Hotelli, jota kutsuttiin "maailman kahdeksanneksi ihmeeksi"

“Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi” kutsuttu hotelli jäi seisomaan hylättynä – nousi uuteen loistoon

“Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi” kutsutulla hotellilla on vaiherikas menneisyys.

Kupolihotelli keskellä ei mitään

Yhdysvaltojen Indianan osavaltiosta löytyy erikoinen hotelli, joka herättää takuulla huomiota komealla olemuksellaan. Ei olekaan ihme, että hotellia on kutsuttu maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.

French Lickin pikkukaupungissa sijaitseva West Baden Hotel on kokenut pitkän ja vaiherikkaan historian. Ensimmäisen kerran jo vuonna 1855 Mile Lick Hotel -nimellä avattu hotelli on seissyt välillä hylättynä ja siirtynyt omistajalta toiselle.

Vuoden 1901 tulipalossa pahoin vaurioitunut hotelli laitettiin uuteen uskoon komean kupolin kera, ja inspiraatiota haettiin myös eurooppalaisista kylpylöistä. Hotelli avattiin nykyisessä muodossaan vuonna 1902.

Hotellin suosio koki kuitenkin räjähdysmäisen laskun pörssin romahdettua vuonna 1929. Hotelli tyhjeni vieraista lähes samantien, sillä yhtäkkiä ihmisillä ei enää ollut varaa luksushotelleihin.

Hotelli suljettiin vuonna 1932, ja kaksi vuotta myöhemmin se myytiin jesuiitoille yhden dollarin hintaan. Jesuiitat pitivät rajusti yksinkertaistettuja tiloja hallussaan vuoteen 1964 saakka.

Myöhemmin hotellirakennus ehti toimia muun muassa yliopistona, autioitua uudelleen ja vaihtaa omistajaa monta kertaa. Vuonna 1974 West Baden nimettiin yhdeksi Yhdysvaltojen kansallisista historiallisista maamerkeistä.

Vuonna 1992 huonoon kuntoon ajautunut rakennus peruskorjattiin vihdoin. Entisöitynä hotelli avattiin uudelleen vuonna 2007 French Lick Springs -hotellin yhteyteen.

Tänä päivänä West Baden on palannut entiseen loistoonsa: kupolimainen hotelli tekee vaikutuksen kävijöihin ajattomalla eleganssillaan. Hotellin yhteydesta löytyy myös muun muassa kasino, kylpylä ja golfkenttiä.

Yhdysvaltojen Indianan West Baden Springs -hotelli
West Baden Springs -hotelli on näyttävä rakennus.
West Baden Springs -hotellin aula
Hotellin aula tekee vaikutuksen kävijöihin.

Lähde ja kuvat: French Lick Resort

Päivitetty: 6.3.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE