Närpiössä toimii kasvihuoneravintola

“Tropiikki vuoden ympäri” – joko tunnet tämän suomalaisen kasvihuoneravintolan, joka on huomattu myös maailmalla?

Närpiössä toimii kasvihuoneravintola, jossa pääset syömään poikkeuksellisen vihreissä puitteissa.

Ruokaile kasvien keskellä Närpiössä

Miltä tuntuisi lounastaa kasvihuoneessa, jossa ruokapöytäsi läpi saattaa kasvaa sitruunapuu?

Kasvihuoneravintolassa ruoasta nautitaan keskellä hedelmäpuita, syötäviä kukkia sekä tomaatin- ja mansikantaimia. Erikoinen elämys saa kävijän kuvittelemaan olevansa jossain paljon kauempana, mutta tätä pääsee kokeilemaan kotimaassa.

Pohjanmaan Närpiössä toimiva Linds Kök on kasvihuoneravintola, joka on avoinna ryhmille ympäri vuoden tilauksesta. Kesällä kasvihuoneeseen pääsevät syömään myös yksittäiset kävijät.

À la carte -ruokalistan lisäksi ravintolassa tarjoillaan kesälounasta, joka on pienille seurueille helpoin tapa vierailla ravintolassa. Etukäteisvarausta tai isompaa ryhmää ei tarvita. Kesälounasta tarjoillaan kesäkuun loppupuolelta lähelle elokuun puoltaväliä.

Koska Närpiössä tuotetaan suuri osa Suomen kurkuista ja tomaateista, onkin luonnollista, että ravintolan valikoimista löytyy myös esimerkiksi seitsemän ruokalajin tomaattimenu.

Kasvihuoneravintola on huomioitu myös kansainvälisesti. Matkailujätti Lonely Planet on lisännyt sen suosittelemiensa ravintoloiden listalle, ja jenkkisivusto Thrillist puolestaan nimesi sen koko Suomen kiinnostavimmaksi ravintolaksi.

Ravintola itse kuvailee olevansa “ympärivuotinen trooppinen ympäristö”, jossa voi kuvitella siirtyvänsä 3 000 kilometriä etelään.

Kesälounas kasvihuoneravintola Linds Kökissä Närpiossä
Kasvihuoneravintolassa syödään hedelmäpuiden katveessa.

Närpiö on noin 10 000 asukkaan pikkukaupunki, joka sijaitsee länsirannikolla tunnin ajomatkan päässä Vaasasta. Närpiö oli Suomen mantereen viimeinen kunta, joka tunnettiin yksin ruotsinkielisenä. Kaksikieliseksi Närpiö muuttui vuonna 2016.

Jos liikut Pohjanmaalla, kannattaa tutustua myös muihin alueen nähtävyyksiin. Ruokailuun kasvihuoneravintolassa voi yhdistää esimerkiksi vierailun palkitusta Napue-ginistään tunnetussa Kyrö Distilleryssa Isossakyrössä tai Suomen pisimmällä sillalla Mustasaaren kunnassa.

Miltä näyttää ruokailu kasvihuoneessa? Katso alta kävijöiden jakamia kuvia!

A post shared by WILMA SKYTTE (@wilmaskytte) on

A post shared by Cajsa West (@cajsaw) on

A post shared by Jennie Klaar (@jennie.klaar) on

A post shared by judit sund (@juditlinnea) on

A post shared by Sonja Sunde (@sonja_mikaela) on

A post shared by Marianne Elfving (@casamarianne) on

A post shared by Sari Kokko (@sarikokko) on

A post shared by Nina Hirvelä (@hirvelanina) on

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Linds Kök, Instagram

Päivitetty: 26.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia