hero taustakuva

Millä perusteella sinä valitset hotellin? Suurin osa suomalaisista katsoo ensin hintaa

Inka Khanji artikkelin kuva
Uutiset
Sijainti on hinnan lisäksi tärkeä valintakriteeri useille suomalaismatkailijoille.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.08.2019
facebook   whatsapp

Tärkeimmät kriteerit hotellin valintaan

Helsingissä sijaitsevan Klaus K -hotellin tutkimuksen mukaan suomalaismatkailijoiden tärkein kriteeri hotellia valitessa on hinta. Toiseksi eniten merkitsee hotellin keskeinen sijainti ja hyvä ravintolatarjonta hotellin lähiympäristössä.

– Hotellihuoneen sijainti ylemmissä kerroksissa on melko tärkeää tai tärkeää lähes puolelle vastaajista, kun alempi huonekerros on tärkeä lähes joka viidennelle. Suomessa on alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulla tai Oulussa asuvat huoneen varaajat viihtyvät alakerroksissa. Turusta ja Tampereelta tulevat haluavat katsella ympärilleen ylemmistä huonekerroksista. Huone käytävän päässä on haluttu, sillä rauhalliset päätyhuoneet miellyttävät reippaasti yli puolta vastaajista, kertoo Klaus K:n Hotellin hotelli- ja markkinointipäällikkö Tero Thynell.

Hotelliyö on monelle suomalaiselle loman kohokohta, sillä yli 60 prosenttia vastaajista odottaa lomallaan erityisesti hotelliyöpymistä ja rauhallisia yöunia. Suomalaisista 40 prosenttia yöpyy hotellissa lomalla keskimäärin 1–2 yötä vuodessa.

Hotellivierailulla suomalainen valitsee mieluiten ketjuhotellin, sillä 68 pitää juuri ketjuhotelleja luotettavina. Sama määrä vastaajia arvostaa hotellivalinnassaan runsasta aamiaista.

Heinäkuussa 2019 teetettyyn tutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista matkailijaa. Heistä 51 prosenttia oli naisia ja 49 prosenttia miehiä.

Suomalaisten tärkeimmät kriteerit hotellia valitessa

 1. Hinta
 2. Hotellin keskeinen sijainti
 3. Ravintolatarjonta hotellin lähiympäristössä
 4. Hotellin langaton ja ilmainen wifi

Lähde: Klaus K Hotel
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

 1. Hinta, sijainti, huoneen koko, kuuluuko aamiainen hintaan. Kaikki nämä yhdessä vaikuttavat. Myös se, että talo on alun perin hotelliksi rakennettu. En pidä sellaisista hotelleista, jotka on rakennettu esim. entisiin asuintaloihin. Lontoossa on runsaasti sellaisia. Tallinnassa taas on paljon hyviä hotelleja koska suurin osa on vain parisenkymmentä vuotta vanhoja.


 2. Extemporee rentoutumiselle valkkaan hotellin sen mukaan mistä löytyy sviitti vapaana.


 3. Hinta ratkaisee eläkeläiselle. Mutta yksikään hakukone ei hae halvinta, vaan prioriteetti on päivämäärissä. Niillä kun ei ole useinkaan väliä, jopa lomia pystyy Suomessa ajoittamaan melko hyvin.


 4. Mä olisin voinut kertoa saman ilman ”tutkimusta.”


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.