Dominikaaninen tasavalta

Palmuja ja paratiisirantoja – kolme syytä matkustaa Dominikaaniseen tasavaltaan

Matkailijat ympäri maailmaa ylistävät Dominikaanista tasavaltaa, joka tarjoaa aktiviteetteja, rentoutumista ja majoitusta jokaiseen makuun.

Dominikaaninen tasavalta on monien matkailijoiden suosikki

Karibia on uusi trendikohde pohjoismaalaisille matkailijoille, ja erityisen suosittu on Dominikaaninen tasavalta. Matkailijoiden määrä kasvaa vuosi vuodelta ja kohde saa matkailijoilta hyviä arvioita.

Luonto, rannat, ihmiset, hyvä vastine rahalle ja hotellimajoitus nousevat esille lomanvieton menestystekijöinä Dominikaanisen tasavallan arvioissa.

Vuoden 2015 World Economic Forumin Tourism Competitiveness -raportin mukaan Dominikaaninen tasavalta sijoittuu seitsemänneksi 141 maan joukossa Prioritization of Travel and Tourism -kategoriassa. Tässä kategoriassa maat arvioidaan sen mukaan, miten aktiivisia ne ovat maansa matkailuelinkeinon kehittämisessä ja edistämisessä.

Lue kolme syytä matkustaa Dominikaaniseen tasavaltaan ja varaa matka!

1. Punta Cana – paras Karibian kohde

Puerto Plata, Santo Domingo, La Romana, Samaná ja Barahona ovat kohteita, jotka houkuttelevat lisääntyvässä määrin matkailijoita eri puolilta maailmaa. Punta Cana, joka sijaitsee Dominikaanisen tasavallan itäisimmässä osassa, on Karibian alueen suosituin matkailukohde viimeisimmän MasterCard Global Destination Cities Indexin ja TripAdvisorin mukaan. Koko Etelä-Amerikan vertailussa vain kolme kaupunkia ohittavat Punta Canan.

Punta Cana on ylivoimaisesti nopeimmin kasvava Karibian kohteista. Vuoden 2015 matkailijamäärä kohosi lähes 2,5 miljoonaan matkailijaan, kun se vuonna 2014 oli 2,3 miljoonaa.

Dominikaaninen tasavalta
Tässä maisema, jonka perässä matkustetaan Dominikaaniseen tasavaltaan: turkoosi meri, valkoinen hiekka ja tuulessa hulmuavat palmut.

Punta Canaa kutsutaan levon ja rentoutumisen kotiseuduksi. Sijainti Atlantin ja Karibian yhtymäkohdassa on ainutlaatuinen. Suuret lomakohteet aivan rannan tuntumassa tarjoavat ihanteelliset puitteet lomanviettoon. Punta Cana on myös golfin pelaajien paratiisi, joka tarjoaa 11 rantaviivaa myötäilevää golfkenttää.

2. Paljon mielenkiintoisia kohteita

Pohjoisrannikolla Puerto Platassa on kauniita viktoriaanisia taloja ja vilkas satama, jossa sijaitsee San Felipen linnoitus vuodelta 1577. Puerto Platasta länteen sijaitsee La Isabelan kansallispuisto, jonne Kristoffer Kolumbus purjehti toisella matkallaan Atlantin yli.

Etelärannikolla sijaitsee pääkaupunki Santo Domingo, jossa on kolme miljoonaa asukasta. Se on uuden maailman ensimmäinen suurkaupunki, jossa on paljon hyvin säilyneitä nähtävyyksiä – niiden joukossa vanhakaupunki, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

Kaunis Samanán niemimaa on monien mielestä Dominikaanisen tasavallan parhaiten varjeltu salaisuus, jossa kukkuloita reunustavat vehreät palmupuut ja valkeiden hiekkarantojen yli aukeavat ihastuttavat näköalat muodostavat hienon kontrastin.

Kaakkoisrannikolla La Romana ja Bayahíbe, jotka sijaitsevat valkoisten hiekkarantojen ja sokeriruokopeltojen välissä, ovat kaksi muuta suosittua kohdetta Dominikaanisessa tasavallassa.

3. Hotellitarjonta paranee jatkuvasti

Uudet kansainväliset hotelliketjut laajenevat vauhdilla upeisiin Dominikaanisen tasavallan maisemiin ja tekevät lomailusta entistäkin houkuttelevampaa.

Poikkeuksellinen valikoima huipputason hotelleja osoittaa, että viime vuosien aikana Dominikaanisessa tasavallassa matkailuun tehdyt investoinnit ovat olleet onnistuneita.

Hiljattain Aman avasi Amaneran lomakeskuksen, joka sijaitsee ylevällä kalliolla, josta aukeaa näkymä puolikuun muotoiselle Playa Granden rannalle. Lomakeskusta ympäröi vehreä aarniometsä ja sitä reunustaa saaren dramaattinen Cordillera Septentrional -vuoristojono. Se on Amanin ensimmäinen golfkentän yhteyteen rakennettu lomakeskus, ja se sijaitsee Playa Granden -golfkentän kumpuilevien väylien ja haastavien viheriöiden vieressä.

Toinen uusi huippuhotelli Dominikaanisessa tasavallassa on Royalton Punta Cana Hotelin Chic. Tämä erityisesti aikuiseen makuun suunniteltu 323 huoneen all inclusive -hotelli on keidas, joka tarjoaa rauhaa, viihdettä ja loisteliaat puitteet lomanviettoon. Uudessa hotellissa vieraat saavat todella nauttia huvittelua täynnä olevasta tunnelmasta, hyvästä musiikista, aktiivisesta allasohjelmasta, tanssitunneista sekä urheilubaarista, jossa voi seurata suuria kansainvälisiä urheilutapahtumia.

>> Lue lisää Dominikaanisesta tasavallasta Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde ja kuvat: Dominikaanisen tasavallan matkailutoimisto

Päivitetty: 1.3.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE