Kuva: Mungolife
Anna Pastak

Mungolife muuttaa Rantapallosta – takana kahdeksan vuoden yhteistyö

Lähes kymmenen vuoden ikäistä Mungolife-blogia kirjoittava Anna Pastak siirtyy Rantapallon blogiportaalista elokuussa 2018. Tuolloin takana on lähes kahdeksan vuoden mittainen lämmin yhteistyö.

Mukana vuodesta 2010 lähtien

Suomen suosituimpiin blogeihin lukeutuva Mungolife muutti Rantapallon blogiportaaliin vuonna 2010, kun Anna Pastak oli 22-vuotias seikkailija ja valmiina valloittamaan maailman. Yhteistyölle oli hyvä lähtökohta: Rantapallon perustaja ja silloinen toimitusjohtaja Jani Uljas oli Pastakin tuttava, ja molempia yhdisti intohimo matkailuun.

– Tunsin aiemmalta blogihistorialtani Janin, jonka kanssa tulin hyvin toimeen ja hän oli yksi reiluimpia ja mukavimpia tyyppejä, joita olin kohdannut siihen mennessä blogiurallani, Pastak kertoo.

Keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä Uljaksen kanssa alkoivat Pastakin suunnitellessa muuttoa Australiaan ystävänsä Meri Partasen kanssa. Ajankohta oli erittäin sopiva blogin muutolle Rantapallon sivustolle, sillä Pastakin suunnitelmissa oli paljon reissailuja ja vuosi ulkomailla.

Kuva: MungolifeAnna Pastak
Mungolife muutti Rantapalloon erinomaisena ajankohtana juuri, kun Pastak suunnitteli muuttoa Australiaan.

– Kun kyselin mielenkiintoa yhteistyölle, Jani nosti panoksia tarjoamalla paikkaa portaalissa ja löi tiskiin idean matkasta maailman ympäri. Siitä se sitten lähti marraskuussa 2010.

Nopeasti osaksi Rantapalloa

Rantapallosta muodostui Mungolifelle vahva blogikoti, missä henkilöillä oli suuri merkitys. Anna Pastakille erityisen merkityksellistä oli se, että hän teki yhteistyötä juuri oikeiden ihmisten kanssa.

– Heti alusta saakka tunsin vahvaa molemminpuolista kunnioitusta Rantapallon kanssa. Jani ja Rantapallon silloinen päätoimittaja Riikka Krenn ovat olleet blogihistoriani ajalta parhaita tyyppejä joihin olen saanut tutustua, ja oli kunnia tehdä heidän kanssaan tätä hommaa monta vuotta. Kun blogimateriaalit saatiin laitettua Rantapalloon, alkoi yhteistyö, joka kasvoi todennäköisesti yhdeksi Suomen suurimmista ja pitkäkestoisimmista blogiyhteistöistä, Pastak kuvailee.

Lähes kahdeksan vuoden mittainen Rantapallo-yhteistyö jättää Pastakiin lämpimät muistot. Molemminpuolinen kunnioitus ja Rantapallolta saatu tuki olivat avainsyitä pitkälle yhteistyölle.

– Olen saanut aina niin paljon apua Rantapallolta, että oikeastaan tuntuu vähän samalta kuin blogilla olisi todella vahva ja rakastava perhe, Pastak sanoo.

Tiivis ja pitkä yhteistyö

Kahdeksan vuoden aikana paitsi Anna Pastak ja Mungolife myös Rantapallo ovat muuttuneet ja kasvaneet.

Yhteistyön alussa Pastak oli 22-vuotias innostunut matkailija, joka valmisteli maailmanympärimatkaa ja muuttoa Australiaan. Nyt hän on 30-vuotias kotiäiti ja yrittäjä, jolle blogi on ammatti ja matkailu edelleen rakas asia, joka ei enää ole niin vahvasti arjessa mukana. Se välittyy myös blogiin, missä matkailuaiheet ovat esillä huomattavasti ensimmäisiä yhteistyövuosia harvemmin. Muutos on väistämättä herättänyt myös ajatuksen siitä, onko blogi enää sopiva matkailusivustolla toimivaan portaaliin.

Kuva: MungolifeAnna Pastak
Pastak on matkaillut viimeisen kahdeksan vuoden aikana runsaasti, ja tehnyt muun muassa maailmanympärimatkan.

– Rantapallo on kasvanut valtavan suureksi ja menestyneeksi, ja Alma Media -kauppojen myötä sen kasvu on varmasti jatkossa vieläkin hienompaa. Uusia ihmisiä on tullut ja vanhoja lähtenyt ja fyysinen osoite muuttunut, mutta muuten meininki on pysynyt melko samana, Pastak sanoo.

Uusi alku uudelle vuosikymmenelle

Mungolife muuttaa Rantapallosta uudelle alustalle 10-vuotispäivänään 7.8.2018, minkä myötä blogi aloittaa uuden vuosikymmenen uudessa osoitteessa. Rantapallon sisältöpäällikkö Piia Rantio on kiitollinen yhteisistä vuosista.

– Meillä on ollut ilo tehdä töitä Annan kanssa näin pitkään. Ymmärrämme kyllä Annan muuttuneen elämäntilanteen ja sen, ettei matkailu enää tunnu keskeisimmältä sisällöltä hänen blogissaan. Me toivotamme Annalle kaikkea hyvää ja tiedämme, että hänen bloginsa menestyy myös jatkossa.

Kuva: MungolifeAnna Pastak
Mungolife siirtyy kahdeksan vuoden jälkeen pois Rantapallon matkablogiportaalista.

Rantapallon ja Mungolifen yhteistyö päättyy muuttoon, mutta Pastak uskoo Rantapallon jättäneen pysyvän jäljen paitsi blogiin myös häneen itseensä.

– En voi sanoa, että Rantsua tulee ikävä, koska se tulee varmasti olemaan osa minua ja Mungolifea aina. Monen vuoden kokemusten jälkeen en usko hakevani reissuideoita tai vinkkejä muualta. Vaikka Mungolife lähtee Rantapallosta, minä tulen varmasti käyttämään sivustoa jatkossakin. Olen ollut Rantsulla niin pitkään, että varmasti kannan mukanani näitä oppeja ja samalla palaa Rantapalloa aina mukanani, Anna Pastak sanoo.

Koko Rantapallon tiimi kiittää Anna Pastakia ja Mungolifea lämpimästi lähes kahdeksasta yhteisestä vuodesta. Hurjasti onnea tuleviin seikkailuihin, Anna!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Mungolife

Päivitetty: 27.6.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia