Finnairin uudet menut: turistiluokassa makaronilaatikkoa, busineksessa gourmet-ruokaa
Huippukokkeja ja kauden raaka-aineita
Finnair aloittaa yhteistyön neljän suomalaisen huippuravintolan kanssa. Ravintoloiden kokit ovat suunnitelleet Finnairille omat nimikkomenut, joita tarjoillaan yhtiön Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa tammikuun 2015 lopusta alkaen.
Mukana ovat suomalaiset ravintolat Nokka, G. W. Sundsman, Savoy sekä Fishmarket.
Nimikkomenut on suunniteltu kauden raaka-aineiden pohjalta. Lentoyhtiön ja ravintoloiden yhteistyö alkaa tammikuun 2015 lopulla ja kestää seuraavan vuoden kevääseen. Menut vaihtuvat noin kolmen kuukauden välein.
Yhteistyö näkyy myös economy-luokassa
– Asiakkailta saatu palaute aikaisemmasta yhteistyöstämme suomalaisten huippukokkien kanssa on ollut erittäin positiivista. Haluamme jatkaa mieleenpainuvien ruokaelämysten tarjoamista asiakkaillemme sekä tuoda esille suomalaista huippuosaamista kaukolennoillamme, sanoo Finnairin palvelukonseptista vastaava Maarit Keränen.
Ensimmäinen nimikkomenu on ravintola G. W. Sundsmanin keittiöpäällikkö Matti Jämsénin suunnittelema. Matkustajat pääsevät nauttimaan talvisesta ateriakokonaisuudesta, jossa on muun muassa siikaa, glaseerattua porsaanposkea ja turskaa.
Finnairin ja ravintoloiden yhteistyö näkyy myös yhtiön muilla lennoilla. Kaukoliikenteen economy-luokassa on tarjolla keittiöpäälliköiden ideoimia suomalaisia kotiruoka-annoksia kuten lihamakaronilaatikkoa sekä lammaslihapullia. Myös Euroopan lentojen business-luokan alku- ja pääruoat ovat saaneet vaikutteita nimikkomenuista.
Lähde ja kuva: Finnair