Lähtöselvitys

Oletko lähdössä lentomatkalle? Katso 3 tapaa tehdä lähtöselvitys

Lähtöselvityksen tekeminen onnistuu monella eri tapaa lentoyhtiöstä riippuen. Oletko jo kokeillut näitä kaikkia?

1. Lähtöselvitys lentoaseman tiskillä

Perinteisin tapa tehdä lähtöselvitys on kävellä lentoyhtiön palvelutiskille ja hoitaa lähtöselvitys lentokenttähenkilökunnan avustuksella. Tämä on helpoin tapa erityisesti, jos teet lähtöselvitysen ensimmäistä kertaa.

Asioidessasi lentokenttähenkilökunnan kanssa suoraan voit myös esittää mahdolliset istumapaikkatoiveet, kysymykset matkatavarasta sekä tietysti jättää ruumaan menevät matkatavarat lentoyhtiön kuljetettavaksi.

Lähtöselvitystiskit avautuvat tavallisesti noin kahta tuntia ennen lennon lähtöä, mikä onkin hyvä ohjeaika saapua lentokentälle.

2. Lähtöselvitys etukäteen

Useimmat lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille mahdollisuuden tehdä lähtöselvitys etukäteen, tavallisesti 24 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Etukäteislähtöselvitys onnistuu vaivatta lentoyhtiön verkkosivuilla tai yhtiön oman sovelluksen avulla.

Lähtöselvitystä varten tarvitset tavallisesti lentosi tiedot sekä passin numeron. Kun lähtöselvitys on onnistunut, saat koneeseennousukortin sähköpostiisi. Voit joko tulostaa kortin tai näyttää sen turvatarkastuksessa ja lähtöportilla matkapuhelimestasi, sillä paperinen koneeseennousukortti ei ole välttämätön.

Jos mukanasi on ruumaan menevää matkatavaraa, tulee ne käydä luovuttamassa matkatavaroiden jättöpisteeseen lentoasemalla. Joillakin lentoyhtiöillä on kentistä riippuen omat baggage drop -pisteensä, mutta usein matkatavarat tulee jättää tavalliselle lähtöselvitystiskille. Näytä matkatavaroiden luovutuksen yhteydessä koneeseennousukorttiasi.

3. Tee lähtöselvitys lentokentän automaatissa

Jos teet lähtöselvityksen mieluiten vasta lentokentällä mutta palvelutiskin pitkät jonot eivät houkuta, tarjoavat lentokenttien automaatit helpon tavan tehdä lähtöselvitys. Koneeseennousukortin saadaksesi tarvitset lentosi varausnumeron sekä kohteesta riippuen myös passisi.

Jos mukanasi on ruumaan menevää matkatavaraa, valitse myös ruumalaukkujen määrä lähtöselvitystä tehdessäsi. Saat automaatista matkalaukkuliput, jotka sinun on teipattava kiinni matkalaukkuusi. Tämän jälkeen matkatavarat tulee viedä lentoyhtiön matkatavaranjättöpisteeseen.

>> Lue myös: Näin toimit lentokentällä – matkustajan opas ensimmäiselle lennolle

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Lufthansa

Päivitetty: 13.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE