Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lentokoneen salaiset portaat vievät lentoemäntien piilotetulle lepoalueelle – tältä se näyttää

Boeing artikkelin kuva
Lennot
Oletko joskus miettinyt, missä matkustamohenkilökunta lepää pitkillä lennoilla?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 28.04.2022
facebook   whatsapp

Matkustamohenkilökunnan salainen lepoalue

Pitkillä kaukolennoilla työskentelevällä matkustamohenkilökunnalla on mahdollisuus levätä sopivan tilaisuuden tullen ja jopa ottaa nokoset. Mutta missä lentoemännät ja stuertit oikein nukkuvat?

Matkustajat eivät näitä lepoalueita näe, sillä ne on piilotettu hyvin ulkopuolisten katseilta. Lepoalueelle johtavat salaiset portaat, jotka löytyvät lukitun oven takaa. Yleensä lepoalue sijaitsee lentokoneen ohjaamon takana ensimmäisen luokan yläpuolella.

Konetyypistä riippuen lepoalueen petipaikat voivat olla riveissä tai päällekkäin kerrossänkyjen tapaan. Rinnakkaiset pedit erotetaan toisistaan verhoilla, ja peitot ja tyynyt helpottavat nukahtamista. Joissain koneissa tarjolla voi olla myös viihdejärjestelmä.

Esimerkiksi Boeing 777 -konetyypissä on lentäjille erillinen lepotila, jossa on kaksi sänkyä, business-luokan istuimet ja pesuallas.

BoeingTäällä lentäjät lepäävät kesken lennon
Lentäjien lepotila Boeing 777 -koneessa.

Uutissivusto Daily Mailin mukaan lentoyhtiöillä on tiukat säännöt siitä, että jokaisessa petipaikassa on vain yksi henkilö kerrallaan. Confessions of a Trolley Dolley -blogia kirjoittava stuertti Dan Air on kuitenkin asiasta erilainen näkemys.

– En halua juoruilla, mutta voitte varmaan kuvitella, että näissä tiloissa tehdään paljon muutakin kuin nukutaan, sanoo Air.

Stuertin mukaan matkustamohenkilökunta tekee parhaansa saadakseen unta ahtaissa tiloissa, mutta se on usein vaikeaa – erityisesti turbulenssin osuessa kohdalle. Moni matkustamohenkilökunnan jäsen yrittää luoda kodinomaista tunnelmaa tuomalla lennolle esimerkiksi oman pyjaman.

Katso alta kuvat ja video lentokoneiden piilotetuista lepoalueista!

Lähde: Daily Mail
Kuvat: Boeing, Getty Images

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Ei ole kaikissa koneissa, eikä Finnairilla ensinkään.


  2. Mä haluaisin nussia jotain hyvännäköistä lentoemoa noissa sängyissä :-)


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.