Makumatka maailman ympäri yhdessä päivässä – lue 10 vinkkiä Ravintolapäivään
Ruokaa jokaiseen makuun
Pop up -ravintolat valtaavat jälleen suomalaiset kaupungit Ravintolapäivän muodossa lauantaina 16. toukokuuta 2015. Ympäri maailmaa levinneeseen tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa.
Valikoima Ravintolapäivänä on laaja: tarjolla on paitsi katuruokaa myös usean ruokalajin illallisia ja erilaisia jälkiruokia. Suomalaiset pop up -ravintolat eivät tyydy tarjoilemaan pelkästään kotimaisia ruokia, vaan lautaselle irtoaa eksoottisia makuja miltei kaikkialta maailmasta.
Toukokuinen Ravintolapäivä on varsin suosittu, ja tulevana lauantaina yhden päivän ravintoloita avataan 2 345.
Kansainvälinen ruokakarnevaali
Suomalainen Ravintolapäivä on saavuttanut rutkasti suosiota myös ulkomailla, ja lauantaina yhden päivän pop up -ravintoloita avataan myös muun muassa Venäjällä, Portugalissa, Alankomaissa, Unkarissa sekä Kanadassa.
Ravintolapäivän tärpit: eksoottisia makuja lautaselle
Ravintolapäivä tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen makumatkaan omilla kotinurkilla. Valinnanvaikeus iskee helposti, sillä eksoottisia herkkuja tarjoavia ravintoloita löytyy miltei joka kaupungista. Katso kymmenen tärppiä Ravintolapäivään!
Aseman Grilli, Kurikka
Kurikassa sijaitsevalle Panttilan asemalle pystytettävä Aseman Grilli vie makumatkalle Saksaan herkullisten currywurstien muodossa. Lyhyellä ruokalistalla on kolme annosta, joille on annettu varsin hauskat nimet – tietysti saksaksi: Die Kühe Curry Wurst, Der Horst Wurst sekä Frauen Verstehe muodostavat Aseman Grillin makkarapitoisen ruokalistan.
Aseman Grilli, Panttilantie 8, Kurikka.
Sahra BBQ Smokers Meets East, Turku
Amerikka kutsuu syömään Turussa, missä tarjoillaan Ravintolapäivän kunniaksi aidolla American Smoker -savustimella valmistettua lihaa. Sahra BBQ Smokers Meets East -ravintolan ruokalistalla on valittavana hampurilainen, ribsejä tai kahden erilaisen lihan sekoitus.
Sahra BBQ Smokers Meets East, Vähärasinkatu 10, Turku.
Miller’s Canadian Grill
Lähde makumatkalle Kanadaan espoolaisen Miller’s Canadian Grillin herkkujen äärellä. Listalla on wingsejä, ribsejä, hampurilaisia, nakkisämpylöitä, coleslaw’ta sekä ranskalaisia.
Miller’s Canadian Grill, Mäntytie 11, Espoo.
Aitoa valencialaista paellaa B&B Aamurannassa, Lieto
Hyppää matkalle Espanjaan ja maista aitoa valencialaista paellaa Ravintolapäivänä. B&B Aamurannassa valmistetaan kaksi suurta ateriaa, joista riittää syötävää 15 hengelle. Kasviksista, porsaasta, kanasta ja riisistä valmistettu perinteinen paella tuodaan asiakkaiden eteen kahdessa kattauksessa: ensimmäinen kello 12 ja toinen kello 14. Lisäksi tarjolla on jälkiruokaa.
Aitoa valencialaista paellaa B&B Aamurannassa, Järveläntie 153, Lieto.
Japanilainen ramen “Ouru in Oulu”, Oulu
Japanilaista nuudelikeittoa myyvä pop up -ravintola myy Ravintolapäivänä alusta saakka itse valmistettua ramenia. Listalla on kaksi vaihtoehtoa: kana- ja sianlihapohjainen keitto tai kana- ja merileväpohjainen keitto.
Japanilainen ramen “Ouru in Oulu”, Kellonpellontie 23, Oulu.
Asian Vegelicious!, Tampere
Lähde matkalle Indonesiaan, Thaimaahan, Vietnamiin tai Intiaan ja vieraile Asian Vegelicious! -ravintolassa Tampereen Kalevassa. Ruokalistalla on kolme annosta, joiden lisäksi ravintolasta saa kevätrullia sekä jälkiruokaa. Ravintola on ollut aiemmilla kerroilla hyvin suosittu, minkä vuoksi pitäjät tarjoavat mahdollisuutta tehdä ruokavaraukset jo ennen varsinaista Ravintolapäivää.
Asian Vegelicious!, Väinämöisenkatu 32 B, Tampere.
Traditional Russian Cuisine, Jyväskylä
Jyväskyläläisiä hemmotellaan Ravintolapäivänä venäläisellä ruoalla, kun Traditional Russian Cuisine -ravintola avaa ovensa yhden päivän ajaksi. Ruokalistalla on perivenäläisiä herkkuja: borssikeittoa, venäläistä kalakeittoa sekä tietysti blinejä.
Traditional Russian Cuisine, Kekkolantie 27, Jyväskylä.
TN Summer Rolls
Helsingin Ruttopuistossa tuoksuu Ravintolapäivänä vietnamilainen ruoka, kun TN Summer Rolls pop up -ravintola käärii puistossa vietnamilaisia kevätrullia. Ruokalistalla on liha- ja kasvisvaihtoehto.
TN Summer Rolls, Annankatu 17-18, Helsinki.
Makukellari – the Asian fry-up, Oulu
Taiwanilaista ja japanilaista ruokaa valmistava Makukellari – the Asian fry up houkuttelee kävijöitä Albertinkadulla sijaitsevaan yhden päivän ravintolaan. Tarjolla on kolme friteerattua vaihtoehtoa: japanilainen porsascurry, kasviscurry sekä friteerattua kanaa.
Makukellari – the Asian fry-up, Albertinkatu 6, Oulu.
Café Sacher, Leppävirta
Saksalaistyylinen pop up -kahvila myy useita erilaisia leivoksia, esimerkiksi sacherkakkua, juustokakkua sekä suolaisia piiraita. Kahvilan taustajoukoissa puuhastelevat paikallisen lukion saksan kielen ryhmät, jotka keräävät rahaa Saksan-matkaa varten.
Café Sacher, Savonkatu 39, Leppävirta.
>> Tutustu kaikkiin tulevan lauantain pop up -ravintoloihin Ravintolapäivän verkkosivuilla!
Kuvat: Ravintolapäivä / Timo Santala, Tuomas Sarparanta
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää