hero taustakuva

Hyytävä tunnelma taattu – tämä hylätty sairaala on Berliinin aavemaisin paikka

artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Berliinin kupeessa sijaitseva hylätty sairaala on urbaanien löytöretkeilijöiden suosiossa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 21.01.2017
facebook   whatsapp

Joko näit Berliinin hylätyn sairaalan?

Monet Berliinin-matkailijat tuntevat Spreeparkin hylätyn huvipuiston, mutta oletko jo kuullut aivan lähellä sijaitsevasta hylätystä sairaalasta, joka on hyytävän jännittävä kohde urbaaneille seikkailijoille.

Kyseessä on noin 60 rakennuksesta koostuva Beelitz-Heilstättenin sairaala-alue. Paikka sijaitsee vajaan tunnin junamatkan päässä Berliinistä.

Aikoinaan parantolanakin käytetty Beelitz-Heilstätten rakennettiin vuosien 1898 ja 1930 välillä. Sijaintia Berliinin kupeessa pidettiin ihanteellisena: sairaala tarjosi kaupunkilaisille rauhaa ja raikasta maaseudun ilmaa, mutta kuitenkin hyvät yhteydet pääkaupunkiin.

Ensimmäisen maailmansodan aikana sairaalaa käytettiin myös sotilassairaalana, jolloin sen tunnetuin potilas oli vammoistaan toipuva Adolf Hitler vuonna 1916.

Sairaalan kymmenet rakennukset muodostivat pienen kylän, josta löytyivät tarvittavat palvelut ravintolasta postitoimistoon ja leipomoon.

Viimeinenkin toiminta loppui sairaalassa vuonna 2000, jonka jälkeen rakennukset ovat seisseet hylättyinä. Paikan päällä on muun muassa kuvattu kohtauksia Roman Polanskin vuoden 2002 elokuvaan Pianisti.

Sairaalassa järjestettiin ennen opastettuja kierroksia erityisesti valokuvauksesta kiinnostuneille kävijöille, mutta tällä hetkellä paikka on suljettu. Urbaanit löytöretkeilijät raportoivat kuitenkin verkossa keinoista päästä sisään sairaalaan kuuluviin rakennuksiin.

Hylätty sairaala Berliinissä

Berliinin hylättyyn sairaalaan tehdään opastettuja kierroksia

Hitler oli aikoinaan potilaana Berliinin hylätyssä sairaalassa

Erikoinen nähtävyys Berliinin lähellä: Beelitz-Heilstättenin sairaala

Urbaanit löytöretkeilijät innostuivat hylätystä sairaalasta

Beelitz-Heilstätten sijaitsee tunnin junamatkan päässä Berliinistä

Lähde: Daily Mail
Kuvat: Flickr / LankyFung, Flickr / Moisturizing Tranquilizers, Flickr / ericzim, Flickr / Wendelin Jacober, Flickr / m.a.r.c.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.