Kuva: Inka Khanji
Hotelli, Helsinki

Millä perusteella sinä valitset hotellin? Suurin osa suomalaisista katsoo ensin hintaa

Sijainti on hinnan lisäksi tärkeä valintakriteeri useille suomalaismatkailijoille.

Tärkeimmät kriteerit hotellin valintaan

Helsingissä sijaitsevan Klaus K -hotellin tutkimuksen mukaan suomalaismatkailijoiden tärkein kriteeri hotellia valitessa on hinta. Toiseksi eniten merkitsee hotellin keskeinen sijainti ja hyvä ravintolatarjonta hotellin lähiympäristössä.

– Hotellihuoneen sijainti ylemmissä kerroksissa on melko tärkeää tai tärkeää lähes puolelle vastaajista, kun alempi huonekerros on tärkeä lähes joka viidennelle. Suomessa on alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulla tai Oulussa asuvat huoneen varaajat viihtyvät alakerroksissa. Turusta ja Tampereelta tulevat haluavat katsella ympärilleen ylemmistä huonekerroksista. Huone käytävän päässä on haluttu, sillä rauhalliset päätyhuoneet miellyttävät reippaasti yli puolta vastaajista, kertoo Klaus K:n Hotellin hotelli- ja markkinointipäällikkö Tero Thynell.

Hotelliyö on monelle suomalaiselle loman kohokohta, sillä yli 60 prosenttia vastaajista odottaa lomallaan erityisesti hotelliyöpymistä ja rauhallisia yöunia. Suomalaisista 40 prosenttia yöpyy hotellissa lomalla keskimäärin 1–2 yötä vuodessa.

Hotellivierailulla suomalainen valitsee mieluiten ketjuhotellin, sillä 68 pitää juuri ketjuhotelleja luotettavina. Sama määrä vastaajia arvostaa hotellivalinnassaan runsasta aamiaista.

Heinäkuussa 2019 teetettyyn tutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista matkailijaa. Heistä 51 prosenttia oli naisia ja 49 prosenttia miehiä.

Suomalaisten tärkeimmät kriteerit hotellia valitessa

  1. Hinta
  2. Hotellin keskeinen sijainti
  3. Ravintolatarjonta hotellin lähiympäristössä
  4. Hotellin langaton ja ilmainen wifi

Lähde: Klaus K Hotel
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 29.8.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia