Kuva: Shutterstock

Kuinka pitkiä torkkuja lentoemännät saavat ottaa koneen salaisessa lepopaikassa? Näin tauot on määritelty

Mitä tapahtuu lentoemäntien ja stuerttien lepoalueella sillä aikaa, kun sinä nukut?

Matkustamohenkilökunnan torkut kestävät pari tuntia

Oletko joskus miettinyt kaukolennolla torkkuessasi, miten matkustamohenkilökunta selviää yli kymmenen tunnin lennosta? Totuus on, ettei heidän onneksi tarvitsekaan. Miehistölle on lentokoneissa omat lepotilat, joihin ulkopuolisella ei ole asiaa.

Uusiseelantilainen uutissivusto Stuff.co.nz haastatteli entistä matkustamohenkilökunnan jäsentä, joka paljasti kuinka pitkiä nokkaunia miehistöllä on aikaa ottaa.

Tauot riippuvat luonnollisesti lentoyhtiöstä, lennon pituudesta sekä lentoon kuuluvista tarjoiluista. Pitkillä lennoilla lentoemännillä ja stuerteilla on yleensä kaksi lepotaukoa, jotka kestävät noin 2–3 tuntia. Lisäksi miehistöllä on 20 minuutin ruokatauko.

Yleisen käytännön mukaan lepohetket eivät kestä kolmea tuntia kauempaa. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin matkustamon puolella työskentelevien henkilöiden on päästävä lepäämään vuorollaan, jotta he eivät väsy liikaa.

Lepotauot on myös suunniteltu siten, että matkustamohenkilökunta saa optimaalisen ajan unta eivätkä herää tokkuraisina kesken syvimmän unen.

Monen lentomatkustajan silmiin matkustamohenkilökunnan työ näyttää olevan yhtä glamouria. Huolitellun näköisten lentoemäntien ja stuerttien työviikko saattaa viedä nämä maailman metropoleihin ja eksoottisiin lomakohteisiin.

Tällainen harhaluulo tyrmätään kuitenkin täysin anonyymina pysyttelevän haastateltavan toimesta. Tämä pyytää jokaista kuvittelemaan tilanteen, jossa kello on kolme aamulla ja olet juuri herännyt puolen tunnin nokosilta kymmenen kilometrin korkeudessa. Seuraavaksi oma ulkoinen olemus on saatava täydelliseksi hämärässä valossa.

– Samaan aikaan joku nykii raivoisasti ovea, jossa lukee ”vain henkilökunnalle”. Toinen puolestaan tulee kertomaan wc-tilojen olevan ällöttävässä kunnossa ja paperin loppuneen. Yhtä matkustajaa on mahdotonta ohittaa, koska tämä tekee joogaliikkeitä käytävällä ja toinen taas pakkaa laukkuaan. Kun valot syttyvät, kaikki odottavat jo malttamattomina aamiaistaan. Siitä on glamour kaukana, matkustamohenkilökunnan jäsen kuvailee.

Lue myös: Näitä asioita et tiennyt lentoemännän työstä – matkustajien jatkuvaa tarkkailua ja yllättäviä taitoja

Lähde: Stuff.co.nz
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 28.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia