen lisäksi myös kahvi ja tee, joita voi nautiskella kakkujen tavoin niin paljon kuin vain maistuu. Tarjolla on useita erilaisia kakkuja, joiden joukossa on myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja.
Kakkutaivas-kakkubuffetkahvila, Länsikatu 28 a 8, Joensuu.
Ravintola Pikku-Saigon, Espoo
Ravintolapäivä vie matkumatkalle Kaakkois-Aasiaan Espoossa, missä tarjolla on useita vietnamilaisia herkkuja. Maistele vaikkapa kevätkääryleitä, friteerattuja katkarapuja, vietnamilaisia sämpylöitä tai esimerkiksi banaania kookosmaidolla ja löydä uusia makuja.
Ravintola Pikku-Saigon, Kukkaromäki 3 a 10, Espoo.
>> Tutustu kaikkiin tulevan sunnuntain pop up- ravintoloihin Ravintolapäivän verkkosivuilla.
Kuvat: Ravintolapäivä / Roy Bäckström, Lassi Häkkinen ja Anssi Kumpula