Hyppää sisältöön

Minne lähteä häämatkalle? Katso kymmenen yllättävää kohdetta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.05.2012
Suunnitteletko kesähäitä? Katso kymmenen ideaa omaperäistä kohdetta etsiville häämatkalaisille!

Häämatka kutsuu – kokeile näitä kohteita

Lähestyviin kesähäihin valmistautuvilla pariskunnalla on monesti vielä häämatkakohde haussa. Mistä löytyisi rauhaa, romantiikkaa ja myös jotain ihan uutta? Löydä unelmiesi kohde Lonely Planetin kymmenen suosituksen joukosta!

1. Hiddensee, Saksa
Itämerellä sijaitsevalla saarella moottoriajoneuvot ovat kiellettyjä, joten hevoskärryjen keskellä romanttinen tunnelma on taattu. Hiddenseen saarella lempiväiset voivat tehdä pyöräretkiä tai rentoutua rannalla kahden hengen rantatuoleissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Shelburne, Yhdysvallat
Yhdyvaltojen Vermontissa sijaitsevassa Shelburnessa voi viettää kahdenkeskistä lomaa järven rannalla. Maatilamajoitus, palkitut viinitilat ja paikallisia raaka-aineita hyödyntävät elegantit ravintolat viehättävät kulinaristipariskuntia.

3. Pamalican, Filippiinit
Totaalista rauhaa kaipaavien kannattaa suunnata Pamalicanin saarelle Filippiineille, jonne on rakennettu vain yksi viiden tähden lomakeskus. Saari on leveimmillään vain 500 metriä pitkä ja yksityisillä rannoilla lekottelun lisäksi koralliriuttamaisemissa kelpaa myös sukeltaa.

4. Gorillasafari Ugandassa
Luonnossa viihtyvät häämatkalaiset ihastuvat Afrikan Ugandaan, jossa ohjatut kierrokset vievät lomailijat katsomaan upeita gorilloja ja dramaattisia maisemia. Iltaisin lemmenparit voivat bongailla tähtiä leirinuotion ääressä.

5. Cafayate, Argentiina
Oletteko hyvästä viinistä ja ruoasta nauttiva pariskunta? Argentiinan Cafayatessa riittää viinitiloja harvinaisine lajikkeineen, kynttilöin valaistuja pikkukahviloita sekä uniikkeja ranch-tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja.

6. Bettmeralp, Sveitsi
Idyllisessä alppikylä Bettmeralpissa voi viettää lemmenlomaa jäätikköjen ja vuoristomaisemien sydämessä. Kylässä ei ole ollenkaan moottoriajoneuvoja, joten rauha ja hiljaisuus on taattu romanttisella fondue-illallisella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Khan Khentii, Mongolia
Upean villin luonnon keskellä sijaitseva Khan Khentii on kolme kertaa Yellowstonen kansallispuiston kokoinen alue, jossa häämatkalaiset voivat nauttia esimerkiksi auringonlaskun aikaan tehtävistä ratsastusretkistä.

8. Risteily Alaskan rannikolla
Alaskan rauhallisiin vuonoihin ja hiljaisiin poukamiin eivät isot risteilyalukset ole tervetulleita – valitse siis pieni ja intiimi alus, jonka kyydissä pääsette ikimuistoiselle häämatkalle jäävuorien ja lumihuippuisen vuoriston keskelle. Aktiviteetteja kaipaavat voivat lipua kanooteilla tai tutustua paikkallisiin eläimiin kuten saukkoihin ja hylkeisiin.

9. Junamatka Namibiassa
Retrotyylinen 1950-luvun Desert Express -junamatka on hurmaava tapa nähdä Namibiaa. Nahkaiset nojatuolit ja tyylikkäät ravintolavaunut luovat luksustunnelmaa keskellä Afrikan dyynejä ja villieläinten asuinmaastoa.

10. Ambergris Baye, Belize
Trooppisten rantojen saarella sijaitsee maailman toiseksi suurin valliriutta. Aktiivisimmat lomailijat voivat snorklata ja sukeltaa, mutta kohteessa voi myös nauttia rauhallisesta tunnelmasta riippumatossa loikoillen.

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Flickr / Serge Melki